Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gündem / ​İmalat Sektöründe Yeni Teknoloji Trendleri Nelerdir?

​İmalat Sektöründe Yeni Teknoloji Trendleri Nelerdir?

İmalat sektöründe yeni teknoloji trendlerini sizin iin derledik. Detaylar yazımızda.

​İmalat Sektöründe Yeni Teknoloji Trendleri Nelerdir?
Üretimde geleceğin trendleri şüphesiz ki, teknolojinin gelişiyle birlikte paralel ilerlemekte ve gelişmektedir. Uzmanların görüşlerine göre, daha ucuz, daha esnek ve daha yetenekli teknolojiler tam otomatik tesislerin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. 
Bu teknolojilerin en önde gelen örneklerinin başında; Robotik Teknoloji, Dijital İkiz Teknolojisi ve Nesnelerin Endüstriyel İnterneti (IoT) gelmektedir. Bu yazımızda imalat sektöründe geleceğin teknoloji trendlerini sizin için derledik. 

Dijital İkiz Teknolojisi
İmalat sektöründe, dijital ikiz teknolojisini açıklayacak olursak; “dijital bir fiziksel varlık ya da sürecin performansının modellenmesi” diyebiliriz. 
Bu teknoloji yeni ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olan simülasyonlara olanak sağlar. Ayrıca, tedarik süreci ve malzeme kullanımını da otomatikleştirerek şirketin tedarik zincirinin optimize edilmesine yardımcı olur. 

Robotik Teknolojisi
Robotik teknolojinin gelişmesi, üretimin geleceğini büyük ölçüde değiştireceği düşünülmektedir. İşbirlikçi robotik ve yapay zeka üretim maliyetlerini azaltarak, daha kısa sürede daha fazla üretim yapılmasına olanak tanır. Ayrıca üretim esnekliği avantajı da vardır. 

Nesnelerin Endüstriyel İnterneti (IoT)
Yükseliş kazanan bir diğer üretim trendi, Nesnelerin Endüstriyel İnterneti (IoT) imalat sanayisinin endüstriyel düzeydeki uygulamalarla beraber, birbirine bağlı cihazlar ile kullanılmasına denilmektedir. 

Iot birbirine bağlı sensörlerin kullanılmasına anlamına da gelir. Nesnelerin Endüstriyel İnterneti, kendi kendine optimizasyon sağlama, stok yönetimini otomatikleştirme, üretim sürecine ilişkin iç görü ve verilerin toplanması gibi tedarik süreçlerinde önemli avantajlar sunmaktadır. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR