Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / 1000 M² Çalışma Alanı ve 50’ye Yakın Uzman Kadrosu ile Ambalaj Makinaları İmal Eden Firma “KULP”

1000 M² Çalışma Alanı ve 50’ye Yakın Uzman Kadrosu ile Ambalaj Makinaları İmal Eden Firma “KULP”

KULP 1984 yılında sektörün dolum makinelerine olan ihtiyacını fark eden Cüneyt DOĞRUSÖZ tarafından İstanbul’da kuruldu.

1000 M² Çalışma Alanı ve 50’ye Yakın Uzman Kadrosu ile Ambalaj Makinaları İmal Eden Firma “KULP”
Kurulduğu ilk yıllarda farklı sektörlere yönelik çeşitli dolum makinaları, vakumlu mikserler ve karıştırıcı gibi ürün imalatı içeren makinalar ile toz pudra dolum makinaları gibi çok çeşitli makinalar üreterek sektöre hizmet veren firma, değişen ve gelişen dünya koşulları çerçevesinde, zaman içinde kurumsallaşarak, dolum, kapak dizme, kapak kapama ve etiketleme makinalarından ve transfer pompalarından oluşan ambalaj makinaları imalatında faaliyet göstermektedir.
Bugün 1000 m2 çalışma alanı ve 50’ye yakın uzman kadrosu ile Gıda, Süt, Kozmetik, Kimya, Boya, İlaç ve Pastacılık sektörleri için ambalaj makinaları imal eden KULP, 1997 yılında Hollanda ile başlayan makina ihracatına 59 ülkeye yayılarak devam etmektedir. Belçika, Yunanistan, Avusturya, İtalya, Rusya, Meksika, Hindistan, İngiltere ve Kolombiya’daki yetkili Satış temsilcilikleri ile de yurt dışı satış ve pazarlama faaliyetlerini her geçen gün artırmaktadır.
 
Özellikle gıda, kimya, kozmetik, ilaç ve süt sanayisinde üretim yapan firmalar tarafından kullanılan dolum makinelerinin tamamında, dolum miktarını ve ölçülerinin hassasiyetle ayarlanması özelliği mevcuttur. Bu sayede dolumu yapılacak ürününün gramaj hassasiyetlerinin bozulmadan devamlılığı sağlanmaktadır. Bu özellikler sayesinde ise herhangi bir dökülme, israf olma ya da maliyet kaybına uğrama durumlarının önüne geçilmektedir. Dolum makinası kullanılarak doldurulacak olan ürünün ambalajı fark etmeksizin dolum yapılması mümkündür. Gerek kavanozlarda gerek bidonlarda gerekse plastik ya da cam şişelerde kullanılması mümkün olan dolum makinası türlerinin ise bu yönleri ile avantaj sağladıkları bilinmektedir.
KULP'un ambalaj makineleri farklı uygulamalar ve faaliyet alanlarından örnekler:
Kozmetik Krem Dolum Makinası
Her parçayı sökerek, temizleyerek ve tekrar monte ederek veya makineyi C.I.P.'ye bağlayarak temizledikten sonra diğer viskoz veya sıvı ürünleri doldoldurmak için kulllanılabilir. Böylece birden fazla ürün ve ambalaj çeşidini tek bir krema dolum makinesi veya hattı ile paketleyerek üretiminizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz.
 
Sıvı Dolum Makinası
Sıvı dolum makinaları, fabrikalarda yer alan üretim hatlarında en sık kullanılan makinalardan biridir. Adından da anlaşılacağı üzere sıvı yani likit yapıdaki ürünlerin paketlenmesi için kullanılan makinelerdir. Bu türdeki makineler, ürünlerin hazırlanma aşamalarında hijyenik, verimli, tutarlı ve güvenilir bir dolum yapılmasına katkı sağlar. Likit dolum makinesi; cam ve plastik kavanozlar ya da metal kaplar gibi çeşitli ürün içerisine dolum gerçekleştirebilir.
 
Bitkisel Yağ Dolum Makinası
Uçucu yağlar, masaj yağları, kokulu yağlar, saç yağları veya yüz yağları gibi kozmetik yağların doldurulmasında; damlama önleyici sistem, özellikle kapatma ve etiketleme aşamaları geldiğinde temiz bir ambalajı garantilemenin anahtarıdır. Bu sebeple KULP'un dolum makineleri, hacimsel doldurma pistonu ile senkronize çalışan ve pistonun birinci ürünün dolumunu bitirip ikinci ürünü doldurmaya hazır hale geldiğinde ürünlerin sızmasını durduran özel bir mekanizma sayesinde en ideal çözümü sunar.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR