Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / 100 Yıldır İşinize Enerji Vermeye Devam Ediyoruz

100 Yıldır İşinize Enerji Vermeye Devam Ediyoruz

Anuga FoodTec, küresel izleyici kitlesi ile benzersiz bir görünürlük sunarak ihracat fırsatlarının önünü açmakta ve yeni pazarlara girişi kolaylaştırmaktadır.

100 Yıldır İşinize Enerji Vermeye Devam Ediyoruz
1-Her yıl yaklaşık 80 fuar ve sergiye ev sahipliği yapan uluslararası fuar ve organizasyon şirketi Koelnmesse, hangi sektörlere yönelik fuar ve organizasyonlar düzenliyor?

Avrupa'nın kalbinde yer alan kent içi ticaret fuarı, Almanya'nın üçüncü büyük sergi merkezinde yer almakta ve yaklaşık 400.000 metrekarelik salon ve açık sergi alanıyla dünyanın en büyük on fuarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Koelnmesse her yıl Köln'de ve dünyanın en önemli pazarlarında yaklaşık 80 ticaret fuarı, konuk etkinliği ve kurumsal etkinlik düzenlemekte ve yönetmektedir. Portföyü 122 ülkeden 54.000'den fazla katılımcı firmayı ve 200'den fazla ülkeden yaklaşık üç milyon ziyaretçiyi çekmektedir.
Koelnmesse, gıda ve içecek işleme sektöründeki ticari fuarların organizasyonunda uluslararası bir liderdir. Anuga FoodTec ve ProSweets Köln, Köln'de dünyanın önde gelen ticaret fuarları olarak kurulmuştur. Koelnmesse ayrıca dünyanın dört bir yanındaki önemli pazarlarda örneğin; Hindistan, İtalya ve Kolombiya'da, farklı odak noktaları ve içeriklerle başka FoodTec fuarları da düzenlemektedir. Bu ülkelerdeki pazarlar ve dolayısıyla buralardaki Koelnmesse etkinlikleri, gıda ve içecek sektöründeki ürünleriniz ve çözümleriniz için muazzam bir pazar potansiyeli ve büyüme fırsatları sunmaktadır.
Bu küresel faaliyetlerle Koelnmesse, müşterilerine sürdürülebilir uluslararası ticareti garanti eden çeşitli pazarlarda özelleştirilmiş etkinlikler ve önde gelen bölgesel ticaret fuarları sunmaktadır. Koelnmesse, önde gelen küresel ticaret fuarları Anuga ve ISM'nin yanı sıra diğer etkinliklerden oluşan küresel ağı ile gıda sektöründe de ideal bir konuma sahiptir.

2-Gıda üretimini işlemeden paketlemeye tüm aşamalarıyla ele alan dünyanın konusunda tek ihtisas fuarı Anuga FoodTec Fuarı’nda hangi ülkeler ve sektörler öne çıkacak? Fuar için beklediğiniz katılımcı sayısı nedir?

Bu yılki Anuga FoodTec'e yaklaşık 1.350 katılımcının iştirak etmesini bekliyoruz ve bu katılımcıların %60'ı Almanya dışından olduğu için önemli bir uluslararası varlık söz konusu. Yüksek düzeydeki uluslararası katılım nedeniyle, olağanüstü çeşitlilikte bir katılımcı yelpazesine sahibiz. Diğer FoodTec fuarlarından farklı olarak uygun maliyetli çözümlerden üst düzey teknolojilere kadar tüm yiyecek-içecek konularını kapsıyoruz. Bu çok çeşitli katılımcı tabanı, Anuga FoodTec'in gıda ve içecek endüstrisi için küresel çekiciliğinin ve uygunluğunun altını çizmektedir. Ziyaretçilere gelince 150'den fazla ülkeden yaklaşık 40.000 sektör profesyoneli bekliyoruz; bu da fuarın uluslararası çekiciliğini ve sektörde yenilik, ağ oluşturma ve iş geliştirme merkezi olarak önemini ortaya koyuyor.
Bu yıl, Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilk kez bir katılımcıyı Köln'de ağırladığımız için özel bir dönüm noktasına işaret ediyor. Bu, halihazırda Avustralya, Yeni Zelanda, İsrail, Kore, Tayvan, Malezya, Çin, Hindistan, Kanada, Japonya, Tayland, ABD ve tabii ki neredeyse tüm Avrupa ülkelerinden şirketleri içeren katılımcı dizimizin küresel çeşitliliğini daha da zenginleştiriyor.

3-Anuga FoodTec Fuarı bu yıl “sorumluluk” ana teması etrafında toplanıyor. Anuga FoodTec ekibi olarak bu temayı seçmenizdeki etken ne oldu?

Yiyecek ve içecek sektörü, küresel enerji ve tatlı su tüketiminin %20'sini oluşturması ve üretilen gıdaların %30'unun çöpe gitmesi nedeniyle önemli bir sorumluluk taşımaktadır. Sektörde istihdam edilen milyonlarca kişi göz önüne alındığında küresel ekonomide çok önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu önemli endüstriyel varlığa rağmen 800 milyon insan hala her gün açlıkla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle, gıda ve içecek üretim şeklimizde devrim yaratmak için acilen yenilikçi çözümlere ve teknolojilerin cesurca kullanılmasına ihtiyacımız var. Daha sürdürülebilir üretim için çaba göstermek ve iklimin korunmasına aktif olarak katkıda bulunmak misyonumuzdur. Anuga FoodTec 2024'te katılımcılar daha sorumlu uygulamaları nasıl benimsediklerini ve yiyecek-içecek sektörüne aynı şeyi yapmalarında nasıl yardımcı olabileceklerini sergileyecekler. Makine enerji tüketiminin azaltılması, kolayca geri dönüştürülebilen mono-plastiklerin geliştirilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ürünlerdeki tuz ve şeker içeriğinin azaltılması veya raf ömrünün uzatılması, her bir önlem önemlidir ve toplu olarak önemli bir etkiye sahiptir.
Kapsayıcı sorumluluk teması kongre ve etkinlik programına da yansıyacaktır. Çeşitli etkinlikler sektörler arası diyaloğu davet etmekte ve kapsamlı ağ kurma fırsatları sunmaktadır. Yenilikçi otomasyon çözümleri ve Kariyer Günü ile genç yetenekleri sektör için heyecanlandırmak ve onlara kariyer fırsatları sunmak için yeni yollar keşfediliyor. Kısacası, Anuga FoodTec 2024, gıda ve içecek endüstrisinin geleceğine dair derin bilgiler sunan kapsamlı bir deneyim olmayı vaat ediyor.

4-Fuarlar, ürün ile tüketiciyi bir araya getirmesi nedeni ile ürün pazarlama açısından oldukça önemli işlevler yüklenmektedir. Bu anlamda, Anuga FoodTec fuarının gıda ve ambalaj sektörüne ne gibi bir katkısı olacağını öngörüyorsunuz?

Anuga FoodTec'te ziyaretçiler, işletmeleri için kapsamlı bir dizi çözümü tek bir çatı altında keşfetmek için eşsiz bir fırsata sahip olacaklar. Bu doğrudan etkileşim; ziyaretçilerin en son yenilikleri ilk elden deneyimlemelerine, makinelere dokunmalarına, makineleri çalıştırmalarına ve ayrıntılı olarak incelemelerine olanak tanıdığı için benzersizdir. Geçtiğimiz Anuga FoodTec'teki katılımcılar, fuara üçten fazla makine getirdiklerini ve ortalama sergi alanının bir önceki etkinliğe kıyasla önemli ölçüde arttığını bildirdi. Bu genişleme, katılımcılara sadece bilgilendirici değil aynı zamanda ilgi çekici canlı gösteriler sunan çok daha çeşitli makinelerin sergilenmesi anlamına geliyor. Sergilenen makinelerin hem sayısındaki hem de çeşitliliğindeki bu artış, ziyaretçilerin birden fazla satıcıya veya üreticiye gitmesine gerek kalmadan verimli bir şekilde bilgi toplamasına ve bilinçli kararlar almasına olanak tanıyor. Gıda işleme, paketleme ve güvenlik sektörlerindeki en son teknolojiler ve çözümlerle doğrudan etkileşimi kolaylaştıran ve böylece işletmeler için karar verme sürecini geliştiren benzersiz bir platformdur.
Anuga FoodTec aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak hizmet vermekte ve sektör uzmanları tarafından verilen seminerler ve atölye çalışmaları aracılığıyla pazar eğilimleri, tüketici tercihleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında bilgi sağlamaktadır. Bu bilgi, şirketlerin stratejilerini iyileştirmelerine ve tüketici ihtiyaçlarını daha etkili bir şekilde karşılayan ürünler geliştirmelerine yardımcı olur.

5-Uluslararası yiyecek, içecek ve teknoloji fuarı olan Anuga FoodTec’in ziyaretçilerine sağladığı fırsat ve avantajlar nelerdir?

Yiyecek ve İçeceğe net bir şekilde odaklanılması, ziyaretçilerin her stantta gereksinimlerini tam olarak anlayan uzmanlarla karşılaşmasını sağlar. Diğer fuarlardan farklı olarak Anuga FoodTec, komşu sektörlerden çözümler sunarak teknolojinin daha geniş bir şekilde uygulanmasına olanak tanır. Bu sektörler arası yaklaşım sadece mevcut çözümlerin kapsamını genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda kanıtlanmış teknolojileri yeni zorluklara uygulayarak inovasyonu da teşvik ediyor.
Anuga FoodTec bu yıl gıda ve içecek sektöründeki güncel zorluklara ve yeniliklere odaklanıyor. Enerji verimliliği, sağlam tedarik zincirleri ve Endüstri 4.0'dan sürdürülebilir paketleme çözümlerine ve ekili gıdaların heyecan verici gelişimi de dahil olmak üzere alternatif protein kaynaklarının keşfine kadar geniş bir konu yelpazesini kapsayan fuar, dijitalleşme, kalifiye işçi sıkıntısı ve gıda üretiminde sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi gibi acil sektör sorunlarını ele alıyor. Bu konular sadece sunulmakla kalmıyor, aynı zamanda somut çözümler ve yenilikler de sergileniyor.

6-Kolnmesse olarak Türk firmalarının yurt dışı fuarlarına katılım oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk şirketlerinin özellikle Koelnmesse tarafından düzenlenen uluslararası fuarlara katılımı, küresel olarak genişleme ve yenilikleri ve ürünleri geniş bir kitleye sunma konusundaki isteklerini vurgulamaktadır. Anuga FoodTec 2024'te Türkiye, üçüncü en büyük uluslararası katılımı temsil ederek Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir köprü olarak oynadığı önemli rolün altını çiziyor. Sonuç olarak Anuga FoodTec, Türk katılımcılar için dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerle etkileşim kurmalarını sağlayan heyecan verici bir platform sunuyor. Çeşitli uluslararası kitlelerle bağlantı kurmak için bu eşsiz fırsat, fuarın küresel iş etkileşimlerini kolaylaştırma ve kıtalar arası ticari ilişkileri teşvik etme rolünü vurgulamaktadır.
Ekonomik dinamikler, sürdürülebilirlik ve teknolojik trendlere giderek daha fazla odaklanılması bu katılımı olumlu yönde etkilemektedir. Başarı hikayeleri ve önceki katılımcılardan alınan geri bildirimler; katılımı daha da teşvik etmekte, Türk şirketlerinin küresel ekonomideki konumlarını sağlamlaştırmalarına ve genişletmelerine olanak sağlamaktadır. Bu nedenle Koelnmesse, Türk firmalarının küresel hedeflerini ilerletmeleri ve uluslararası sahnede parlamaları için çok önemli bir merkez olarak hizmet vermektedir.

7-Ambalaj ve gıda sektörü hızla büyüyen ve gelişen bir yapıya sahip. Dünyada ve Türkiye’de bu sektörlerin bugününü ve geleceğini bulunduğumuz piyasa koşulları çerçevesinde değerlendirecek olursanız neler söylersiniz?

Ambalaj ve gıda sektörleri şu anda dünya çapında dinamik bir gelişme yaşamaktadır. Bu büyüme temel olarak küresel nüfus artışı ve güvenli ve yüksek kaliteli gıda ürünleri tüketmeye hevesli dünya çapında bir orta sınıfın yükselişinden kaynaklanmaktadır. Daha önce hiç bugünkü kadar güvenli gıdaya erişimimiz olmamıştı ancak bu standart dünyanın tüm bölgelerinde aynı şekilde sağlanamıyor. Bu tutarsızlık, muazzam bir büyüme potansiyeline işaret etmektedir. Güvenli bir şekilde paketlenen yiyecek ve içecek miktarının artırılması gıda israfını azaltabilir ve sonuç olarak açlık çeken insan sayısını düşürebilir.
Ayrıca, daha çevre dostu ambalajlara ve daha sağlıklı gıda tekliflerine doğru güçlü bir kaymaya tanık oluyoruz. Türkiye'nin bu trendlere yanıt vermek ve yenilikçi çözümler geliştirmek için olağanüstü tarımsal kabiliyetlerinden ve stratejik coğrafi konumundan yararlandığına inanıyorum. Geleceğe baktığımızda teknolojik gelişmelerin yanı sıra şeffaflık, sürdürülebilirlik ve sağlığa yönelik artan talebin etkisiyle bu sektörlerde büyümenin devam edeceğini ve inovasyonun hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye, çevreye ve sağlığa daha duyarlı ürünlere geçişi ilerleterek ve pazarlar arasında bir köprü olarak konumunu güçlendirerek kilit bir rol oynama potansiyeline sahiptir.

8- Okuyucularımıza siz neler söylemek istersiniz?

Gıda ve içecek endüstrilerindeki sorumlu eylem, temel tanımların ötesine geçerek yüksek enerji tüketimi ve sera gazı emisyonları gibi önemli zorlukları ele almaktadır. Küresel talep artmaya devam ederken gıda ve içecek üretimini elden geçirecek sürdürülebilir yeniliklere acil ihtiyaç var. Bu, okyanus kirliliğiyle mücadele etmek için tek kullanımlık plastiklerin azaltılması gibi çevresel etkileri en aza indiren teknolojilerin kullanılmasını içerir.
Anuga FoodTec'in "Sorumluluk" teması, beslenme ihtiyaçlarını ekolojik sürdürülebilirlikle dengeleyen çözümlerin zorunluluğunu vurgulamaktadır. Sektörün sürdürülebilirlik, verimlilik ve inovasyona doğru kayışını sergileyen fuar, gıda ve içecek işlemeyi dönüştürmeyi amaçlayan öncüler ve uzmanlar için önemli bir platform görevi görüyor.
Ayrıca, sektörün 2022'de 47,52 milyar ABD dolarından 2030'da 69,78 milyar ABD dolarına ulaşacağı öngörülen büyümesi, sektörün önemli ekonomik rolünün ve devam eden dönüşümünün altını çizmektedir. Anuga FoodTec, küresel gıda ve içecek endüstrilerinde sorumlu eylem ve sürdürülebilirliğe yönelik kolektif bir adımı işaret etmesi ve gıda üretiminin çevre yönetimiyle uyumlu olduğu bir geleceği teşvik etmesi ile bu dürtüyü somutlaştırmaktadır.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR