Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Tesa, Sürdürülebilir Bir İş Yapma Modelini Benimsiyor…

Tesa, Sürdürülebilir Bir İş Yapma Modelini Benimsiyor…

Tesa Bant San. ve Tic. A.Ş.- Aclan Deniz YİĞİT / Satış Müdürü

Tesa, Sürdürülebilir Bir İş Yapma Modelini Benimsiyor…

Kendinden yapıskanlı ürünlerde dünyanın önde gelen kurulusları arasında yer alan tesa hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz? 

Carl Paul Beiersdorf tarafından 1882 yılında Hamburg’da kurulan Beiersdorf Grup markalarından tesa Bant, global olarak faaliyet gösteriyor. 

Kurulusumuz, kendinden yapıskanlı ürünlerin üretimini gerçeklestirerek nihai tüketiciler, endüstriyel ve profesyonel müsterileri için çözüm sunuyor. tesa’nın satısları arasında endüstriyel alanda; otomotiv, elektronik, ambalaj, basım, kâgıt, insaat, enerji (rüzgâr, günes) gibi sektörlerin dısında; etkin marka ve ürün korunması için güvenlik konseptleri gibi farklı endüstriyel sektörler için uygulamalar da büyük yer tutuyor. 

tesa aynı zamanda, saglık alanında ilaçlı plasterlerin gelistirilmesi için ilaç endüstrisiyle de ortak çalısmalar yapıyor. Farklı sektörlerdeki bayiliklerimiz aracılıgıyla ülke genelinde hizmet saglarken nihai müsterilerimiz için pazara sundugumuz 300’ün üzerinde ürünle de tüketicilerin evlerinde ve ofislerinde çalısmalarını kolaylastırıyoruz. tesa olarak, teknik hırdavat ve nalbur faaliyet alanında ise genis ürün yelpazemizle boyacı ve mimarlara da hizmet veriyoruz. 

125 yıllık geçmisi olan ve 100’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren tesa Bant, bugün dünya genelinde 4.900’den fazla çalısanı, 7 bölgesel yönetim merkezi, 14 üretim tesisi, 500’den fazla Ar-Ge çalısanı ve 7.000’in üzerindeki ürün çesitliligiyle global boyutta dev bir kurulus. 

tesa olarak 25 yıldır Türkiye pazarında yer alıyorsunuz. Bu 25 yılı bizim için degerlendirmenizi istesek neler söyleyebilirsiniz? 

Son yıllarda ülkemizin de yer aldıgı Dogu Avrupa bölgesi tesa açısından giderek önem kazandı. Ülkemiz de Dogu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Dogu pazarlarına yakın konumu sayesinde bu cografyada anahtar rol üstleniyor. 

Türkiye’de 25 yıl süresince ortaya koydugumuz yüksek performans, endüstriyel ve perakende alanında sagladıgımız basarılar, kurulusumuzun Türkiye pazarına olan güvenini pekistirdi. Bu zaman zarfında lokal pazar dinamiklerine uygun sekilde ürün sunabilmek için çesitli makine yatırımları yaparak ürün isleme faaliyetlerimizi hayata geçirdik. Kurulusumuzdan bugüne bayilerimiz, direkt müsterilerimiz ve tedarikçilerimizle karsılıklı güven üzerine kurmus oldugumuz is birliklerinin yanı sıra ekibimizin sabırlı, titiz ve azimli çalısmaları sayesinde de önemli basarılara imza atmıs bulunuyoruz. Bu çerçevede ülkemizin potansiyeline olan inancımız ve uluslararası yatırımcıya verilen önem, ileride gerçeklestirebilecegimiz yeni yatırımlarımız adına, bizim için çok degerli bir motivasyon kaynagına dönüsüyor. 

Özellikle Ar-Ge çalısmalarına büyük önem verdiginizi biliyoruz. Bu konuda ne gibi çalısmalar yapıyorsunuz? 

Yenilikler, tesa'nın basarısının ve dinamik büyümesinin temeli. Almanya, Amerika Birlesik Devletleri ve Asya’da Ar-Ge laboratuvarlarımız bulunuyor. Bu Ar-Ge merkezlerinde ise 500 arastırmacı, yenilikçi fikirler gelistirmek için görev yapıyor. tesa her yıl ürettigi yaklasık 100 yeni bulusun birçogu için patent basvurusunda bulunuyor. Satıslarımızın da %5'i arastırma ve gelistirmeye gidiyor. Hamburg-Hausbruch tesisinde bulunan temiz oda ünitesi, tesa'nın, özellikle tüketici elektronigi sektörlerinde (örnegin, tablet PC'lerin montajında kullanılan yapıskan bantlar, optik bantlar ve ultra ince çift taraflı bantlar) ve ilaç sektöründe yeni pazarlara girmesini saglıyor (farmasötik yamalar ve oral film). 

Gıda ambalajı sektörüne yönelik ürünleriniz hangileri, gıda ambalajlarında kullanılan yapıskanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Fleksografik gıda ambalajı baskı sektöründe, agırlıklı olarak klise montaj ve bobin ekleme bantlarımızla kapsamlı hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra rotogravür ile basılan gıda ambalajları için de yüksek hızda otomatik bobin ekleme bantları, merdane koruma bantları ve prosesin verimliligini artırıcı benzeri ürünler sunmaktayız. Baskı endüstrisindeki her türlü gereksinim için genis yelpazede yenilikçi çözümlerimiz mevcut. Tüm bu ürünlerimizi, operatörlerin isini kolaylastıracak yardımcı ekipmanlarımızla destekliyoruz. 

Gıda ambalajı sektöründeki ürünlerinizin sagladıgı avantajlar nelerdir? 

Genis ürün yelpazemiz ve baskı sektörüne özel, uzmanlardan olusan ekibimiz ile daima müsterilerimizin yanında olarak proseslerini iyilestirmelerine yardımcı oluyoruz. Yüksek kalitede üretilen ürünlerimiz ile de sahada teknik destek vererek sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. 

Gıda ambalajı sektöründe sürdürülebilirlik çözümlerinin, geri dönüsüme katkısı konusunda bir degerlendirme yapabilir misiniz? 

Gıda ambalajı fleksografik baskısında daha sürdürebilir bir üretim süreci saglamak amacıyla alternatif yapıskan teknolojisi ile Twinlock kendinden yapıskanlı sleeve’leri sektöre sunuyoruz. Böylece yapıskan bant kullanımını azaltarak, atıkları ortadan kaldırıp çevreye daha duyarlı firmalara katkı saglamıs oluyoruz. Gıda ambalajlarının geri dönüsümüne dogrudan katkı saglayamasak da üretim sürecindeki atıkları azaltarak dolaylı yönden sürdürülebilirlige destek veriyoruz. Ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarından biri olan ambalaj atıkları konusunda, tüketicilere daha hassas olmaları konusunda egitimler verilmesi ve çevre sorunlarında gelinen noktanın hassasiyetine dikkat çekilmesi gerektigini düsünüyoruz. 

Gıda ambalajlarında yakın gelecekte ne gibi yenilikler görecegiz? Sizin yapıskanlar anlamında bu konuda yaptıgınız çalısmalar nelerdir? 

Gıda ambalajlarında yenilikçilik ön plandadır ve çesitlilik fazladır. Yeni fikirler ve tasarımlar, marka sahipleri ve reklam ajansları tarafından müsterileri ilk görüste etkilemek ve satısların artırılmasını saglamak amacıyla sürekli gelistirilmektedir.

Bizler de bu dogrultuda ambalajların gelistirilmesinde ortaya çıkan tüm ihtiyaçları çesitli dizayn bantlarımızla destekliyoruz. Oluklu mukavva için açma – kapatma – yırtma bantlarımız, gıda ambalajlarının içerisindeki gıdanın tazeligini koruyan ve ambalajın tekrar açılıp kapanmasını saglayan Lift & Reseal bandımız bu alandaki çözümlerimizden sadece bazıları... 

Su an dünya açısından büyük önem tasıyan sürdürülebilirlik konusuna yaklasımınızı açıklar mısınız? 

tesa olarak; sosyal, ekolojik ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir is yapma modelini benimsiyor, uluslararası bir sirket olarak sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. 

Bu anlayısı ifade etmek için, tesa 2006 yılından bu yana BM Küresel Ilkeler Sözlesmesi'ne üye olarak, çevre, insan hakları, çalısma standartları ve yolsuzlukla mücadele konularındaki on ilkeyi onayladı. 

Bir üretim sirketi olarak tesa, özellikle çevre alanında büyük sorumluluk hissediyor. Bu baglamda sirket, etkin iklim korumasına ve CO2 emisyonlarını azaltmaya odaklanıyor.

tesa su anda sekiz farklı noktada ISO 14001 sertifikalı çevre yönetim sistemlerini kullanıyor. Sirket merkezimiz, Hamburg ve Offenburg gibi üretim tesislerimiz ISO 50001 kapsamında sertifikalandırılmıs bir enerji yönetim sistemi ile birlikte bu tür bir çevre yönetim sistemine sahip. CO2 emisyonlarını azaltırken kaynakları koruyan teknolojileri kullanmak, enerji verimliligini artırmak için stratejik bir baslangıç noktası olusturuyor. 

Bu çalısma, elektrigin yenilenebilir kaynaklardan temin edilmesini ve sirketin kendi gücünün kojenerasyon yoluyla verimli bir sekilde üretilmesini içeriyor. 

Bu süreçte sadece elektrik üretilmekle kalmıyor; üretilen ısı, ısıtma ve üretim islemleri gibi uygulamalarda da kullanılıyor. Sirketin biri Offenburg'da digeri Hamburg'da bulunan iki kojenerasyon tesisi, 2018'de tesa’nın dünya çapında ihtiyaç duydugu tüm elektrik enerjisinin yüzde 41'ini karsıladı. 

Hangi uygulama alanı olursa olsun, tesa tüm ürünleri için kaynak verimliligi, dayanıklılık ve çevresel uyumluluk üzerine odaklanıyor. Bu yaklasım, enerji verimliligini artırmanın yanı sıra tesa stratejisinin de temel unsurları arasında. 

Kurulusumuz, daima seçilen ürünlerin çevresel ayak izini göz önünde bulunduruyor ve tüm ürün yasam döngüsü üzerindeki çevresel etkilerini dikkatle analiz ediyor. 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • DOMOTEX DIGITAL DAY’e Hazır Olun!

    DOMOTEX DIGITAL DAY’e Hazır Olun!

    COVID-19 salgınının ardından mevcut küresel durumlar, halı ve zemin kaplamaları için dünyanın önde gelen ticaret fuarı DOMOTEX’in 2021 senesi için Hannover'de fiziksel bir fuarın planlanmasını ve organize edilmesini imkansız hale getiriyor. Bunun yerine, yeni dijital format “DOMOTEX Digital Day” 20 Mayıs 2021'de sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.... Devamı »