Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Güneş Enerjisi Sektörü Solar İstanbul Fuarı'nda Buluştu

Güneş Enerjisi Sektörü Solar İstanbul Fuarı'nda Buluştu

Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından düzenlenen Solar İstanbul Fuarı 23- 26 Mart tarihleri arasında kapılarını açtı. Uluslararası anlamda büyük ilgi gören fuar, Türkiye’nin 100 milyar dolara yakın yeni güneş enerjisi santralleri projesi için bir merkez olacak.

Güneş Enerjisi Sektörü Solar İstanbul Fuarı'nda Buluştu
www.bifasfuar.com

Solar İstanbul açılışına online bağlantıyla katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin güneş enerjisinde kurulu gücünün yaklaşık 8 bin megavata ulaştığını bildirdi. Güneş enerjisinin, yenilenebilir enerji kurulu gücü içindeki payının ise yüzde 14,8 olduğunu dile getiren Tancan, “Güneş enerjisi kurulu gücünde Avrupa’da 8, dünyada 16’ncı sıradayız.” dedi.

Türk Firmaları Güneş Enerjisinde Dünyaya Açılıyor
Güneş enerjisi sektörüne büyük katkı sağlayan ve 100’e yakın öncü firma ile 8 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin katıldığı Solar İstanbul Fuarı’na, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan, Moldovya, Hindistan, Azerbaycan, Lübnan, Ürdün, BAE, Fas, Filistin, Tunus, Cezayir, İsrail ve Etiyopya’dan gelen profesyonel alıcı heyetler de katılarak, Türk solar endüstrisi ile buluştu. Fuarda ayrıca, güneş enerjisine dair binlerce son teknoloji ürün, alıcısı ile de tanıştı. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR