Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / TARİHİ DERİNDEN HİSSEDECEĞİNİZ 5 ROTA

TARİHİ DERİNDEN HİSSEDECEĞİNİZ 5 ROTA

Coğrafyası ve tarihi ile cennet olan ülkemiz, çağlar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bu topraklarda yaşayan atalarımızın bize miras bıraktığı eserlerin hepsi birbirinden kıymetli ve güzeldir. Kim bilir, belki bir sonraki yurt içi tatil planınızı hazırlarken buradan yararlanabilirsiniz.

TARİHİ DERİNDEN HİSSEDECEĞİNİZ 5 ROTA
Yıllar boyunca doğusundan batısına birçok medeniyeti ağırlamış ve onlardan miras kalan birbirinden değerli tarihi ve doğal güzelliklere sahip cennet vatanımız Türkiye’deki 5 tarihi yeri sizler için sıraladık.
Aralarından önceden duyduğunuz popüler tarihi yerler mutlaka çıkacaktır ancak hala bilinmeyen öyle yerler var ki…
Tarihe tanıklık etmiş bu yerleri bir an önce ziyaret etmek için sabırsızlanacağınızdan adımız gibi eminiz. Türkiye’nin tarihi mekanları dergimizde!


1. Balıklı Göl, ŞANLIURFAGeldik Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya…
Urfa Kalesi’nin hemen önünde yer alan Balıklı Göl, Şanlıurfa’nın en çok turist çeken bölgesi olarak biliniyor.
Rivayetlere göre Hz. İbrahim’in ateşe atılmasından sonra kendisini çok seven Nemrut’un kızı Zeliha da kendisini ateşe atar ve düştüğü yer göle (Balıklı Göl) dönüşür.
İçinde efsanelere konu olmuş sazan balıkları olan ve yerel halk tarafından avlanmayan Balıklı Göl’ün manzarasının gündüz mü gece mi daha güzel olduğuna biz karar veremedik, sizce hangisi?




2. Hasankeyf, BATMAN 
Günümüzde ne yazık ki  bu yerimizle ilgili bilmemiz gereken çok şey var.
“Mağaralar Şehri” veya “Kayalar Kenti” isimleriyle de anılan Batman’da bulunan Hasankeyf, içinden geçen tarihi ticaret yolu sayesinde birçok egemenliğin odak noktası olmuş ancak deprem gibi doğa olayları yüzünden çoğu mimari eserini bugüne ulaştıramamış.
Günümüzde Hasankeyf Kalesi dışında camileri, türbeleri, köprüsü ve sarayı bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Hasankeyf’te bu çalışmalar her yıl 15 Mart ile 15 Aralık arasında gerçekleşiyor.


 
 
3. Myra Antik Kenti,  ANTALYA 
Aspendos Tiyatrosu ve Olimpos gibi bilinen güzellikleri dışında Antalya’da bir yer var ki şimdiye kadar gitmediği için pişman ediyor insanı.
“Yüce Ana Tanrıçasının yeri” anlamına gelen ve Likya kenti, Myra Antik Kenti Aziz Nikolaus Kilisesi, tiyatrosu ve kaya mezarlarıyla ünlü.
Aziz Nikolaus ismi tanıdık geldi değil mi? Yurt dışında “Santa Klaus” olarak bilinen ve “Noel Baba” diye tabir ettiğimiz kişi ’un Anadolu’da yaşayan bir din adamı olduğuna inanmak zor değil mi?
Bu kadar detay yeter, artık sıra sizde, istikamet Myra!




4. Sümela Manastırı, TRABZON 
“Meryem Ana Manastırı” olarak da bilinen Trabzon‘daki Sümela Manastırı’nı listeye almasak olmazdı!
Seyir terasları sayesinde kuş bakışı bir şekilde Sümela’yı izlemekle kalmayıp aynı zamanda ’nda üç boyutlu Sümela Manastırı tanıtımı izleyebilirsiniz.
Paraşüt, yürüyüş gibi doğa sporlarını rahatça yaparken tadabileceğiniz yöresel lezzetler de cabası!
Sümela Manastırı’na müze kart ile ücretsiz girebilirsiniz.
Sümela Manastırı, taş düşmelerini önleme çalışmaları kapsamında  ziyarete kapatılmıştı.


 

5.   İshak Paşa Sarayı, AĞRI
 
Sıradaki durağımız ülkemizin doğudaki en uç noktası sayabileceğimiz   sınırları içindeki .
Lale Devri’nde inşa edilmiş dönemin en modern yapılarından biri olan Ağrı’nın eşsiz tarihi eserini, anıtsal taç kapıları, yüzlerce odası, haremlik ve selamlığı ile deneyimleyerek görkemli bir tarihi koklama fırsatı buluyorsunuz.
Şehir içi ulaşımla da rahatça gezebileceğiniz İshak Paşa Sarayı’na müze kart ise geçerliliğini koruyor.






 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​AMI Ve EGE'den Türkiye Plastik Sektörü İçin İş Birliği

    ​AMI Ve EGE'den Türkiye Plastik Sektörü İçin İş Birliği

    Küresel plastik piyasası oyuncularına yönelik etkinlik, yayın, danışmanlık faaliyetleri yürüten İngiliz Applied Market Information (AMI) ile plastik sektörüne yönelik yayıncılık, teknik ve kurumsal iletişim danışmanlığı faaliyetleri yürüten Ege İletişim Danışmanlığı ile iş birliği anlaşması imzaladı.... Devamı »