Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Türkiye'den 52 Firma The Inspired Home Show Fuarı’na Katıldı

Türkiye'den 52 Firma The Inspired Home Show Fuarı’na Katıldı

Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörünün ABD’ye ihracatında yüzde 59 artış

Türkiye'den 52 Firma The Inspired Home Show Fuarı’na Katıldı
www.ikmib.org.tr

Pandemi nedeniyle iki yıl verilen aradan sonra bu yıl 5-7 Mart 2022 tarihleri arasında ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen The Inspired Home Show 2022 fuarı, ev gereçleri ve mutfak sektörünün önemli fuarları arasında yer alıyor. Bu yıl, İKMİB ve İDDMİB ortaklığında 16’ıncı defa Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirilen fuara toplam 52 Türk firması katılarak en yeni ürünlerini alıcıların beğenisine sundu. Katılımcı firmalar, fuar süresince plastik, döküm, teflon, paslanmaz çelik, melamin, metal ve camdan mamul mutfak, banyo ve ev eşyaları olarak Türk ürünlerini ve markalarını Amerikan alıcılara tanıtma fırsatı buldu. 

Adil Pelister: “2021 yılında plastik ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün ABD’ye ihracatı yüzde 59,15 arttı”
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün ihracatı 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 30,87 artarken, ABD’ye ihracatı ise yüzde 59,15 artarak 35,03 milyon dolar olarak gerçekleşti. Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatında ABD’nin payı yüzde 5,65 oldu. Dolayısıyla plastik ev ve mutfak eşyaları sektöründe ABD’nin payı genel ev ve mutfak eşyaları ihracatına göre daha yüksek. Burada sektörümüz adına büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz.” dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Romatizmaya Yaşamsal Destek Önerileri

    Romatizmaya Yaşamsal Destek Önerileri

    D vitamini eksikliği, fazla kilo ya da sağlıksız beslenme veya git gide soğuyan havalar ve nemli ortamlarda geçirilen uzun zamanlar da romatizmaya etki eden olumsuz faktörlere büyük bir zemin hazırlıyor.... Devamı »