Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Yenilikçi Satış Yöntemleri İle İşimize Vizyon Katarak İlerlemeyi Hedefliyoruz "ASİA ELEKTRONİK"

Yenilikçi Satış Yöntemleri İle İşimize Vizyon Katarak İlerlemeyi Hedefliyoruz "ASİA ELEKTRONİK"

Asia Elektronik Satış Müdürü Barış Saban ile WIN EURASIA Fuarı'nda keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Yenilikçi Satış Yöntemleri İle İşimize Vizyon Katarak İlerlemeyi Hedefliyoruz
Barış Bey, Öncelikle röportaj için teşekkür ederiz. Okurlarımıza yaşam öykünüzü anlatarak, sektöre girişinizden itibaren çalışma yaşantınızı aktarır mısınız?
Aslında kariyerim biraz karışık, lisede Bilgisayar bölümünden mezun oldum ancak orada tam anlamı ile kendimi bulamadığım için, Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünü tercih edip oradan da mezun oldum. 1 yıl yedek subay olarak Ankara da görev yaptım, 1 yıl da Topkapı Okullarında Bölüm şefi iken Asia Elektronik ile yollarımız kesişti ve yaklaşık 8 aydır burada Satış Mühendisi olarak çalışıyorum.
 
Asia Elektronik olarak 2015 yılında kurulmuş bir firmasınız. Biraz kuruluş sürecinizden yapılanmanızı kısaca anlatabilir misiniz?
Firmamız yöneticimiz Turgut Çakır tarafından kuruldu. Yöneticimiz Halkla İlişkiler Mezunu ve turizm sektöründe çalışmış bir isim. Daha sonraları Turgut Bey endüstriyel ihtiyaçların ekonomideki yerini fark edip, ülkemizdeki endüstriyel kurumların ihtiyacını karşılamak için Asia Elektronik’i kuruyor, bu sırada geçen yıllar içerisinde tabi firmanın yurt dışı ve yurt içi bağlantılarıyla firma hacmi katlanarak büyüme sağlıyor. Bu büyüme neticesinde, bazı bayilik ve distribütör anlaşmaları da kapımızı çalmaya başlıyor.
 
Yerli ve yabancı pek çok firmayla iş ortaklığınız olduğunu biliyoruz. Ürün gruplarınız hakkında özelliklerinden (Özellikle Ambalaj paketleme sektörü için) bilgi alabilir miyiz? 
Bizler Mujie-Int Türkiye distribütörü olarak paketleme sektörüne önem verecek çalışmalar yürütüyoruz. Sektörde kullanılan enkoder, ısı kontrol cihazları, sensörler ve ssrler ile alakalı uygun fiyatlı kampanya çalışmalarımız mevcut. Sektörde daha çok kazanma adına yapılan atılımlardan ziyade, B2B satışlarda son kullanıcılara yönelik kazan-kazan stratejisi üzerine ambalaj ve paketleme sektörünün endüstriyel otomasyon ürün talebinde arzı yeterli seviyenin üzerinde tutarak fiyat kalite endeksine en uygun desteği veriyoruz.
 
Asia Elektronik olarak satış sonrası hizmetlere önem verdiğinizi biliyoruz. Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan nelerdir?
Bayii olduğumuz Autonics’in hali hazırda satış sonrası teknik desteği ve garanti süreci distribütör tarafından sağlanmakta. Mujie kanadında ise satış sonrası bizzat, Asia Elektronik tarafından teknik destek verilip ürün numune ve iade koşulları ile alakalı müşterilerin işini kolaylaştıracak şartlar sunulmaktadır. 2 yıl garanti süresince meydana gelecek ürün bazlı arızalarda ürün değişim hizmetimiz mevcuttur.
 
Ayrıca Distribütörlüğünü yaptığınız firmalar bulunuyor. Markaları anlatıp ne kadar süredir bu markaları temsil ettiğiniz konusunda okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?
3 yıldır Mujie-Int distribütörlüğünü yürütmekteyiz. Markamız kullanıcıların tüm taleplerini tek bir markada bir araya getirerek, Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı. Bizler distribütör olarak sektörün ihtiyacı olan ürünlerde yoğun stok çalışması yaparak hem pazarın yerine getirilmesi gereken stok gücünü hem de yenilikçi satış yöntemleri ile işimize vizyon katarak ilerlemeyi hedefliyoruz. Ürünler ile alakalı son kullanıcı deneyimlerini toplayarak çin merkezdeki arge yetkilileri ile yaptığımız toplantıda sadece Türkiye çapında değil, global çapta da markanın gelişimine katkı sağlıyoruz.
 
2022 yılı sizin için nasıl geçti? 2023 yılı için hedefleriniz nelerdir?
2022 yılı çoğu firmada pandemiden kalan hasarları onarmakla geçmiş; ancak Asia Elektronik yurt içinde yaşanan krizleri yurt dışı satış hacmini arttırarak çözmüştür. Bu sırada yaşanan müşteri tarafındaki ödeme sıkıntıları firmanın nakit akışına zayiat vermedi. Nitekim biz %120 oranında büyüme sağladık. 
2023 yılının ilk yarısını yurt içinde arttırdığımız müşteri portföyü ile kapattık. WIN EURASIA fuarına katılım sağladık. Geçmiş yıllarda edindiğimiz fuar tecrübelerine dayanarak bu fuarda yurt içi ve yurt dışı pazar payımızı yükselterek sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefledik.
 
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Öncelikle bizlere bu fırsatı sağlayan tüm Sude yayıncılık yetkililerine teşekkür ederim. Sektörde kullanıcıların marka değişimleri esnasında zorlandıklarını tespit etmekteyim. Öncelikle satın alma departmanları yeniliklere açık olmalı teknik mühendisler zaten açık, bir ürünün üretim aşamasında özellikle ürün devamlılığına dikkat etmelerini öneririm. 
 
BARIŞ SABAN 
SATIŞ MÜHENDİSİ 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

    Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

    Çizgi altı reklamların çoğu, matbaa ürünlerinden oluşur. Bu yüzden yapacağınız çalışmanın iyi bir matbaa firması ile çalışması önemlidir. Sude Ajans olarak Çizgi altı reklamları sizin için sıraladık!... Devamı »