Çarşamba , 26 Haziran 2024
HABERLER
ANASAYFA / Sağlık / Alerji Nedir ve Alerji Belirtileri Nelerdir?

Alerji Nedir ve Alerji Belirtileri Nelerdir?

Alerji vücudumuzdaki antikorların, zararsız olabilecek maddelere karşı savaş açarak reaksiyon oluşturmasıdır.

Alerji Nedir ve Alerji Belirtileri Nelerdir?
Bu maddeler; polen, hayvan türleri ve akarlar olabilir. Alerji her yaş grubunda görülebilir. Alerjinin genetik olduğu düşünülse de, çevresel faktörler sebebiyle farklı yaşlarda da alerji ortaya çıkabilir. Alerjiye yatkın olan insanlara atopik denir. Açık tenli insanlarda, deniz kenarı ve nemli yerlerde yaşayan insanlarda daha fazla rastlanır.

Alerji Belirtileri Nelerdir?
Alerji belirtileri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Burun tıkanıklığı, kaşıntı, sık hapşırma, nefes darlığı, vücutta döküntü, ishal ya da şişlik belirtiler arasında yer alır.

Bahar Alerjisi Nedir?
Tabiatın canlanmasıyla birlikte polenler ortaya çıkar ve duyarlı insanlar için alerjiye neden olurlar. Polen alerjisi, alerjik rinit, göz alerjisi ve astım olarak belirti verir. Bahar ayının gelmesiyle birlikte bu bulgular şiddetlenir.

Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?
Alerjinin tedavisi; antihistaminikler, kortizon içeren burun spreyleri ya da nefes rahatlatıcı ilaçlar ile yapılmaktadır. Alerjinin tedavisi için, alerjenden mümkün olduğu kaçınmak gerekir. Bununla birlikte, tüm alerjenlerden kaçmak mümkün değildir.

Alerji tedavisine başlamadan önce alerji testi yapmanız gerekir. Öncelikle neye alerjiniz olduğunu belirlemek, alerjiden korunmak için yapmanız ilk adımdır. Ayrıca, doktora sormadan ürün kullanmak oldukça yanlıştır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR