Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Tasarımda Zirve Türk Öğrencinin!

Tasarımda Zirve Türk Öğrencinin!

Türk öğrencilerin ambalaj tasarım projelerine uluslararası ödül!

Tasarımda Zirve Türk Öğrencinin!
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından her yıl düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın 2022’de gerçekleştirilen 18’incisinde; dereceye giren 15 öğrenci projesi, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından her yıl düzenlenen WorldStar Student’ta yarıştı. 30 ülkeden 272 projenin başvurduğu uluslararası yarışmada Türkiye’den İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Zeynep Özel, tasarımıyla birinci oldu ve Altın Ödül almaya hak kazandı. Türkiye’yi ikincilik ödülüyle ABD, üçüncülük ödülüyle ise Çin takip etti. Kategori ve Sertifika ödülleriyle birlikte Türkiye’den ödül alan proje sayısı ise toplamda 16 oldu. 

GENÇ TASARIMCILARIMIZA GÜVENİYORUZ VE DESTEKLİYORUZ

Yarışmanın sonucunu değerlendiren Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir, “Ambalajın kendisi kadar tasarımı da oldukça önemli. Genç tasarımcılarımızın vizyonuna güveniyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Bu desteklerimizin uluslararası alanda da karşılığını almış olduk. Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen WorldStar Student Yarışması'nda Türkiye’den 15 öğrenci projesinin dereceye girmesi bizi sevindirdi. Yarışmanın zirvesinde Türk bir öğrencimizin projesinin yer alması gurur verici bir gelişme oldu. İlk üç dereceyi paylaştığımız ülkeler sırasıyla ABD ve Çin. Son yıllarda öğrencilerimiz hep ilk üçteler. Sektör olarak geleceğe emin adımlarla ilerlerken, öğrencilerimizden gelen bu başarılı performanslarla daha da umutlanıyoruz. Katma değerli ihracatın büyük önem taşıdığı bu dönemde sektörümüzün geleceği olarak gördüğümüz öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum. ASD olarak yarışmalarımızla gençlerimize ve sektörümüze katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 

WorldStar Student 2022 kazananları ödüllerini, 4 Mayıs 2023'te Düsseldorf'ta düzenlenen Interpack Ambalaj Fuarı sırasında gerçekleşecek WordStar Ödül Töreni'nde alacaklar. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR