Perşembe , 09 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / "Güzel Sonuçlar İçin, Başlangıçları Birlikte Değiştiriyoruz…" 'RÜSTEM POLAT Plastik Eğitim Danışmanlık Mühendislik’

"Güzel Sonuçlar İçin, Başlangıçları Birlikte Değiştiriyoruz…" 'RÜSTEM POLAT Plastik Eğitim Danışmanlık Mühendislik’

Polimer Bilim ve Teknoloji Danışmanı Rüstem POLAT, danışmanlık faaliyetlerini anlattı.

www.rustempolat.com

Plastik sektöründe ilk ve tek olarak “Eğitim, Danışmanlık ve Mühendislik” alanından hizmet sunmak üzere tamamen özel bir girişim işletmesi olarak 2010 yılında Bursa’da kurulmuştur.

Malzeme işleme kapasitesiyle Avrupa’da sayılı bir konumda olan ülkemizde ne yazık ki bu alanda yeterli eğitim hizmeti sunulamamaktadır. Yetersiz eğitim ve temel malzeme bilgisi eksikliği sebebiyle, temel işletme sermayelerinden biri olan malzeme kullanımı son derece verimsizdir. İşleme sırasındaki verimsiz kullanım ve yüksek fire oranı, çok ciddi döviz çıktısına sebep olan ve sürekli büyüyen Plastik ve Kauçuk sektöründe temel eğitimi zorunlu kılmaktadır.

Kuruluşumuzun temel amacı, ülkemizde yeterli eğitimi olmayan polimer alanındaki temel malzeme bilgisinin giderilmesi, sektörün bilinçlendirilerek kaynakların verimli kullanımının sağlanmasıdır. Ayrıca büyük bir bölümü yurt dışından ithal edilen, büyük döviz çıktısına sebep olan plastik malzemelerin daha verimli kullanımını sağlayarak ülke bazında katma değer artışı sağlamaktır.

Eğitim ve Danışmanlık yanında, AR-GE alanında özellikle kendi birimi olmayan firmalara yol gösterici olarak, ürün geliştirme ve projelendirme çalışmaları yürüterek, değişik fonlardan hibe ya da kredilerden yararlanmasını sağlamak bir diğer faaliyet alanımızdır.

Profesyonel çalışma hayatımız süresince edinmiş olduğumuz tecrübemizi, sektörel işletmelerimize yansıtırken, ürün geliştirme ve yatırım alanındaki ihtiyaçlara yönelik hizmetlerimiz ile girişimcilerimizin başvuracakları tek adres olarak çalışmalarımızı bütün ülke bazında sürdürmektedir.

Sektörel Eğitimler
Polimerik hammaddeler, üretim yöntemleri ve kalite kontrol tabanlı eğitim başlıklarımız ile her yıl 300-400 sektör çalışanımıza ulaşıyoruz. Genel katılma açık veya kurumsal olarak, işletmelerde veya özel eğitim ortamlarında program düzenliyoruz.

Her biri ayrı içerik ile yaklaşık 16 başlık altında, ilgili firmanın talebi doğrultusunda kısa veya uzun dönem sertifikalı eğitim programları sayesinde işletmelerimiz ile verimli bir işbirliği yürütüyoruz. Aynı süreçleri, gelişen teknoloji sayesinde isteyen firmalarımız için online olarak da devam ettiriyoruz.

Belirlemiş olduğumuz hedefler doğrultusunda düzenlediğimiz ücretsiz seminerler ile paylaşımı en üst seviyede tutarak sektörümüzün ihtiyaçlarının gidermesine de katkı sunarken, sosyal sorumluklarımızı da yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.
 

Danışmanlık Faaliyetlerimiz
Sektörel Yönetici Danışmanlığı Departmanımız, plastik sektörüne yeni giriş yapmış veya bu alandaki bilgilerini geliştirmek isteyen yönetici ve yönetici adaylarına yönelik sunulan ve bire bir yürütülen danışmanlık hizmetimizdir.

Pazarda ihtiyaçlara bağlı olarak farklı sektörler arasında zaman zaman yönetici transferleri gerçekleşmektedir. Bu çerçevede plastik sektöründe daha önce çalışmamış ancak profesyonel iş hayatı gereği, üst ya da orta düzey yönetici olarak plastik sektörüne geçmiş olan bütün yöneticilere, sektörün inceliklerini aktarmak ve genel bilgilendirme amaçlı olarak danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Bu yönetici ve yönetici adaylarına, bir plastik işletmesinin yönetimi ile ilgili olarak, işletme işleyişi, kalite iyileştirme, verimlilik, teknik ihtiyaçların belirlenmesi, yeni projeler oluşturulması, yeni yatırım yapılması, kadro oluşturma, kurumsallaşma, kişisel gelişim ve teknik eğitim konularında destek ve hizmet verilmektedir.

Yatırım Danışmanlığı Departmanımız; yeni yatırım alanları belirleme, sektörel fizibilite çalışması, ekipman seçimi ve yönlendirme, altyapı çalışmaları ve işletme organizasyonu, laboratuvar kurulması, masterbatch tesisi kurulması, kompound tesisi kurulması ve devreye alınması, plastik geri dönüşümleri ve uygulamaları, köpük ve ektrüzyon hattı kurulması, dozajlama ve yardımcı ekipmanların seçimi, personel yetiştirme konularında destek ve yönlendirmeyi kapsar.

Firmamız plastik sektöründe yatırım yapmayı düşünen girişimcilerimize eğitim aşamasında başlamak üzere, doğru pazarın belirlenmesi, doğru makinaların ihtiyaca uygun olarak seçilmesi ve doğru ürünlerin geliştirilmesi süreçlerinin tamamında, tam bir ortaklık mantığı ile hizmetini sunmaktadır. 

Ürün ve Üretim Danışmanlığı
Dolgulu ürünler (mineral tozlar, cam elyaf, cam bilya),  yanmazlık (FR), darbe katkılı ürünler, mekanik özellik geliştirme, boya problemleri, sektörel standartlara uygun ürünler geliştirme ve her türlü formül oluşturma, kalite ve verimlilik alanında sunmuş olduğumuz çalışmalarımızdır. Konu başlıkları ilk etapta çoğunlukla masterbach ve kompound firmalarını ilgilendiriyor gibi görünmekle birlikte, başta tozdan imalat gerçekleştiren işletmeler olmak üzere diğer bütün sektörlerde katma değeri artırmak için yapılacak bu tür geliştirmeler kaçınılmazdır.

Bütün sektörlerde, ürün ve malzeme esaslı problemlerin giderilmesi için verilen işletme içi danışmanlık hizmetinin yanında, tamamen yeni bir ürünün geliştirilmesi, proje oluşturulması ve uygulamaya konulmasını gerektiren tüm aşamalarda firmamız aktif olarak görev almaktadır.

25 yılı aşan işletme ve eğitim tecrübemiz ile yürüttüğümüz, eğitim, danışmanlık ve mühendislik çalışmalarımız ile yeni başlangıçlara imza atmanın gururunu yaşıyor ve bunu değerli plastik sektörü temsilcileri ile paylaşıyoruz.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SCHUNK’un PGN+ Serisi

    SCHUNK’un PGN+ Serisi

    Dr. Markus Klaiber, SCHUNK GmbH & Co. KG Teknik İşletme Müdürü, PGN+ serisinin başarısını ve gelecekte atılacak adımları değerlendiriyor;... Devamı »