Aralarından önceden duyduğunuz popüler tarihi yerler mutlaka çıkacaktır ancak hala bilinmeyen öyle yerler var ki…
Tarihe tanıklık etmiş bu yerleri bir an önce ziyaret etmek için sabırsızlanacağınızdan adımız gibi eminiz. Türkiye’nin tarihi mekanları dergimizde!
1. Balıklı Göl, ŞANLIURFAGeldik Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya…
Urfa Kalesi’nin hemen önünde yer alan Balıklı Göl, Şanlıurfa’nın en çok turist çeken bölgesi olarak biliniyor.
Rivayetlere göre Hz. İbrahim’in ateşe atılmasından sonra kendisini çok seven Nemrut’un kızı Zeliha da kendisini ateşe atar ve düştüğü yer göle (Balıklı Göl) dönüşür.
İçinde efsanelere konu olmuş sazan balıkları olan ve yerel halk tarafından avlanmayan Balıklı Göl’ün manzarasının gündüz mü gece mi daha güzel olduğuna biz karar veremedik, sizce hangisi?
2. Hasankeyf, BATMAN
Günümüzde ne yazık ki bu yerimizle ilgili bilmemiz gereken çok şey var.
“Mağaralar Şehri” veya “Kayalar Kenti” isimleriyle de anılan Batman’da bulunan Hasankeyf, içinden geçen tarihi ticaret yolu sayesinde birçok egemenliğin odak noktası olmuş ancak deprem gibi doğa olayları yüzünden çoğu mimari eserini bugüne ulaştıramamış.
Günümüzde Hasankeyf Kalesi dışında camileri, türbeleri, köprüsü ve sarayı bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Hasankeyf’te bu çalışmalar her yıl 15 Mart ile 15 Aralık arasında gerçekleşiyor.
3. Myra Antik Kenti, ANTALYA
Aspendos Tiyatrosu ve Olimpos gibi bilinen güzellikleri dışında Antalya’da bir yer var ki şimdiye kadar gitmediği için pişman ediyor insanı.
“Yüce Ana Tanrıçasının yeri” anlamına gelen ve Likya kenti, Myra Antik Kenti Aziz Nikolaus Kilisesi, tiyatrosu ve kaya mezarlarıyla ünlü.
Aziz Nikolaus ismi tanıdık geldi değil mi? Yurt dışında “Santa Klaus” olarak bilinen ve “Noel Baba” diye tabir ettiğimiz kişi ’un Anadolu’da yaşayan bir din adamı olduğuna inanmak zor değil mi?
Bu kadar detay yeter, artık sıra sizde, istikamet Myra!
4. Sümela Manastırı, TRABZON
“Meryem Ana Manastırı” olarak da bilinen Trabzon‘daki Sümela Manastırı’nı listeye almasak olmazdı!
Seyir terasları sayesinde kuş bakışı bir şekilde Sümela’yı izlemekle kalmayıp aynı zamanda ’nda üç boyutlu Sümela Manastırı tanıtımı izleyebilirsiniz.
Paraşüt, yürüyüş gibi doğa sporlarını rahatça yaparken tadabileceğiniz yöresel lezzetler de cabası!
Sümela Manastırı’na müze kart ile ücretsiz girebilirsiniz.
Sümela Manastırı, taş düşmelerini önleme çalışmaları kapsamında ziyarete kapatılmıştı.
5. İshak Paşa Sarayı, AĞRI
Sıradaki durağımız ülkemizin doğudaki en uç noktası sayabileceğimiz sınırları içindeki .
Lale Devri’nde inşa edilmiş dönemin en modern yapılarından biri olan Ağrı’nın eşsiz tarihi eserini, anıtsal taç kapıları, yüzlerce odası, haremlik ve selamlığı ile deneyimleyerek görkemli bir tarihi koklama fırsatı buluyorsunuz.
Şehir içi ulaşımla da rahatça gezebileceğiniz İshak Paşa Sarayı’na müze kart ise geçerliliğini koruyor.
0 YORUM