Perşembe , 21 Kasım 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / 7.PAGEV ULUSLARARASI PLASTİK AMBALAJ KONGRESİ DÜZENLENDİ

7.PAGEV ULUSLARARASI PLASTİK AMBALAJ KONGRESİ DÜZENLENDİ

İstanbul'da gerçekleşen 7. PAGEV Uluslararası Plastik Ambalaj Kongresi, plastik ambalajların geleceği ve sürdürülebilir trendler gibi önemli konuları ele aldı.

7.PAGEV ULUSLARARASI PLASTİK AMBALAJ KONGRESİ DÜZENLENDİ
Dünya çapında tanınmış isimler ve markaların katıldığı bu kongre, plastik ambalaj sektörünün değişen dinamikleri hakkında derinlemesine bir tartışma platformu sunarak beyin fırtınası yaptı.

Kongrenin ana teması "Dönüm Noktasındaki Plastik Ambalajlar" olarak belirlendi ve Türkiye ve dünya pazarlarından önemli aktörleri bir araya getirdi.

Tanınmış konuşmacılar, dönüm noktasındaki plastik ambalajlarda yeşil dönüşüme ilişkin fırsatlar ve tehditler, üretim ve tüketim alışkanlıklarındaki değişiklikler, sektörün bu değişime uyum sağlamak için atması gereken adımlar ve global markaların plastik sektöründen beklentileri gibi başlıkları ele aldı.

Kongre, plastik ambalaj sektörünün geleceğini şekillendirmek ve sürdürülebilirlik konusunda rehberlik etmek amacıyla İstanbul Ticaret Odası ve PAGEV (Plastik Sanayicileri Derneği) iş birliğiyle düzenlendi.

Ön kayıtlarla katılımcı sayısının rekor seviyeye ulaştığı bu etkinlikte, Türkiye ve dünyadan tanınmış önemli markaların temsilcileri yer aldı. Kongre, sürdürülebilirlik konusunda sektöre referans kaynağı olmanın ötesinde, plastik ambalajların geleceği ve regülasyonlar hakkında önemli bilgi sağladı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayan kongrede, Türkiye Çevre Ajansı, Helal Akreditasyon Kurumu, Klöckner Pentaplast, Unilever, Nestle, Pegasus, Ülker, Bell Holding, Alpla, EuPC, Starlinger, Arburg, Benli Recycling Group, Husky, Axens, Kiefel gibi sektörde önemli rol oynayan kurum ve kuruluşların başkanları ve üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Kongrede ele alınan başlıklardan biri, plastik ambalaj atıklarının geri dönüşümü hedefiydi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ambalaj atıkları yönetmeliği ve AB'nin ambalaj atığı geri dönüşüm hedeflerine dikkat çekti. Plastik sektörünün sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm fırsatlarını değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik ambalajların israfı önlemede kritik bir rol oynadığına vurgu yaparak, plastiklerin çevreci bir malzeme olduğunu savundu. Ayrıca, plastik sektörünün karbon emisyonlarını azaltma potansiyeline sahip olduğunu ve bu yönde çabaladıklarını ifade etti. Plastik sektörünün, "sorumlu endüstri, sorunsuz çevre" misyonu ile hareket ettiğini ve toplumda plastik kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti.

Sonuç olarak, 7. PAGEV Uluslararası Plastik Ambalaj Kongresi, plastik ambalaj sektörünün geleceğini şekillendirmek, sürdürülebilirlik konusunda yol göstermek ve sektör temsilcilerini bilgilendirmek için önemli bir platform sağladı. Bu etkinlik, plastik ambalajların toplum ve çevre için önemini vurgulayarak, sektörün gelecekteki başarılarına katkıda bulundu.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • MilkaLU ve MilkaTUC

    MilkaLU ve MilkaTUC

    Milka, dünyanın önde gelen bisküvi markalarıyla el ele verdi, bisküvi ve krakerin çikolatayla olan eşsiz uyumunu damaklara taşıyan Milka LU ve Milka TUC’u Türkiye’ye getirdi.... Devamı »
  • Büyüyen Firmalarda Üretim Planlaması Neden Önemlidir?

    Büyüyen Firmalarda Üretim Planlaması Neden Önemlidir?

    İşletmelerin rekabet gücünü artırmak için etkili bir üretim planlaması stratejisinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Üretim planlaması, işletmelerin kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak, ürünleri veya hizmetleri müşteri isteklerine uygun bir şekilde üretme sürecine denmektedir.... Devamı »