Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / DAHA YEŞİL VE TEMİZ BIR GELECEK İÇİN: PET GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI AKMERT YENİ STARLINGER HATTI KURUYOR

DAHA YEŞİL VE TEMİZ BIR GELECEK İÇİN: PET GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI AKMERT YENİ STARLINGER HATTI KURUYOR

Akmert İplik Sanayi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan rPET tesisinde üreteceği yeni “GSR GRANULES” markası için, Starlinger şişeden şişeye geri dönüşüm hattı kurma çalışmaları yapıyor.

DAHA YEŞİL VE TEMİZ BIR GELECEK İÇİN: PET GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI AKMERT YENİ STARLINGER HATTI KURUYOR
Saatte 1.800 kg sise kalitesinde rPET granül üretim kapasitesine sahip Yeni recoSTAR PET 165 HC iV+ hattı, tüketiciden toplanan PET şişeleri geri dönüştürecek. Üretilen rPET reçine %100 gıda ile temas onaylı ve “GSR GRANULES” ticari markası altında, PET şişe üretiminde kullanılacak, PET şişeler için bir kapalı çevrim oluşturacaktır.

Hattın 2023 Subat ortasında hizmete sokulması planlanmakta. Yeni Starlinger geri dönüşüm hattı ile Akmert’in ürün portföyün genişleyecek ve PET flake’in yanı sıra rPET granülleri de tedarik etmesini sağlayacak. Akmert’in sahibi Kasım Aksoy düsüncelerini şöyle ifade etti: “Geri dönüşümün geleceğin sektörü olarak görüyoruz, bu nedenle de yatırımlarımızı rPET doğrultusunda yapıyoruz. Starlinger‘in teknolojisini seçmemizin nedeni daha en baştan kaliteye inanıyor olmamızdır. Sektörün zirvesindeki üreticiler arasında yer alma hedefimize erişebilmek için Starlinger kullanmayı tercih ediyoruz.” Sözlerini de ekledi.

Türkiye’nin en büyük rPET flake tedarikçileri arasında yer alan Akmert’in aylık 1.200 ton rPET flake kapasitesi var ve bu ürünü “SENA PET” markasıyla pazarlamakta. En gelişmiş tasnif ve arındırma teknolojileri, firmanın PET levha tedarik ettiği müşterilerin şart koştuğu ürün standartlarını garantiliyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR