Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Festo, WIN Otomasyon Fuarı’ında AquaJelly ve SmartBird’ü Sergiledi

Festo, WIN Otomasyon Fuarı’ında AquaJelly ve SmartBird’ü Sergiledi

Festo, WIN Otomasyon Fuarı’ında biyonik deniz anası AquaJelly ve biyonik kuş SmartBird’ü Sergiledi

Festo, WIN Otomasyon Fuarı’ında AquaJelly ve SmartBird’ü Sergiledi

 
Bu yıl Türkiye’deki 25. Yılını kutlayan Festo, biyonik öğrenme ağı çerçevesinde yürüttüğü ve “geleceğin konseptleri” başlığı altında toplanan, “ doğadan ilham alarak” geliştirdiği biyonik ürünlerden, biyonik martı “SmartBird” ve biyonik denizanası “AquaJelly” Türkiye’de ilk kez sergilendi. Ziyaretçiler, büyük ilgi gören biyonik denizanası Aquajelly’i Festo standındaki akvaryumda; biyonik martı SmartBird’ü ise fuar süresince önceden belirlenen saatlerde fuar alanı girişindeki açık alanda gökyüzünde uçarken izleme şansı buldular.
 
Festo fuar süresince pnömatik, elektrikli ve proses otomasyon teknolojileri bir arada sunarak en yalın sistemlerden en kompleks sistemlere uygun  çözümleri müşterilerle paylaşmış oldu.
 
Patenti Festo’ya ait olan ve değişken yük ve hızlarda otomatik yastıklama imkanı sunan PPS yastıklamayı yapısında barındıran DSBC silindir, gıda sektörüne uygun ve kimyasal ön keçe dayanıma sahip DSBF silindir ve dört köşede montaj saplamalarına sahip DSBG silindir pnömatik gösterimlerde en çok ilgi çeken ürünler oldu.  Festo’ nun IO-link haberleşmeli çözümleri ise öne çıkan diğer bir konuydu. Festo, sensör standartlaşması olan IO-link teknolojisini SPAU basınç ve SDAT silindir konum sensöründe kullanması ile birlikte VTUG valf terminalleri, OVEM enerji korumalı vakum jeneratörü ve VPPX oransal regülatöründe de kullanarak IO-Link teknolojini pnömatik dünyasına taşımayı başardı.  IO-Link  PLC’lerde Analog veya dijital I/O lar kullanmasına gerek kalmayarak toplam sahip olma maliyetlerini de düşürmektedir.
 
Elektrikli ürünler ailesinden başta elektromekanik eksenler olmak üzere bu eksenleri yürütmek için kullanılan motor ve sürücüler, sistemi kontrol etmek için gerekli olan dokunmatik ekranlar ve PLC’ler de sergilendi. Fuarda dinamik gösterimlerde ise Festo’nun bir çok farklı yük, uygulama ve sektörde 2 ve 3 boyutlu taşıma ihtiyaçlarınızda kullanılabilmek üzere tasarlanmış olan standart taşıma sistemleri ailesinden H portal EXCH,  EXCM ve EXPT tripodu sergilendi. Bu hazır sistemler haricinde, özel taşıma ihtiyaçlarınız ve tasarımlarınız için firma bünyesindeki Müşteri Çözümleri bölümündeki tasarım mühendisleri her zaman yanınızdadır.
 
Proses Otomasyonunda tek bir kaynaktan proses valfleri tedariği ve otomasyon teknolojisini tercih ederek nasıl “zaman kazanırsınız”, “süreçlerinizi düzenlersiniz”, “kaliteyi yükseltirsiniz”, “tasarruf sağlarsınız” konularında standa gelen ziyaretçiler bilgilendirildi ve  otomasyon teknolojisi konusunda firmanın çözüm yeteneklerinin bu sektör içinde nasıl uygulandığı anlatıldı.  Fuar’da dikkat çeken proses otomasyon ürünleri ise VSNC  Namur valf, VZWE Patlaç Valf, VZAS Kelebek Vana,  DAPS –MW Kol kumanda opsiyonlu actuator, VZQA Pinch vana olarak sayılabilir.
 
Özetle Festo,WIN fuarı süresince ziyaretçilerine farklı otomasyon teknolojilerini birleştirerek rekabet yeteneklerini  büyük oranda nasıl arttırabileceklerini ve firma ile yapılacak işbirliği sayesinde alınabilecek mühendislik hizmetleri  ile başarılı global operasyonlardan nasıl faydalanabilecekleri bilgisini aktardı.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR