Cumartesi , 21 Eylül 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ​Acer, Plastik Bank İş Birliğiyle Çevreden 50 Ton Plastik Atık Toplanacak

​Acer, Plastik Bank İş Birliğiyle Çevreden 50 Ton Plastik Atık Toplanacak

22 Nisan Dünya Günü, bu yıl “Gezegen Plastiklere Karşı” temasıyla gündeme geldi. Bu yıl düzenlenen dikkat çekici etkinliklerden biri de Bilgisayar üreticisi Acer ve Plastic Bank iş birliği ile gerçekleşti.

​Acer, Plastik Bank İş Birliğiyle Çevreden 50 Ton Plastik Atık Toplanacak
Acer, Güneydoğu Asya’daki okyanusa bağlı 50 ton plastik atığı toplayarak geri dönüştürme sözü verdi. Bu proje ile Acer, 2 buçuk milyon plastik şişeye eşdeğer miktarda plastik şişenin okyanusa girmesini önleyerek plastik kirliliği sorununu kaynağında çözmeyi hedefliyor.

Daha önce de benzer projelerde önderlik eden Plastic Bank, hem okyanuslardaki plastik kirliliğini önüne geçmek hem de yüksek yoksulluk seviyeleri ile mücadele eden ülkelerde yaşayan insanlar için bir iş fırsatı sunmakta olan sosyal bir girişimcilik kuruluşu olarak bilinmektedir. Burada üyeler toplanan plastik malzemeler karşılığında; para, yemek kuponu, sağlık sigortası gibi sosyal yardımlara erişim imkanı bulabilmekte.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İSO 500’de Kârlılıklar Eridi

    İSO 500’de Kârlılıklar Eridi

    Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Benliler, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı listesinde bulunan plastik sektörünün performansını değerlendirdi.... Devamı »