Cumartesi , 21 Eylül 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / ABB GROUP Yeni Nesil Robotik Kontrol Platformu Omnicore'u Piyasaya Sürdü

ABB GROUP Yeni Nesil Robotik Kontrol Platformu Omnicore'u Piyasaya Sürdü

OmniCore, robotların önceki ABB kontrol ünitesine kıyasla yüzde 25'e kadar daha hızlı çalışmasına ve yüzde 20'ye kadar daha az enerji tüketmesine olanak tanıyor.

ABB GROUP Yeni Nesil Robotik Kontrol Platformu Omnicore'u Piyasaya Sürdü
Yeni nesil robot teknolojisine yapılan 170 milyon dolardan fazla yatırımın sonucu olan OmniCore Platformu; en gelişmiş teknolojileri ile otonom robotik uygulamaları oluşturmak için yapay zeka, sensör, bulut ve uç bilişim sistemlerinin tam entegrasyonunu sağlayacak modüler, kontrol mimarisine ve geleceğe yönelik bir adım değişikliğidir. OmniCore Platformuna ilişkin konuşan ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu İş Alanı Başkanı Sami Atiya, "Gelişmiş mekatronik, yapay zeka ve görüntü işleme sistemleri geliştirmemiz sayesinde robotlarımız her zamankinden daha erişilebilir, daha yetenekli, daha esnek ve daha mobil hale geldi. Ancak buna karşın giderek daha fazla yerde, daha fazla görev üstlenmek için bizimle ve birbirleriyle sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmaları gerekiyor. Bu noktada, robotik alanındaki 50 yıllık geçmişimizde yeni bir dönüm noktası olan OmniCore'u piyasaya sürüyoruz; OmniCore tek kontrol mimarisi, tek platform ve lider donanım özellikleri ile yazılım serimizi bütünleştiren benzersiz bir dil olmuştur" dedi.

ABB Robotik Bölüm Başkanı Marc Segura ise OmniCore Platformunu şu sözlerle anlattı:

"OmniCore'un farkı; hareketi, sensörleri ve uygulama ekipmanlarını tek bir bütünsel birleşik sistemde yönetebilme yeteneğidir. OmniCore, tek bir kontrol platformu altında herhangi bir kombinasyonla ABB Robotik donanım ve yazılım portföyünün tamamının kapısını açarak değer yaratmaya yönelik sonsuz olanaklar ve daha fazla yol sunuyor. Örneğin OmniCore, otomotiv üreticilerinin üretim hızını artırmasına olanak tanıyarak muazzam bir rekabet avantajı sunuyor ve pres besleme üretimini dakikada 12 vuruştan 15 vuruşa çıkararak saatte 900 parça üretmeye olanak tanıyor."

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Güzellik Sektörünün Buluşma Noktası; BeautyEurasia

    Güzellik Sektörünün Buluşma Noktası; BeautyEurasia

    Türkiye ve Avrasya’nın lider sektör ve iş birliği platformu olan BeautyEurasia, 12 Haziran’da kapılarını açıyor. Yurt dışından yoğun talep ve ilgi gören BeautyEurasia’da 40 ülkeden 600’ün üzerinde profesyonel satın almacıyı katılımcılarla buluşturmak için hazırlıklar sürüyor.... Devamı »