Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Schneider Electric ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi’ listesinde ilk 10’da…

Schneider Electric ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi’ listesinde ilk 10’da…

Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi’ listesinde 3. basamak birden yükselerek 10. sırada yer aldı.

Schneider Electric ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi’ listesinde ilk 10’da…
Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, sürdürülebilirlik kriterlerindeki başarılı performansı nedeniyle Corporate Knights tarafından yayınlanan ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi’ listesinde 3. basamak birden yükselerek 10. sırada yer aldı.

 
Böylece Schneider Electric’in sürdürülebilir gelişim stratejisi, art arda üçüncü yılda da ödüllendirilmiş oldu.
 
Enerji yönetiminde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, sektöre özel çeşitli ‘sürdürebilirlik’ ölçütleri temel alınarak en yüksek performansı gösterdiği belirlenen ve Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) açıklanan ‘Global 100 Şirket’ sıralamasında bu yıl 3 basamak birden yükselerek 10. sırada yer aldı.
 
Kanada merkezli bağımsız bir medya ve yatırım araştırma şirketi olan Corporate Knights tarafından gerçekleştirilen çalışmanın verileri, çoğunlukla Bloomberg'ten ve tümü global orta ve büyük ölçekli şirket arasından seçilen 350 şirketle doğrudan bağlantı kurularak toplandı.
 
Buna göre Schneider Electric’in sürdürülebilir gelişim stratejisi, art arda üçüncü kez ödüllendirildi ve şirket, endüstri ve sermaye malları sektöründe 1. sırada yer aldı.
 
Schneider Electric Dünya Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Schneider Electric’in Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi arasındaki konumunu yükseltmesi bizi çok mutlu etti. Şirket olarak ilk 10 arasına girmemiz ve endüstrinin lideri olarak en ön sırada yer almamız, bizim için sürdürülebilirlik çalışmalarına katılımımızı artırmaya yönelik güçlü bir teşvik olacaktır" dedi.
 
Schneider Electric’in 2005'ten itibaren her üç ayda bir önemli gelişmeleri yayınladığı bir sürdürülebilirlik tablosu olan Çevre ve Toplum Barometresi, sürdürülebilirliğin üç temel temeli kapsayan 14 göstergeyi içeriyor. Tablo, Schneider Electric performansının bu alandaki göstergesi olarak kabul ediliyor. Şirket ayrıca, Karbon Açıklama Performansı Liderlik Endeksi ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya ve Avrupa Endeksi gibi önde gelen sıralama ve endekslere de dâhil bulunuyor.
 
Schneider Electric hakkında
100'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, Tesisler ve Altyapılar, Endüstri ve Makine İmalatçıları, Endüstriyel Binalar, Veri Merkezleri ve Konutlarda liderlik pozisyonları dahil olmak üzere çeşitli pazar segmentlerinde entegre çözümler sunmaktadır. Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılmasına odaklanan şirketin 130.000'den fazla çalışanı, bireylerin ve kurumların enerjilerini en iyi şekilde kullanmalarına aktif bir şekilde yardım etme taahhüdüyle 2011 yılında 22,4 milyar Euro tutarında satış rakamına ulaşmıştır.
 
 
 
 
Schneider Electric is in top 10 on the 'Global 100, World's Must Sustainable Companies' list
 
Worldwide specialist in energy management, Schneider Electric ranked in the 10th place in the 'Global 100, World's Most Sustainable Companies' list announced by Corporate Knights, by moving 3 places up in the list, owing to its successful performance in sustainability criteria.
 
Therefore, sustainable development strategy of Schneider Electric has been awarded for three consecutive years.
 
Schneider Electric, worldwide specialist in energy management, ranked in the 10th place, by moving 3 places up in the ranking, in "Global 100" which is determined according to the most successful performance based on various sector specific "sustainability" criteria and which was announced at the World Economic Forum (WEF) in Davos.
 
The data from the study conducted by Corporate Knights, a Canada based independent media and investment research company, were collected mostly from Bloomberg and by directly contacting 350 companies chosen among global medium and large scale enterprises.
 
Therefore, sustainable development strategy of Schneider Electric has been awarded for the third consecutive time and the company ranked in the 1st place in the industry and capital goods sector.
 
While making a remark on the subject, Schneider Electric Global Chairman and CEO Jean-Pascal Tricoire said "We are very pleased that Schneider Electric moved higher among World's Most Sustainable 100 Global Companies. The fact that we rank among top 10 and are the highest ranking company of the industry, will encourage us further to increase our participation to sustainability endeavors."
 
Planet and Society Barometer, sustainability scorecard where important developments have been published quarterly by Schneider Electric since 2005, contains 14 indicators that cover three basics of the sustainability. Scorecard is considered the indicator of Schneider Electric's performance in this field. Company is also included in prominent ratings and indexes such as Carbon Disclosure Performance Leadership Index and Dow Jones Sustainability World and European Indexes.
 
About Schneider Electric
Schneider Electric, which operates in more than 100 countries and is a worldwide specialist in energy management, offers integrated solutions in various market segments including leadership positions in Utilities & Infrastructure, Industries & Machines Manufacturers, Non-residential Building, and Data Centers & Networks and in Residential. Focused on making energy safe, reliable, efficient, productive and green, the Group's 130,000 plus employees achieved sales of 22,4 billion Euros in 2011, through an active commitment to help individuals and organizations make the most of their energy. 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ATHAPACK MAXOM F320/460

    ATHAPACK MAXOM F320/460

    Özellikleri: • Ürüne temas eden tüm yüzeyler AISI 304 paslanmaz çeliktir. • Çeşitli paket tipleri; yastık, körüklü, oturan gibi.... Devamı »