ecoDrone’larla yapılan ormanlaştırma çalışmaları, ekim yöntemleri ile ormanlaştırılması uygun görülen ve AR-GE çalışmaları amaçlı olarak tahsis edilen sahalarda yapılmaktadır.
ALPLA, 100Yıla100binTohum diyor
İş birliğine dair ALPLA’dan yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler’in duyurduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden çevresel, sosyal ve kurumsal kulvarlarda önemli ilerlemeler kaydettikleri belirtilerek şu hususlara yer verildi:
“Çevresel sürdürülebilirlik konusunda azami derecede hassasiyet göstererek doğal hayatın korunması konusunda çok çeşitli projeler geliştiriyoruz. Tohum topu atılması da bunlardan biri...
Tohum topu, antik zamanlardan bu yana, toprak kazılmadan kolayca toprağa ekilmesini sağlayan bir yöntem. Nitekim, kuşlar da taşıdıkları tohumlar sayesinde yıllar boyunca dünyanın farklı coğrafyalarında doğanın ve doğal orman ekosistemlerinin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Buradan yola çıkan ve kuşlardan ilham alarak geliştirdiği ecoDrone’larla tohum topu atışı gerçekleştirip ormanlaştırmanın artmasına katkı sunan ecording ile iş birliği gerçekleştirdik. Bu iş birliği ile Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin tohum topunu toprakla buluşturuyoruz.
Tohum topları QR kodlarla takip edilecek
ALPLA ve ecording iş birliğiyle doğaya bırakılacak tohum topları, QR kodlar aracılığıyla izlenebilecek. Böylelikle kullanıcılar, operasyon sürecine ilişkin iletilen maillerle tohum toplarının doğadaki serüvenine ortak olabilecek.
Geçmişten bugüne oluşmuş orman ekosistemlerinin %99'u tohumlardan yetişti. Ağaçlardan dökülen, rüzgarda uçuşan, kuşlar veya böcekler tarafından uzaklara taşınan tohumlar, benzeri alternatiflerin gerçekleşmesi sonucunda toprak ile buluşarak hayat buldu. Tohum ekim uygulamaları, dünyanın farklı coğrafyalarında hem akademi hem de saha tecrübesine sahip kurumlar tarafından teknik olarak uygun görülen alanlarda, doğaya minimum müdahaleyle olması sebebiyle tercih edilmektedir.
0 YORUM