Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Unity Otomasyon Sektördeki Yenilikleri Takip Ediyor…

Unity Otomasyon Sektördeki Yenilikleri Takip Ediyor…

Münür KAYHAN - Unity Grup Teknoloji A.Ş. / Genel Müdürü

Unity Otomasyon Sektördeki Yenilikleri Takip Ediyor…
Unity Teknoloji olarak otomasyon sektöründe 2007 yılından beri faaliyet gösteriyorsunuz. Kuruluş aşamalarınızı ve gelişim sürecinizi okuyucularımızla paylaşabilir misiniz? Unity Teknoloji bugünkü konuma gelebilmek için nasıl süreçlerden geçti?
Firmamız 2007 yılında kurulduğundaki ana hedef makine sektörüne kontrol panoları ve kontrol cihazları üretmektir. Bu amaçla İstanbul Bayrampaşa’da altyapımızı oluşturup sektörün eksiklerini ve problemlerini belirleyerek yol haritamızı çıkarttık. Bir yandan otomasyon kontrol panoları üretip diğer taraftan elektronik imalat için AR-GE çalışmalarını başlattık. AR-GE aşamasında müşterilerimizin talep ve önerilerini dinledik. Bu doğrultuda ilk olarak 2008 yılında ilk kenar kontrol cihazımızı makinalarla buluşturduk. Cihazlarımızın kalitesi ve verdiğimiz hizmet kısa sürede piyasadaki yerimizi almamızı sağladı.
 
2011 yılında talepleri karşılamak amacıyla firmamızı İkitelli OSB’ye taşıdık. Burada yaşadığımız olumlu gelişmeler sonucunda ürün yelpazemizi genişleterek sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya başladık.
 
Bugün geldiğimiz durumda 1000m2 kapalı alan üzerinde 20 kişilik kadrosu ile üretim yapan, bayi ağı ile Türkiye ve dünyada hızlı ve kaliteli çözüm üreten bir grup şirketi haline geldik.
Ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz? Hangi sektörlere yönelik üretim yapıyoruz?
Unity Grup Teknoloji olarak özellikle plastik, ambalaj, hijyen ve kablo sektöründe kullanılan makinalara özel yazılım ve otomasyon çözümleri sağlıyoruz. Müşterilerimizin talebi doğrultusunda yaptığımız panolar ve yazılımlar ile makinalara değer katmak için çaba sarf ediyoruz.
 
Bunun yanında özellikle bahsettiğimiz sektörlerde kullanılan kenar kontrol sistemleri, gergi kontrol sistemleri, baskı izleme kamera kontrol sistemleri, çap ölçer sistemleri, genişlik ölçme sistemleri ve bunun gibi birçok kontrol sistemlerinin tamamen yerli sermaye ile gurur duyduğumuz teknik ekip ve mühendis kadromuz ile tamamen yerli olarak üretimlerimizi gerçekleştirmekteyiz.
 
Unity Teknolojişu anda planladığı konumda mı? Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir? 2019 yılını geride bırakırken 2020 yılı ile ilgili beklenti ve hedefleriniz var mı? Bu yıl içerisinde yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmalarınız olacak mı?
Firma olarak mümkün olduğunca kontrollü büyümeyi hedefliyoruz. Ayakları yere sağlam basan, bulunduğu yeri sindirerek, en önemlisi müşterilerine verdiği hizmette sorun yaşatmadan, aksine daha bilinçli, hızlı ve kontrollü olarak çözüm üreten bir firma olma hedefimiz var. Şuana kadar bu hedeflerimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Önümüzdeki yıllarda kısmet olursa bu kontrolü elden bırakmadan grup firması çatısı altında başka firmaları ’da ekleyerek yurt içi ve yurt dışı bayi ağını genişleterek büyük bir aile olarak Türkiye’de olduğu gibi dünyada ’da bulunduğumuz sektördeki en iyi firma olma özelliğini sağlamak hedefimizdir.
 
2020 yılı içerisinde AR-GE çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz. Bu yılda ürünlerimiz arasında çok önemli yeni ürünler ekleyeceğiz. Ancak şuanda açıklamak yerine sürpriz olsun istiyoruz.
 
Satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz? Biraz bilgi verir misiniz?
Hızlanan imalat sektöründe zaman kaybına ve makinaların durmasına tahammül olmadığının farkındayız. Unity grup olarak bahsettiğimiz gibi bayileşmeye çok önem veriyoruz. Kadromuzda bulunan mühendis, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımız 7/24 telefon desteği gerekli durumlarda ’da saha desteği vermektedir. Bayilerimiz ile de bölgesel olarak gerekli durumlarda hızlı reaksiyon göstererek müşterilerimize çözüm sağlıyoruz.
 
Unity Teknoloji olarak satın almalarda müşterilerinize ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
Aslında genel olarak müşteriler bu konuda çok bilinçliler. Aldıkları ürünün arkasında durabilecek teknik yeterliliği ve kadrosu olan bir firma tercih etmeliler. Tecrübe bazen çok pahalıya mâl olabiliyor. Biz ürünlerimizi CE sertifikalı olarak ISO standartlarına uygun olarak üretiyoruz. Bu konuda birçok kurumsal firma bizim referansımızdır.
 
Bunun yanında yerli imalatçıdan yine yerli imalatçıyı desteklemelerini istiyoruz. Biz bu konuda yurtdışındaki rakiplerimiz ile aynı kalitede ürün üreten, fiyat olarak avantajlı ve dengeleyici bir firmayız.
 
Dünyadaki gelişmeleri nasıl takip ediyorsunuz? Teknoloji hızla gelişirken siz teknolojiyi kendi bünyenizde nasıl takip ediyorsunuz?
Mümkün olduğunca uluslararası fuarları ziyaret edip teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. AR-GE bölümündeki ekibimiz elektronik konusunda oluşan gelişmeleri ve yeni çıkan ürünlerin makaleler ve bazı global siteler vasıtası ile takip etmektedir. Mekanik birimimiz ise yeni üretilen makinaların taleplerine göre yeni tasarımlar geliştirmektedir.
 
Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu, şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak, değerlendirirsek neler söylersiniz?
Türkiye’nin uzun yıllar özellikle plastik, ambalaj ve makine sektöründe aktif olduğunu biliyoruz. Fakat son zamanlardaki iç piyasadaki daralmanın sektörleri yurtdışında pazar aramaya ittiğini ve bu sayede ürün kalitesinde ciddi yükselmeler olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu bağlamda kendi sektörümüzle alakalı özel ürünlerin üretimi ile alakalı pazardaki açığı takip etme peşindeyiz.
 
Peki, Unity Teknoloji’yi sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?
Unity Grup Teknoloji olarak uzun vadeli düşünceler ile önceliğimiz müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimizi memnun etme amaçlı pratik ve ekonomik çözümleri en hızı şekilde üretiyoruz. Tecrübeli teknik kadromuz ile 7-24 müşterilerimizin yanındayız. Birçok müşterimiz artık bizim firmamızı kendi firması gibi görüp benimsediler. Uzmanlaştığımız bu sektörde başı çeken ve milli duygularla ülkemizde üretilmeyen veya yeterince kaliteli üretilemeyen ürünlerin ARGE’lerini yaparak ülkemizin parasının yine ülkemizde kalması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.
 
Son olarak eklemek istedikleriniz?
Eklemek istediğim kullanıcıların yerli üreticiye güvenmeleridir. Artık ülkemizde çok başarılı işler yapılıyor. Kendi kendine yeten ve sanayisinde yoğun ihracat yaparak döviz girdisi oluşturan bir ülke olabilmemiz için birbirimize destek olmalıyız. Kullanacak olan bir ürün eğer ülkemizde hakkıyla yapılıyorsa yabancı takıntılığını bırakıp geleceğimiz adına yerli üretimi desteklemeliyiz. Sektöre emek veren herkese başarılar diliyorum.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Kolaboratif  Robotlar için Yeni Tutucular

    Kolaboratif Robotlar için Yeni Tutucular

    Cobot vakumlu tutucu paketleme hatlarının sonunda, topla ve yerleştir gibi geniş bir aralıkta uygulamada kullanılabilmektedir. Kullanılan esnek sünger sayesinde, tutucu güvenli bir şekilde 8 kilograma kadar karton... Devamı »