Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / Avanpak’tan Marka Verimliğini Artıran Paketleme Çözümleri

Avanpak’tan Marka Verimliğini Artıran Paketleme Çözümleri

Tüketici bir ürünü seçerken önce ambalajı ve kutusuyla karşılaşır. Bir markanın, bir ürünün kartvizitidir ambalaj ve paketleme. Biz AVANPAK olarak bu misyon ve sorumlulukla marka ve ürünlere, dolayısıyla üretime değer katıyoruz.

Avanpak’tan Marka Verimliğini Artıran Paketleme Çözümleri
Blister, deblister, kolileme, checkweigher gibi makineleriyle markanın ihtiyaç ve taleplerine, iş planlarına özel paketleme makinesi çözümleri üreten AVANPAK, dikey kutulama makinesi ile saatte 3000 ürünü kutulayabiliyor. AVANPAK Genel Müdürü Taha Kızılkaya, temelde 4 istasyondan oluşan dikey kutulama makinesini ürün segmentlerine eklediklerini kaydetti: ‘’Markanın ihtiyaç ve talebine göre özel olarak tasarlayarak üretim sürecinde iş verimliliğini artıracak markaya artı değer katacak şekilde çözümler üretiyoruz. Otomasyon, ARGE, hizmette süreklilik, kalite ve güvenilirlik değerlerine yaptığımız yatırımın sonucunu müşteri memnuniyeti olarak alıyoruz. Tüketici bir ürünü seçerken önce ambalajı ve kutusuyla karşılaşır. Tüketici hafızasındaki marka algısı ambalaj ve kutudur. Biz de bu misyon ve sorumlulukla ürettiğimiz çözümlerle marka ve ürüne dolayısıyla üretime değer katıyoruz’’
İlaç, kozmetik ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihtiyaçlarına yönelik makine, ekipman üretimi sağlamak amacıyla kurulan AVANPAK, ürettiği paketleme çözümlerine dikey kutulama makinesini ekledi. Dikey kutulama makinesi de yatay kutulama makinesi gibi kutunun açılması, kutunun alt kapağının kapatılması, kutu içerisine ürünlerin yerleştirilmesi ve kutunun üst kapağının kapatılması olmak üzere temelde 4 istasyondan oluşuyor. İstenildiği takdirde tam otomatik olarak kutunun içerisine ürün ve ürüne ait prospektüs gibi tamamlayıcı unsurlar da eklenebiliyor. Saatte 3000 ürünü kutulayan makine daha çok ilaç, gıda, kozmetik ve kişisel bakım sektörleri başta olmak üzere; kırtasiye, kimya, endüstriyel ürünler açısından da ilgi görmeye başladı.
AVANPAK Genel Müdürü Taha Kızılkaya birçok sektörde ürettikleri çözümlerle üretime değer kattıklarını belirterek firma hakkında şunları söyledi:
“10 yıllı aşkın deneyim ve bilgi birikimi üzerine 2012 yılında kurulan bir firma AVANPAK, ihtiyaç odaklı avantajlı paketleme hizmeti sunuyoruz. Amacımız kendi alanında en iyi mühendis ve uzman kadromuzla zamanında,  güvenilir, ekonomik ve çözüm odaklı kutulama makine, ekipman ve hizmetlerimizle öne çıkmak. Sektörde bizi farklı kılan güçlü noktamız ise şu; makinelerin çalışmasındaki en kritik öneme sahip olan yazılım ve otomasyon işlerini dışarıdan hizmet almadan kendi bünyemiz içerisinde çözüme kavuşturuyoruz. Bu sayede müşterilerimiz servis ve hizmet noktasında bizlerle doğrudan iletişime geçebiliyor. Portföyümüzde sadece iç pazarda üretim yapan firmalar değil yabancı firmalar da yer alıyor. İhracat ağımızı geliştiriyoruz. Müşteri memnuniyetini sadece üretim sırasında ve kurulumunda değil sonrasında da yeterli, sağlıklı, sürekli bilgi akışı ve satış sonrası destek hizmetlerimizle sağlıyoruz. ARGE çalışmalarımızla bilgi ve teknolojimizi sürekli güncelleyerek inovasyonu önde tutuyoruz. Ürün segmentimize dikey kutulama makinesini eklediğimiz gibi hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz. Yeni ürünümüz için toplam 16 adet sipariş aldık. Bir dikey kutulama makinesi yaklaşık 2 ay içinde üretiliyor. Müşterinin ihtiyaç ve talebine göre özel olarak tasarlayarak üretim sürecinde iş verimliliğini artıracak, markaya artı değer katacak şekilde üretiyoruz.’’  
AVANPAK Genel Müdürü Taha Kızılkaya paketleme sistemlerinden diğer örnekleri ise şöyle sıraladı:
  • DEBLİSTER MAKİNESİ
 Avanpak ürünün kurtarılmasında hız, verimlilik ve güvenlik sunan kapsamlı otomatik ve yarı otomatik deblister makineleri üretiyor. Blisterli ürünlerin maliyetini azaltmaya yardımcı olan bu makineler, blister ambalajlarda boş kabarcık, yanlış ürün, lot hatası, baskı hatası, sızıntı testi başarısızlığı, envanter değişikliği gibi durumlarda tablet, kapsül, şeker gibi ürünlerin geri kazanılmasını sağlıyor. Folyo parçalarının kabarcıktan ayrılmasını ve blister içindeki ürünün zarar görmesini en aza indirmeyi hedefliyor.
  • KOLİLEME MAKİNELERİ
Dikey veya yatay kutulama makinelerinden çıkan ürünlerin devamındaki proseste ürünlerin kolilere yerleştirilmesi ve düzenli bir şekilde paketlemeyi sağlıyor. İşletmelerde üretim hattındaki ürünleri daha hızlı ve verimli bir şekilde kolilemek için kullanılıyor. İnsan müdahalesini azaltarak işlemleri hızlandırıyor, bu da üretkenliği artırarak oluşabilecek iş kazalarını en aza indirilmesini sağlıyor.
  • CHECKWEIGHER
Yüksek hızlarda azami doğruluk sağlıyor ve dolayısıyla yüksek iş hacmine ve daha fazla hat verimliliğine imkân yaratıyor. Tipik uygulama alanlarında, eksik ya da fazla doldurmanın önüne geçerek marka prestijini korunmasına yardımcı oluyor.  Daha az ürün kaybı sayesinde maliyeti azaltıyor. Kısa öğrenme süreleri ve sorunsuz kullanım sağlayan basit ve sezgisel makine kullanımı sayesinde daha başka pek çok avantajı da mevcut.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR