Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Mondi’nin Karpuzun Rüyası (Watermelon'sDream) Projesi ile Karpuzlar Marketten Eve Daha Kolay Taşınabilecek...

Mondi’nin Karpuzun Rüyası (Watermelon'sDream) Projesi ile Karpuzlar Marketten Eve Daha Kolay Taşınabilecek...

Uluslararası Bir Ambalaj Ve Kâğıt Grubu Olan Mondi, Karpuz Tedarik Zincirindeki Gıda Kaybını Önleyen ve Ürünün Satış Noktasındaki Görünümünü İyileştiren

Mondi’nin Karpuzun Rüyası (Watermelon'sDream) Projesi ile Karpuzlar Marketten Eve Daha Kolay Taşınabilecek...
Yenilikçi bir ambalaj çözümü geliştirdi gelişmekte olan ülkelerde, gıda kayıplarının %40'ı temelde hatalı taşıma ve depolamadan dolayı tedarik zincirinin ilk safhalarında ortaya çıkıyor. Dünyada üretilen yaklaşık 1,3 milyar ton gıdanın kabaca üçte birinin kaybolduğu veya çöpe atıldığı göz önüne alındığında, pazarda daha fazla gıda kaybını önleyecek yeni çözümlere ihtiyaç duyuluyor.
Halen, kaliteli karpuzlar süpermarketlerde sekizgen kutular, oluklu veya plastik kasalar ya da "klasik American Box" kutularda satılıyor. Bununla birlikte, Mondi'nin Karpuzun Rüyası (Watermelon's Dream) projesi, benzersiz dikdörtgen şekli ve içindeki ürünü gösteren penceresiyle standart çözümlere oluklu mukavva malzeme ile benzersiz bir alternatif sunuyor. Katlanabilen tasarımıyla ergonomik yapısı sayesinde nakliye sırasında kolay monte edilebilir ve istiflenebilir. Böylece bir kamyona %50 daha fazla karpuz yüklenerek nakliye maliyeti azalır.
Bu çözümün diğer bir faydası da son kullanıcıya sağlanan kolaylık. Yeni tasarımı sayesinde, tüketiciler ağır karpuzları süpermarketten eve daha kolay taşıyabilir. Son olarak en önemli özelliklerinden biri de Karpuzun Rüyası (Watermelon's Dream) geniş baskı alanı ve mükemmel ürün gösterimi sayesinde daha fazla marka tanıtımı imkânı sağlar. Sonuç olarak, doğrudan rafa yerleştirmeyi sağlayan ideal şekliyle yeni karpuz kutusu çözümü ürünün kalabalık raflarda ayrışmasını sağlar. Konsept, Türkiye'deki süpermarketlerde başarıyla uygulamaya konulmuş ve küresel pazara çıkmaya hazır hale gelmiştir.
Antalya Seracılık Genel Müdürü Hasanali KOÇ konuyla ilgili şunları belirtti:
"Mondi'nin yeni ambalajları, hem perakendeciler hem de tüketiciler için karpuzların taşınması ve depolanmasını basitleştiren akıllı bir al ve git çözümü sağladı. Ayrıca rafta müthiş görünüyorlar. Yeni işlevsel tasarımdan çok memnunuz çünkü tedarik zincirindeki gıda atığını %13 azalttık."
Mondi ürünlerinin hergün milyonlarca insanını hayatına dokunduğunu söyleyen Mondi Oluklu Mukavva Türkiye Ürün Geliştirme Müdürü Fatoş Adak şunları dile getirdi:
“Karpuzun Rüyası (Watermelon's Dream), Mondi'nin pazarın kolaylık, satış noktasında farklılaşma ve sürdürülebilirlik ihtiyaçlarına hitap edebilme becerisine mükemmel bir örnek. Mondi ürünleri her gün milyonlarca kişinin hayatına dokunuyor, bu nedenle ürünlerimizin toplumda ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklarda pozitif bir etki yaratmasını istiyoruz.
Mondi'nin sunduğu kapsamlı ambalaj portföyünün ışığında, daha akıllı paketleme çözümleri tasarlarken tedarikçilerimiz, müşterilerimiz, araştırma enstitüleri ve Mondi Gıda Güvenliği Laboratuvarı'ndan uzmanlarla birlikte dört ana odak noktası belirledik: nakliye/depolama sırasında oluşan hasarı azaltma, raf ve ürün ömrünü uzatma, ambalaj tasarımını gelişmekte olan sosyo demografik koşullara adapte etme ve daha iyi stok yönetimi için paket izlenebilirliği sağlama. Bu unsurlardan her biri Karpuzun Rüyası (Watermelon's Dream) projesinde yer almaktadır. Bu yaratıcı formatı pazara getirmekten dolayı çok heyecanlıyız."

Mondi Oluklu Mukavva Birimi Hakkında:
Mondi Oluklu Mukavva Ambalaj, Mondi’nin Avrupa ve Uluslararası bölümüne bağlı bir iş birimidir. Başta Orta ve Güney Doğu Avrupa olmak üzere Avrupa’nın lider oluklu mukavva ambalaj tedarikçisi konumundadır. Çeşitli ülkelerde yer alan 16 tesisten oluşan üretim ağıyla yenilikçi tasarımlar ve en modern baskı ve yapıştırma teknolojilerini sunmaktadır. Ambalaj türleri, taşıma kutularından büyük tüketici teşhir üniteleri ve heavyduty ambalajlara kadar değişiklik göstermektedir. Bunlar rafa hazır ambalaj veya perakende satışa hazır ambalaj olabildikleri gibi; hızlı tüketim ürünleri, çabuk bozulabilen gıda maddeleri, tehlikeli maddeler ve diğer ürünlere yönelik nakliye kutuları olarak da üretilmektedir.  
Mondi Tire Kutsan bu iş kolunun bir parçası olarak Türkiye’de İzmir/Tire, İzmit, Adana ve Karaman’da bulunan dört fabrikasıyla faaliyet göstermektedir. Mondi Tire Kutsan, oluklu mukavva ambalaj ve levha üretimi konusunda 40 yılı aşan tecrübeye sahip ve dikey kâğıt entegrasyonuyla tedarik ve bilgi aktarımından faydalanmaktadır. Şirketin Tire’de oluklu mukavva  kâğıdı üretim fabrikası da bulunmaktadır. Oluklu mukavva fabrikaları gıda, meyve ve sebze, meşrubat, dayanıklı tüketim malları, otomotiv, kozmetik ve hijyen ile mobilya gibi çok çeşitli sanayi kollarına yönelik yaratıcı çözümler geliştirmektedir. Tehlikeli maddelerde kullanılan ambalajların UN onaylı kutu sertifikaları, İzmit tesisindeki yetkili UN laboratuvarı üzerinden temin edilebilmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Geri Dönüşüm Evde Başlıyor

    Geri Dönüşüm Evde Başlıyor

    Tetra Pak 5 Haziran Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir yaşam için “geri dönüşüm” konusuna dikkat çekerek, tüketicileri evlerden bu seferberliğe katılmaya davet ediyor. Online platform üzerinden geri dönüşüm bilinci... Devamı »
  • Masal Diyarlarını Aratmayan Mimarisiyle Moskova Kızıl Meydan

    Masal Diyarlarını Aratmayan Mimarisiyle Moskova Kızıl Meydan

    Rusya'nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Moskova Şehri, Doğu Avrupa'nın önemli politik, ekonomik, kültürel ve bilim merkezlerinden biridir. Şehrin yüzyıllar boyunca değişen ideolojik yapı ve siyasi yönetim biçimlerinin birleşimiyle farklı mimari yapılara ve kültürel özelliklere sahip olması sizi bambaşka dünyalara götürecek olan Kızıl Meydan turumuza başlıyoruz…... Devamı »