Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Değişim Ve Gelişim, 90 Yılı Aşkın Süredir Hedefimizdir! “BAUMÜLLER”

Değişim Ve Gelişim, 90 Yılı Aşkın Süredir Hedefimizdir! “BAUMÜLLER”

BAÜMÜLLER Ülke Müdürü Özgür Deniz Demirbaş ile keyifli bir röportaj yaptık.

Değişim Ve Gelişim, 90 Yılı Aşkın Süredir Hedefimizdir! “BAUMÜLLER”
Baumüller firması olarak, 1930 yılından günümüze değin hizmet vermektesiniz. Firmanızın kuruluş aşamaları, yapılanması, gelişim süreci hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Baumüller, Heinrich Baumüller tarafından 90 yılı aşkın bir süre önce, 1930 yılında elektrikli makineler için bir tamir atölyesi olarak kuruldu. Şirket kısa süre sonra kendi üç fazlı motorlarını üretmeye başladı. İkinci kuşakta Günter Baumüller şirketin yönetimini devraldı, yeni pazarlar ve bölgeler açtı. Böylelikle Baumüller küresel bir oyuncu haline geldi. Şu anda Baumüller Grubu Andreas Baumüller tarafından yönetilmektedir. Birçok farklı sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, endüstriyel tahrik ve otomasyon teknolojilerinin yanı sıra e-mobilite için akıllı sistem çözümleri ve yazılımları artık portföyün ayrılmaz bir parçasıdır.

Piyasadaki konumunuzu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz neler? 
Kendi sektöründe dünyada en önemli oyunculardan biri olan Baumüller Group'un merkezi Nürnberg'de (Almanya) bulunmaktadır. Elektrikli tahrik ve otomasyon sistemlerinin lider üreticilerinden Baumüller’in; Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Çin'de fabrikaları bulunmaktadır. Dünya çapında 40'tan fazla iştirakte, yaklaşık 2.000 çalışan ile endüstri ve e-mobilite için akıllı sistem çözümleri geliştirmekte ve üretmektedir. 
Ayrıca Baumüller Group'un hizmet yelpazesi mühendislik, montaj ve endüstriyel tesis kurulumu ve taşınma gibi hizmetlerin yanı sıra, servis hizmetlerini de içermektedir. Dolayısı ile Baumüller sunduğu ürün ve hizmetler ile tüm yaşam döngüsü yönetimini kapsamaktadır.
3. Baumüller olarak birçok farklı sektöre hizmet verdiğinizi biliyoruz. Hizmet verdiğiniz sektörleri kısaca anlatabilir misiniz?
Baumüller'in sektöre ve makineye özel çözümleri; plastik ve tekstil makineleri, metal işleme, çevre ve geri dönüşüm teknolojisi gibi makine endüstrisinin tüm alanlarının yanı sıra e-mobilite gibi yeni alanlarda da kullanılmaktadır. Onlarca yıllık tecrübe ve uzmanlığımızla, müşterilerimizi prototip aşamasından makinelerinin ve sistemlerinin devreye alınmasına ve bakımına kadar destekliyoruz.
 
Hareket kontrol sistemleri konusunda, sanayinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir firmasınız. Ürün gruplarınızdan bahsederek, yaptığınız AR-GE çalışmalarından bahsedebilir misiniz?
Baumüller, makine üreticileri için bir çözüm ortağı ve aynı zamanda sistem tedarikçisidir. Servo motor, servo sürücü, ve HMI'lardan, makine kontrolcüsüne sahip kapsamlı tahrik sistemlerine kadar, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve çözümlere sahip olan Baumüller, müşterilerine her zaman gerekli desteği sağlar. 
Baumüller, elektrikli eksenlerin hareket kontrolünü en üst düzeyde sağlayabilmek için özel olarak geliştirilmiş yazılım kütüphaneleri sunar. Farklı hareket kontrol uygulamaları için geliştirilen çeşitli kütüphaneler, kullanıcılara esneklik ve yüksek teknoloji sunar. 
Temel kütüphaneler, hareket profilleri ve makinenin yazılım işlevlerinden sorumlu olan 500'den fazla farklı modül içerir. PLCopen'e göre hareket blokları içeren temel kütüphanelere ek olarak Baumüller, hızlı ve kolay mühendislik için kapsamlı işlevlere sahip makine modülleri ve şablonların yanı sıra belirli bloklar içeren genişletilmiş kütüphaneler de sunmaktadır. 
 
Baumüller'in hareket kütüphaneleri sayesinde temel işlevlere sahip çok eksenli makineler ve hatta diğer bireysel hareket profillerini çok az bir çabayla geliştirmek isteyen üreticiler, farklı uygulamalara uyarlanabilen modüler bir otomasyon çözümü elde edebiliyor. 
Baumüller Kasım 2023’de Nürnberg'de (Almanya) düzenlenecek olan elektrik otomasyon teknolojisi fuarı SPS’de (Smart Production Solutions) tamamen yeni bir otomasyon sistemi, yeni bir DSC2 servo motor ve sürücüleri sergileme imkanı bulacaktır.
 
Bünyenizde yeni tesis, teknoloji yatırım kararları nasıl veriliyor ve yakın dönemde ne gibi yatırımlarınız var?
Baumüller, Slovenya'daki iştiraki Baumüller Dravinja d.o.o.'nun üretim kapasitesini Mart 2023'te yeni bir bina ile iki katına çıkardı. Böylece üretim alanı toplam 13.000 metrekarenin üzerine çıktı. Ayrıca Kitzingen'deki (Almanya) motor fabrikasında üretimin genişletilmesi ve Hindistan'da bir üretim tesisi kurulması planlanmaktadır.
 
Ürün portföyündeki en önemli yenilik olarak, geleceğin teknolojisi olan b maXX 6000 servo sürücü serisini ilk kez 2022 sonbaharında göstermiştir.  B maXX 6000 servo sürücü, daha da iyi ölçeklenebilirliğin yanı sıra ek güvenlik özellikleri ve sürücüye entegre enerji izleme gibi, Endüstri 4.0 kapsamında akıllı işlevler sunuyor. B maXX 6000 serisinin modüler teknoloji ile ön plana çıkan yeni üyesi b maXX 6300 ve doğrultucu entegre edilmiş tek başına kullanılabilen b maXX 6500 serisi, sürücü teknolojisini daha kompakt yapılara sığdırıyor. Yeni seri sürücüler ile, daha önceki ürünlere kıyasla yapı hacmi, boyuta bağlı olarak %50'ye kadar azaltılmıştır. B maXX 6500 mono ünitelerinin maksimum akımları da artırılmıştır. Mevcut ürünlere kıyasla %30 ile %50 arasında değişen daha yüksek maksimum akımlara ulaşırlar.

 
Baumüller’i diğer firmalardan ayıran özellikler nelerdir? Sizi neden tercih etmeliler?
Değişim ve gelişim, 90 yılı aşkın süredir hedefimizdir. Gelenek ve öncü ruh, aile şirketimizin temel direkleridir. Müşterilerimizin birçoğu bizimle birlikte yeni teknolojiler geliştirdi, mevcut sistemlerini ileriye taşıdı ve pazarda başarılı bir pozisyon aldı. Hareket kontrol uygulamalarından komple makine otomasyonuna kadar modüler ve esnek otomasyon çözümleri için bir sistem ortağıyız.
Hizmet yelpazemiz, makine endüstrisi ve e-mobilite alanındaki yüksek performanslı uygulamalar için en yüksek gereksinimleri karşılamaktadır. Zorlu uygulamalara çözüm sunuyor ve müşterilerimizin maksimum hassasiyet, dinamik çalışma ve enerji verimliliği gereksinimlerini karşılıyoruz.
Müşterilerimizin kendi ihtiyaçları doğrultusunda en uygun çözümü sunuyoruz. Modüler ürün ve yazılım sistemimize dayanarak, seri üretim için mükemmel şekilde uyarlanmış, rahatlıkla ölçeklenebilir sistemler ve çözümler sunuyoruz.
Başarımızın temelinde ayrıca müşterilerimizle kurduğumuz yakın ortaklık, çalışanlarımızın motivasyonu ve yenilikçi ruhu ile çevre ve toplumla uyum yatmaktadır.
 
Baumüller olarak tanıtım çalışmalarınıza önem verdiğinizi biliyoruz. 2023 yılında hangi fuarlara katıldınız ve hangi fuarlara katılmayı planlıyorsunuz?
2023 yılında şu ana kadar farklı sektörlerde 12 Alman ve uluslararası ticaret fuarına katıldık. SPS (Smart Production Solutions) ve Ecomondo gibi 4 fuara daha katılacağız. Ayrıca, sonbaharda Nürnberg tesisimizde e-mobilite ile ilgili şirket içi bir organizasyon düzenlenecektir.
 
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istedikleriniz nelerdir?
Kendimizi belirli bir inovasyon türüne adamamaya devam ediyoruz. Bunun yerine, müşterilerimizin gereksinimlerinin tümünü kapsayan modüler sistemler sunuyoruz. Önemli olan nokta, her zaman kullanıcıların beklentileri doğrultusunda katma değer sunmaktır. Bazen teknolojik olarak gelişmiş ve sofistike, bazen de oldukça klasik ve ayakları yere basan. Farklı makine sektörlerine ve giderek büyüyen e-mobilite sektörlerine hitap etmek istiyorsanız bu farklılığa hakim olmalısınız.
 
 
ÖZGÜR DENİZ DEMİRBAŞ 
ÜLKE MÜDÜRÜ

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ayakkabı Kutunuzda Sürdürülebilir Poliüretanlar

    Ayakkabı Kutunuzda Sürdürülebilir Poliüretanlar

    Dünyanın dört bir yanındaki insanlar önemli değişiklikler yapmak ve moda endüstrisini de etkileyen yeni bir zihniyet olan sürdürülebilirliği benimsemek istiyor. Ancak son yıllarda çok fazla plastikten yapılmış ayakkabıları nasıl daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirebilirsiniz?... Devamı »
  • İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    PACKWORLD 188. Haziran sayımızda İskandinav yarımadasının, Danimarka ülkesini siz değerli okuyucularımıza tanıtmıştık. Bu sayımızda ikinci ülkesi olan İsveç’i sizlere detaylı bir şekilde sunmaya çalışacağız.... Devamı »