Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / 1989’dan Beri Plastik Enjeksiyon Çözümleriyle Hizmetinizde

1989’dan Beri Plastik Enjeksiyon Çözümleriyle Hizmetinizde

SPS Senur Plastik Satış Müdürü Murat Tınar, satın alımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, teknik destek sağlayabilen ve satış sonrası hizmetlerde de müşterilerin yanlarında olabilecek doğru firma seçimleri olduğunu belirtti.

1989’dan Beri Plastik Enjeksiyon Çözümleriyle Hizmetinizde
www.spssenur.com

1989 yılında kurulan SPS Senur Plastik olarak,
piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli plastik enjeksiyon çözümleri sunuyorsunuz. Bu kapsamda SPS Senur Plastik’in kuruluş süreci ve varlığını geliştirmek adına nasıl bir yol izlediğini anlatır mısınız?
Jonwai markasının distribütörlüğü ile başlayan yolculuğumuzda müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini her daim odak noktamızda tuttuk. Bugün gelmiş olduğumuz noktada, farklı segment ve uygulama ihtiyaçlarına çözüm sunabilmek üzere Japonya, Tayvan ve Çin’den olmak üzere dört farklı enjeksiyon makinesi markasının ve yine Tayvan ve Çin’den olmak üzere iki farklı ürün alma robotu markasının distribütörlüğünü yapmaktayız.

Firmanızın çeşitli plastik enjeksiyon ekipmanları, satış ve servis hizmetleri verdiğini biliyoruz. Hizmete sunduğunuz ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?
Temel olarak plastik enjeksiyon makineleri ve CNC kontrollü ürün alma robotları olmak üzere iki ana ürün grubunda satış ve satış sonrası hizmetleri sunmaktayız. Sektör içerisinde 30 yılı aşkın süredir edindiğimiz bilgi birikimine ilave olarak üretici olan grup firmalarımız vesilesiyle sahip olduğumuz üretim tecrübesi ile de sadece bir satış-servis firması olmanın ötesinde müşterilerimizin çözüm ortağı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Çok çeşitli markaların temsilciliklerini yürütüyorsunuz. Temsilciliklerini yürüttüğünüz firmalardan bahseder misiniz? Bunlara ilave yeni bir temsilcilik projeniz var mı?
Temsilciliklerimizi iki ana grup altında değerlendirebiliriz.

Bunların ilki olan plastik enjeksiyon makinesi için Japonya’dan Shibaura Toshiba Machine tam elektrikli plastik enjeksiyon makineleri, Tayvan’dan Jonwai servo hidrolik enjeksiyon makineleri, yine Tayvan’dan Multiplas dik plastik enjeksiyon makineleri ve son olarak Çin’den Blaze markalı servo hidrolik plastik enjeksiyon makinelerinin distribütörlük faaliyetlerini yürütmekteyiz.

CNC kontrollü ürün alma robotları grubunda ise Tayvan’dan Apex ve Çin’den Samfacc markalı robotların distribütörlüğünü yapmaktayız.
Yukarıda sıralamış olduğumuz markalar içerisinde ailemizin en yeni üyesi olan Samfacc robotlar için ayrı bir parantez açmak isterim.
Rekabet koşullarının her geçen gün ağırlaştığı mevcut dönem içerisinde ekonomik maliyetler ile maksimum verimlilik sağlamayı taahhüt ettiğimiz Samfacc robotlarımızın kullanımının büyük bir ivme ile artış göstermesi ve kullanıcılarımızın memnuniyeti bizlerin de temel motivasyonu olmuştur.



Gelişen teknolojiyi kendi bünyenizde nasıl yansıtıyorsunuz? Sektörde giderek daha da önem kazanan AR-GE çalışmalarınız hakkında neler söylersiniz?
SPS olarak, dünyadaki trendleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu veya ihtiyaç duyacağını düşündüğümüz ekipmanları belirleyerek öncelikle kendi üretim sahalarımızda test ediyor ve verimliliklerini ölçüyoruz ve nihai olarak uygun gördüklerimizi müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz.

Pazarda etkinliği sürdürebilmenin yollarından biri satış sonrası teknik destek hizmetleri. Müşterilere sunduğunuz teknik destek ve satış sonrası çözümlerinizden bahsedebilir misiniz? Ek olarak, satın almalarda müşterilerinize nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
Firmamızda geçmişten bugüne servis ve yedek parça temini hizmetlerimizin kalitesi önceliğimiz olmuştur. Gerçek şu ki, dünyanın en iyi makinelerine de sahip olsanız yetersiz satış sonrası hizmet aldığınız durumda makinenizin kalitesi hiçbir şey ifade etmeyecektir. Bizler de üretim kökenli bir firma olarak, satış sonrası hizmetlerin üreticilerimiz için ne denli önemli olduğunun bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyor ve daima hizmet kalitemizi daha da üst seviyelere taşımak için çalışmaya devam ediyoruz.

Satış öncesi hizmetlerimizdeki anlayışımız da satış sonrası hizmet anlayışımıza paralel olarak, üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik desteği sağlayarak, üretim ihtiyaçlarına en uygun makine ve ekipmanların seçiminde kendilerine destek olmaya dayalıdır.
Satın alımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, üretim ihtiyaçlarına paralel olarak en optimum çözümü kendilerine sunmak suretiyle teknik destek sağlayabilen ve satış sonrası hizmetlerde de yanlarında olacak doğru firmaları seçmelerini tavsiye edebilirim.



Sektörel anlamda sıkça karşılaşılan sorunlardan bahsedecek olursanız neler söylersiniz? Bu sorunların çözülmesi adına okuyucularımızla paylaşacağınız püf noktaları nelerdir?
Öncelikle, işçilik, enerji ve hammadde fiyatlarındaki artışlara bağlı olarak her geçen gün yükselen üretim maliyetlerinin olumsuz etkilerini bertaraf edebilmek adına önceliğin verimli çalışmadan geçtiğini düşünüyorum.  Hammadde fiyatlarındaki artış ile beraber Amerikan Doları/Türk Lirası paritesindeki önemli yükselişler de özellikle iç piyasaya üretim yapan firmalarımızı zor duruma sokmaktadır ve tüm bu gelişmeler de nihai tüketicilere hatırı sayılır fiyat artışları olarak yansımaktadır, tüm bunlar ile ilgili olarak da karar alıcı mekanizmaların kalıcı çözümler üretmesi gerekliliği doğmaktadır.

Son yıllarda özellikle dikkat çeken önemli bir konu ‘Geri Dönüşüm’. SPS Senur Plastik olarak Geri Dönüşüm Teknolojisi ve önemi hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Gerekli kalite standartlarını karşıladığı müddetçe, geri dönüşüm hammadde kullanımının hem daha çevre dostu olması, daha düşük karbondioksit salınımı ile iklim koşullarının korunmasına fayda sağlamasının yanı sıra hem de plastik hammaddedeki ağırlıklı dışa bağımlılığımızı göz önünde bulundurarak ülke ekonomimiz için faydalı olduğunu ve kullanımının artması gerektiğini düşünüyorum.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR