Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Tamamı Avrupa Markaları Olmak Üzere 23 Firmanın Türkiye Temsilciliğini Yapıyoruz

Tamamı Avrupa Markaları Olmak Üzere 23 Firmanın Türkiye Temsilciliğini Yapıyoruz

Mehmet Bünyamin DİRLİK - Üçge Elektronik Cihazlar A.Ş. / Satış Mühendisi

Tamamı Avrupa Markaları Olmak Üzere 23 Firmanın Türkiye Temsilciliğini Yapıyoruz
1.Uzun yıllardır ambalaj sektörüne hizmet veriyorsunuz? Bulunduğunuz konuma gelebilmek için nasıl bir süreçten geçtiniz?

ÜÇGE Elektronik, ÜÇGE Mağaza Ekipmanları firmamıza müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda, müşterilerimizin mağazalarındaki terazi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1994 yılında kurulmuştur. ÜÇGE Elektronik 26 yıllık serüveninde kardeş şirketlerinin 44 yıllık tecrübesi ile birlikte sektöre birçok yenilik getirmiş, pazara innovatif ürünler sürmüş, kaliteyi koşulsuz hizmet olarak sunmuş, kurduğu güçlü servis altyapısı ve yedek parça stoğu ile müşteri memnuniyetini ön planda tutmuştur. Zamanla ürün portföyü terazilerden, dilimleyicilere, vakum makinelerine doğru genişlerken endüstriyel ürünler de bu ürün aileleri ile birlikte ürün portföyüne katılmıştır

2.Ürün gamınızdan ve faaliyet gösterdiğiniz sektörlerden biraz bahsedebilir misiniz? Özellikle ambalaj sektörüne yönelik ne gibi çalışmalarınız bulunuyor?
ÜÇGE Elektronik ürün portföyünde bulunan gıda işleme makineleri, paketleme makineleri, tartım kontrol, metal detektörleri, X-Ray cihazları ile gıda sektöründen ilaç sektörüne, meyve sebzeden şekerlemeye, kırmızı ve beyaz etten, süt hatta balık ve dahi birçok sektörde faaliyet göstermektedir.
ÜÇGE Elektronik iş ortaklığı yaptığı firmalarda birlikte gıda sektörünün ambalaj öncesi ve sonrası hizmetler sunmaktadır. Örneğin İtalyan GruppoFabbri ürünleri ile özellikle beyaz et sektöründe hem paketleme makineleri hem de sarf malzemesi konusunda pazarda liderliğimiz söz konusudur. Yani marketten tavuk aldığınızda çok büyük bir ihtimalle temsilciliğini yaptığımız GruppoFabbri ürünleri ile paketlenmiştir.
GruppoFabbri, dünyanın en hızlı streç paketleme yapan modelleri ile beyaz et ve meyve sebze sektörünün gözdesi olma konumundadır ve tabii ürettiği üstün kalite, hafızalı, yüksek elastikiyete sahip streç filmleri ile temas etmediğimiz nokta nerede ise kalmamıştır.
Burada GruppoFabbrin’nin dünyanın ilk kompostable (doğada çözünüp, gübre olabilen) NatureFreshfilmini de geliştirmiştir. Tamamen doğal malzemelerden üretilmiş ve kısa sürede doğada kendiliğinden çözünebilmekte olan NatureFresh çevreci yapısı, doğal malzemesi ile yeni neslin ambalaj malzemesidir.
Bununla birlikte kutulamadan, jelatin sarmaya, kolilemeden paletleme robotuna kadar tek bir üretim hattında komple paketleme çözümlerini sunan Bergami’den de bahsetmem gerekir.
 
Bergami Dünya’nın bir çok ülkesinde kozmetik, sağlık ürünleri ve gıda ambalajlama konusunda çözümler sunmaktadır. Bergamisunduğu komple çözümler içerisinde tüp dolumu, prospektüs sarımı, kutulama, arkasından jelatin ile sarıp kolileyip paletlere kadar ulaşan komple paketleme hatlarının öncüsüdür. Türkiye’de bir çok gıda ve kozmetik firması tarafından tercih edilen öncü ürünler üretir.

3.Aynı zamanda yıllardır çok çeşitli markaların da temsilciliğini yapıyorsunuz. Yürüttüğünüz temsilcilik çalışmalarıyla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?
ÜÇGE Elektronik olarak, tamamı Avrupa markaları olmak üzere 23 firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Bunlardan altısı paketleme makineleri üretirken ikisi paketlemeye destek çözümleri, geri kalanı da gıda işleme çözümleri üretmektedir. Temsilciliğini yaptığımız firmalar kendi alanlarında lider, öncü ve yenilikçi ürün üreten firmalardır.

4.Elektronik cihazlar eğitim gerektiren bir sektör. Siz müşterilerinize ürünleriniz hakkında eğitim desteği sağlıyor musunuz?
Türkiye pazarına sunduğumuz cihazlar içerisinde kullanımı ve bakımı kolay cihazlar olduğu gibi yapısal ve kullanım olarak çok karmaşık makineler bulunmaktadır. Elbette ki, cihazları sadece kullanım kılavuzu ile teslim etmiyoruz. Cihazın/makinenin ve kullanıcının ihtiyaçlarına yönelik bir eğitim programı hazırlıyoruz. Bu eğitimin farklı seviyeleri ve noktaları bulunmaktadır. Örneğin; kullanıcıya cihaz teslimi ile birlikte yerinde eğitim verdiğimiz gibi, kullanıcının teknik ekibine tamir ve bakım eğitimleri, cihazın üretildiği fabrikada en ince noktasına kadar da kullanım, tamir, bakım eğitimleri vermekteyiz. Bu tamamı ile cihaza ve müşteri ihtiyacına bağlı bir durumdur.

5.Kalite konusunda müşterilerinize ne gibi garantiler sunuyorsunuz?
ÜÇGE Elektronik, %100 Doğru Ürünler, %100 Doğru Çözümler ilkesi ile çözüm sunduğu tüm sektör firmalarının ihtiyaçlarını gerçekte olan ihtiyacını belirler, kapasitelerine göre cihaz önerir. Temsilciliğini yaptığımız 23 Avrupa markasının her biri yüksek kalite standardı ile üretilmektedir. Avrupa Birliği ve Türkiye regülasyonları ile uyumlu, yüksek standartlar ile üretilen cihazlar zorlu şartlarda uzun süreli kullanımlar için üretilmektedir. Cihaz türüne göre OIML, MID, CE, TSE gibi gerekli her türlü belgelendirme ve sertifikasyon süreçlerine tabi tutulmakta, sarf malzemelerimizin düzenli aralıklarla laboratuvar analizleri yapılmaktadır

6.Teknik servis hizmetinizden bahseder misiniz?
En iyi makine bile yedek parçası ya da servisi olmaz ise en kötü makine kadar bile iyi değildir. Satışını ve servis hizmetlerini yaptığımız makinelerde yedek parça stok miktarı olarak rakipsiz olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Cihaz satışı yapıldıktan sonra müşteri ihtiyacına ya da teknik altyapısına göre teknik bakım eğitimlerini de vermekte, makine alımı ile birlikte kendilerine yedek parça da önermekteyiz. Bununla birlikte satışını yaptığımız her yeni makine/model için uygun yedek parçayı da stoğumuza alıyoruz.
Ayrıca teknik servisimiz yine rakip firmalara göre en geniş mühendis ve teknisyen kadrosuna sahiptir. Her yeni model için teknik servis eğitimlerini üretici firmanın yurt dışındaki tesislerinde alır.
Her makinemiz kendi garantimiz altında güvendedir.

7.Türkiye’de sektörünüzü değerlendirirseniz bize neler söyleyebilirsiniz?
Türkiye her üründe, her pazarda olduğu için gıda işleme ve paketleme makinelerinde de önemli bir pazardır. Kurumsal ya da kurumsal olmayan birçok firma tarafında birçok makine dünyanın birçok noktasından getirildiği gibi Türkiye’de de üretilmektedir. Sektöre zenginlik getirdiği bir gerçek ancak zorlu üretim şartlarında çoğu cihaz kullanıcısını yarı yolda bırakmakta, üreticiyi müşterilerine karşı mahcup etmektedir. Sık arıza yapan makinelerin ya da teknik servis kapasitesi yeterli olmaya distribütörlerkullanıcıları üzmektedir. Temsilciliğini yaptığımız bazı firmalar ile diğer markalarımızda sunduğumuz yüksek kaliteli teknik servis hizmetleri sayesinde müşterilerimizden gelen talepler üzerin anlaştık. Kısacası başta da söylediğim gibi Türkiye önemli bir Pazar ancak yeterli regülasyonların olmaması sektörel üreticileri zor durumda bıraktığı gibi, kaliteli hizmet veren firmaları da bazen üzmektedir.

8.Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
ÜÇGE Elektronik, başta gıda ve gıda dışı, endüstriyel ve düşük yoğunluklu üretim hatları için ilaç, kozmetik, kırmızı et, beyaz et paketleyen, bunların tartım, metal ya da X-ray ile cam dahil yabancı cisim taramaları yapan kalite kontrol sistemleri de dahil bir çok sektör için anahtar teslim projeler sunmaktadır. Her zaman en yüksek kaliteyi en yetkin ekibiyle gıda ve gıda dışı 20’den fazla sektörde hizmet vermektedir.
Aslında bizi her yerde görüyorsunuz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR