Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / Her Hattı Bir Tesis

Her Hattı Bir Tesis

Kolay servis verilebilir ve güçlü tasarım felsefesiyle, düşük “SSH ve Yedek Parça” sarfiyatı sağlarız.

Her Hattı Bir Tesis
Aymaksan Ayla Makine geldiği seviyeyle hizmet verdiği alanlarda EMEA Bölgesinde komple çözümlere cevap vermeye başladı.
 
2 ml den 1500 kg a kadar birbirinden farklı ebat ve kapasitede dolum makineleri üreten Aymaksan Ayla Makina AŞ. yılların birikimi ve ürettiği makinelerden tecrübeleri ile hizmet verdiği sektörlerde performanslı komple dolum hatları üretmeye başladı. Geçmişte yaptığı tekil ambalaj (Ambalaj Besleme / Ambalaj Temizleme / Dolum / Kapak Kapama / Etiketleme) ve özel Proses makinelerini halen üretmeye devam eden firma üretim programına üretmiş olduğu birincil ambalaj makineleri yanına komple ambalaj hatları ve ikincil ambalaj makinelerini de ekledi.
 
Aymaksan Ayla Makine  İlaç&Gıda&Kozmetik; Kimya&Petrokimya; Boya&Yapı Kimyasalları;  Tekstil&Deri Kimyasalları; Temizlik Ürünleri; Kırtasiye sektörlerine hizmet veren makineleri üretmektedir.
 
Aymaksan Ayla Makine Sanayi AŞ konusunda eski, köklü ve başarılı bir firmadır. Üretmiş olduğu  bir çok makine ve komple dolum hatları Türkiye içinde ve EMEA bölgesinde başarıyla çalışmaktadır.  Bu güne dek  ürettiği 1600 adede yakın ambalaj ve proses makinesi ülkemiz Türkiye ve EMEA bölgesinde yer alan 28 ülkede yer alan, aralarında  İSO 1000 de bulunan 36 firmanın yer aldığı  458 firmada (2020 yılı başına kadar  3,5 makine/müşteri ortalamasıyla)  başarı ile çalışmakta ve müşterilerinize hizmet vermektedir.
 
Aymaksan Ayla Makine Sanayi A.Ş nin imalat programı farklı sektörlerin kullandığı ancak birbirine benzer alt yapıya sahip ambalaj makineleri ve proses makinelerinden oluşmaktadır. Kendi standartları ve depoda stoklu standart üretilmiş parçalarla terzi usulü müşterisinin ürün / ambalaj / kapasitesine göre siparişe has üretim yapan firma komple hattı oluşturan makineleri firmanın yerleşimine, layout una göre proje bazlı üretmektedir.
 
Aymaksan yüksek mühendislik birikimi isteyen ve standart parça üretimi ile modüler montaj guruplarıyla çalışmayı gerektiren bu sistemi Teknik ofis bünyesinde DassaultSystems Solid Works ün PDM altyapılı Professional, Electrical, Compozer, Vizualize programları ile desteklenmektedir. Flexibl çalışmaya olanak tanıyan bu sistemi kurabilmeye ve işletebilmeye firma çok büyük emek vermiş durumda. Aymaksan için çok boyutlu, farklı perspektiflerden bakarak tasarım yapmaya zorlayan, ortak parça kullanımı ile az sayıda stok ile farklı sistemde makine üretebilmeyi sağlayan çalışma tarzı uygulanması oldukça zor olan bir yapıdır. Ancak müşterileri için herhangi bir makinesi için özellikle stoktan, standart yedek parça tedarikini sağlamaktadır.
 
 
 
 
 
  • Aymaksan Ayla Makine Sanayi AŞ’ ye sorduk! “Sektörde büyüklü küçüklü bir çok firma varken neden sizi seçsinler?” 
 
  • Müşteriye has sipariş bazlı terzi usulü üretim metodu ile müşteri odaklı çalışıyoruz. Terzi usulü çalışma sistemi ile müşterisinin ihtiyaçlarını %100 karşılayan esnek ve optimum çözümler sunarız.
  • Müşterilerimizin ürün ve ambalajları için  proje bazlı, Ar-Ge sonrası tasarım, üretim montaj ve satış sonrası hizmetlerini  gerçekleştiriyoruz.
  • Firmamızın dikkate aldığı diğer bir noktada makinenin yatırım bütçesi yanında, performans&hassasiyet argümanlarında optimizasyon odaklı olmasıdır.
  • Müşteri memnuniyeti ilk önceliğimizdir. Firma olarak ana ilkemiz müşterilerinin sorunlarını çözen bir danışman, güçlü bir çözüm ortağı olmak ve yapacakları yatırımda müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaktır.
  • Sadece makine satmaz, ürününüzün rekabetçi olmasını sağlayacak uygun teknolojiye sahip makineleri tavsiye eder, süreçlerinizi iyileştirmek için tüm birikimini size sunarak yatırımınızda optimizasyon sağlarız. Yapacağınız yatırımdan uzun vadede maksimum verimi ve esnekliği sağlayacak uzun vadeli vizyonu sunarız.
  • Makinelerimizin kendini ispatlamış kalite/performans/verimli çalışma üstünlükleri ve          “SSH / Satış Sonrası Hizmetler” konusunda çok hassas ve dikkatliyiz. Yedek parça&Teknik servis desteğinin müşterilerimiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz . Kolay servis verilebilir ve güçlü tasarım felsefesiyle, düşük “SSH ve Yedek Parça” sarfiyatı sağlarız.
  • Güçlü SSH ile yatırımınızı korur, sağlıklı çalışmasını sağlayacak desteği sunarız.
  • Müşteri memnuniyeti sürekliliğini sağlamak, kaliteli-sağlam-ekonomik çözümler sunmak ve etik kurallara koşulsuz bağlılık en önemli değerlerimizdir.
    • Batı standartlarında altyapısı olan, vizesiz, gün içinde kolay ve kısa sürede ulaşılabilecek coğrafi konumdayız.
    • Referanslarımız ve performansımız makine yatırımlarınızda “Neden bizi tercih etmelisiniz?”  sorusunun cevabıdır.
  • 30 yılı aşan tecrübemizle üretiminizdeki dar boğazları giderecek, kapasitenizi ve üretim kalitenizi arttırabilecek, işletmenize uygun makinelerimizi sizlere önermeye hazırız.
 
  • Görselde yer alan hat hakkında;
 
Bu hat madeni yağ sektörünün endüstriyel ambalajları için (16 kg metal ambalaj&20 kg ve 25 kg plastik bidon ambalajlar) komple hat olarak tasarlandı. Dolum hattında üç farklı boy&ebattateneke&bidon ambalaja  / iki farklı kapak / iki farklı palete ambalaj yapılmaktadır. Fabrikada mevcut yerleşime uygun olarak L akışlı kurulum yapıldı. Normalde hattın otomatik ambalaj besleme ünitesi de var ancak bu projede yapılmadı. Projede ambalaj beslemesi müşterinin talebiyle manuel, operatör tarafından yapılması tercih edildi.  
 
Söz konusu dolum hattında massflowmetreli dört dolum başlığı yer almaktadır. Z akışlı dolum makinesinde makinede ürün dolumu ağızdan, ambalaj içine 30 mm girmesiyle yapılmaktadır. Dolum sonrası ambalajlar checkweigher ünitesinden geçmekte, dolum miktarı toleranslar dışında ise ambalaj reject ünitesiyle dışarı alınmakta ve dolum başlıklarına ayarları otomatik değiştirilmektedir.
Devamında otomatik kapak besleme, tork kontrollü kapak vidalama grubu ile ile plastik bidonlara kapak kapatma işlemi  yapılmaktadır.  Kapama grubunda bir istasyon sonrası 16 kg metal ambalajlar için  ECOSpout 60 metal çemberli kapaklar için kapak Çakma&sıvama operasyonu gerçekleştirilmektedir.
Doldurulmuş, kapağı kapatılmış bidon ambalajlara Alman menşeili etiketleme modülleriyle   etiketleme işlemi yapılmaktadır.
Birincil ambalajlama prosesi biten ambalajlar deşarj konveyörü ile palete dizilmek üzere deplase edilmekte ve hat sonunda palete dizilmek üzere istenen matrise uygun olarak gruplanmaktadır. Burada dört eksen maniplatör ile gruplanmış ambalajlar alınarak palete dizilmektedir.
Ambalajlar arasına karton safya tabakası yerleşimi ve katların tamamlanması sonrası dolu palet strechlenmek üzere palet strechleme makinesine aktarılır. Burada strechleme operasyonu sonrasında palet etiketleme yapılır ve forklif tarafından depoya sevk için deşarj konveyörü sonuna transfer edilir. Bu grupta palete üç farklı ambalaj besleme, yeni palet besleme, at aralarına ara karton besleme robota montajlı özel tasarım gripper ile yapılır.
 
Makinede ambalaj format değişiminde tüm ayarlar operatör panelinden yapılmaktadır. Dolum başlıkları aks mesafeleri (3 eksende;X*Y*Z), servo kontrollü sistemlerle, konveyör siperleri genişlikleri, ambalaj adım araları  ve robotta gripperde format ayarı otomatik olarak yapılmaktadır. Bu sebeple komple hatta format değişimi 10 dk sürmektedir. Makinenin ürünle temaslı yerleri, gövde şasesi ve konveyörleri AISI 304 SS paslanmaz çelik malzemeden üretilmiştir. Diğer kısımlar St şase üzerine epoksi boyalıdır.
Dolum hattı biri boş ambalaj besleme işi olmak üzere  diğeri de ayarlama yapmak, genel kontrol, kapak tedarik, etiket değişimi yapan iki  personelle çalışmaktadır. Ürünün özelliklerine ve ambalaja bağlı olarak 16 kg da 600 Ad/saat kapasiteli çalışan makinede dolum hassasiyetli +/- %0.1 (Binde bir) dir. Bu teorik değil, reel performans hassasiyet değeridir. Bu kategorideki makinelerde reel performans hassasiyetinin binde bir yerine yüzde bir olması, yılda 35 ton ürünün müşteriye eksik yollanması veya firmanın cebinden bedava yollanması demektir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Depart ve Dm Packaging Temsilcilik Anlaşması İmzaladı

    ​Depart ve Dm Packaging Temsilcilik Anlaşması İmzaladı

    Tüm dünyada 80’den fazla ülkede değirmencilik, makarna üretimi, lojistik çözümleri, gıda işleme ve paketleme endüstrileri alanlarında hızla büyüyen Depart; İtalyan paketleme makineleri üretici DM Packaging ile el sıkışarak paketleme alanındaki hizmet ağını bir kademe daha genişletti!... Devamı »