Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Gündem / DİJİTAL RAFLARDAKİ TAHT SAVAŞINI AMBALAJI İYİ OLAN KAZANIYOR.

DİJİTAL RAFLARDAKİ TAHT SAVAŞINI AMBALAJI İYİ OLAN KAZANIYOR.

B12 Creative Branding, dev bir dijital markete dönüşen dünyada ambalaj tasarımının önemine dikkat çekti.

DİJİTAL RAFLARDAKİ TAHT SAVAŞINI AMBALAJI İYİ OLAN KAZANIYOR.
Pazarlama dünyasındaki baş döndürücü değişim, ürünü koruyan ve muhafaza eden ambalaj anlayışı yerine ürünü satan ve duygusal bağ kuran ambalaj anlayışını getirdi. 21. yüzyılın rekabet düzeninde ambalajda öne çıkan markalar fiziksel ve dijital rafta da öne çıkarken bu durum sadece satın alma eğilimini teşvik etmekle kalmıyor aynı zamanda prestijli bir algı oluşturma ve tüketicilerin markayla bağ kurma refleksini de beraberinde getiriyor. Farklı estetik perspektifte tasarlanan ambalajlar, ürünün raf mücadelesindeki başarısında belirleyici bir rol üstlenirken müşteriyi etkileyen kritik ilk 7 saniyede diğer alternatifleri elemesinde de görev alıyor.

Bu noktada markanın kurumsal değerlerini ve mesajını yansıtan ambalajların birçok açıdan değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan B12
Creative Branding’in Kurucusu ve Kreatif Direktörü Bürkan Çiftçigüzeli; tüketici eğilimlerine doğru noktada temas eden, sadece rafta degil dijital vitrinde de güzel duran ve karar verme mekanizmasında kıvılcım uyandıran ambalaj tasarımlarının rafların yıldızı olacağını belirtti. Bugün markayı sattıran temel motivasyonun ürüne atfedilen değer ve ambalajla sağlanan prestij olduğuna dikkat çeken B12 Creative Branding’in Kurucusu
ve Kreatif Direktörü Bürkan Çiftçigüzeli, pandemiyle birlikte artan dijital satın alma alışkanlıklarımızda ambalaj tasarımının etkilerini anlattı.

Her ürün ambalajıyla hatırlanıyor
Modern zamanlarda yaşanan hızlı tüketim kültürünün ambalaj tasarımını daha da önemli hale getirdiğini ifade eden Bürkan Çiftçigüzeli, “Binlerce benzer ürün, tüketiciler tarafından satın alınmak üzere raflarda bekliyor. Sektörü, segmenti, işlevi ne olursa olsun bugün marketlerde ilk dokunduğumuz, dijital vitrinlerde ilk gördüğümüz şey ambalajlar ise burada tasarımın gücünü yadsımamız mümkün degil. Zaten yapılan tüketici araştırmaları da ambalaj tasarımının karar verme sürecindeki etkisini gözler önüne seriyor. Bu noktada ambalajın tasarımı ne kadar iyi olursa, tüketici ve ürün arasındaki iletişim de o kadar güçlü oluyor. Rekabetin yerel sınırları aştığı, dünyanın dijital bir süper markete dönüştüğü günümüzde ambalaj iletişimini efektif yapan markalar, tüketicinin zihninde yer edinirken, diğerleri rafın gerisinde kalıyor. Ürünü koruma ve tanıtma işlevinin ötesine geçen tasarımlar sadece dijital vitrinlerde değil, tüketicilerin hayatlarında da yer ediniyor. Günün sonunda her ürün ambalajıyla hatırlanıyor” dedi.

Rafta tüketicinin etkilendiği ilk 7 saniyede ambalaj tasarımı devreye giriyor 
Markaların dijital ya da fiziksel olsun rafın karşısındaki tüketiciyi etkilemeleri için ilk 7 saniyenin kritik önem taşıdığını ve ilk izlenim kötü olduğunda
satın alma işleminin gerçekleşmesinin zor olduğunu belirten Bürkan Çiftçigüzeli şunları söyledi: “Artık karşımızda eskisi gibi bir satın alma süreci yok. Artık dijital kanalları kullanan, ilgisi çabuk dağılan, alternatifleri karşılaştıran, detaylıca araştıran tüketicilerden oluşan daha kompleks bir süreç var. Üstelik ürünler pazarın en iyisi de olsa tüm ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikleri de bulunsa bunu yansıtacak bir ambalajı yoksa satışlar beklenildiği kadar yüksek olmuyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tetra Pak, AB Genelinde Geri Dönüşümü Artırmak İçin Yatırımlar Yapıyor

    Tetra Pak, AB Genelinde Geri Dönüşümü Artırmak İçin Yatırımlar Yapıyor

    Tetra Pak, Avrupa Birliği'ndeki (AB) karton ambalajların geri dönüşüm kapasitesini artırmak için tasarlanan çeşitli stratejik yatırımların duyurusunu yaptı. Bu hamle, tüm ambalaj bileşenlerinin geri dönüştürülmesini ve ham maddelerin daha uzun süre tutulmasını sağlayarak önerilen AB Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliğinin (PPWR) hedeflerini destekliyor.... Devamı »
  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »