Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Sistemde Yapılan Yükseltme ile Artan Güvenlik ve Verimlilik

Sistemde Yapılan Yükseltme ile Artan Güvenlik ve Verimlilik

St. Gallen’de bulunan BrauereiSchützengarten AG firması, 2016 yılında ambalaj hattı dahil olmak üzere tüm dry-end sistemlerini yeniledi.

Sistemde Yapılan Yükseltme ile Artan Güvenlik ve Verimlilik
Schützengarten, 2017 yılında ise Robatech sıcak tutkal sistemlerini GlueFill granül haznesine sahip RobaFeed 3 otomatik dolum sistemi ile yükseltme kararı aldı. Böylece sadece operatör güvenliği arttırılmadı, aynı zamanda üretim de daha verimli hale getirildi ve üretim hattında duruş riski azaltıldı.
BrauereiSchützengarten AG, 2016 yılında kasa ve karton kutuları aynı hatta doldurabilmek için şişeleme alanındaki kuru bölümün tamamını yeniledi. Tüm projenin planlanmasından ve gerçekleştirilmesinden sorumlu genel yüklenici olarak Almanya’nın Dortmund kentindeki KHS şirket görevlendirildi. Almanya’nın Crailsheim kentinde bulunan üretici Gerhard Schubert yeni ambalaj hattını Robatech tutkal uygulama sistemi ile yükseltmeyi önerdi. Schützengarten firması bu tekliften memnun kaldı, zira Robatech’in uzun süreden beri müşterisi olarak, Robatech sistemleri, özellikle de kullanımı kolay ürünleri ve hızlı teknik servis hizmeti konusunda olumlu tecrübelere sahipti.
Manuel Granül Dolumu
Yeni üretim hattı devreye alındığında, yenilenen paketleme bölümündeki tutkal uygulama sistemi, granül formundaki tutkalların manuel dolumuna yönelik olarak iki adet ConceptDiamond eritme cihazından ve ısıtma hortumlarına sahip on adet iki modüllü SX Diamond tutkal atım kafasından oluşuyordu. Ambalaj hattının ilk bölümünde, kurulmuş olan karton kutular, taban ve yanlardan yapıştırılır. Ardından, şişeler kartonlara yerleştirilir. Son bölümde ise kapak yapıştırılır. Böylece, kutular sevkiyata hazır hale getirilmiş olur.
Schützengarten firması, ambalaj hattında saatte yaklaşık 27 000 şişe paketliyor. Manuel dolumda bu, operatörün iki eritme cihazının tanklarını yirmi dakikada bir granülle doldurması gerektiği anlamına gelmektedir. Her ne kadar tanklar seviye sensörleri ile donatılmış ve rölantiye karşı uyarı veriyor olsa da, personel, tankları sürekli kontrol etmeli ve yeniden doluma hazır halde bulunmalıdırlar.
Bir eritme cihazının tankı 200°C’ye varan bir sıcaklığa ulaşabilir. Manuel dolumda ve Schützengarten örneğindeki gibi sık bir doldurma işleminin olduğu üretim hatlarında operatörlerin yanma riski mevcuttur. Bununla birlikte, tankın sürekli açılıp kapatılması ile tanka soğuk hava girer ve bu da iç sıcaklığı düşürür. Ancak sadece sabit bir erimiş tutkal sıcaklığı, optimum bir yapışma kalitesi sağlar.
Kolay Yükseltme, Rakipsiz Avantajlar
Robatech İsviçre Bölge Satış Müdürü JürgBaumann, kurulan sıcak tutkal uygulama sistemi hakkında fikir edinmek için 2016’nın sonunda Schützengarten firmasını ziyaret ettiğinde, tutkal uygulamasının yapıldığı alandaki güvenliğin ve kalitenin yanı sıra tüm sistemin verimliliğinin de önemli ölçüde artırılabileceğini hemen fark etti. Bu nedenle mevcut sistemlerin, RobaFeed 3 granül besleme ünitesi ve buna ait granül haznesi –Schützengarten firması için en büyük seçenek olan GlueFill L– otomatik dolum sistemine yükseltilmesini önerdi. JürgBaumann, “Yükseltmenin oldukça kolay ve etkisini anında gösteren katma değerinin ne kadar yüksek olduğunu düşündüğünüzde, bu sistem her yerde kullanılmalıdır” dedi.
 
 
Sorunsuz Üretim ve Daha Fazla Güvenlik
Manuel dolumdan farklı olarak, otomatik dolum işleminde granüller doğrudan eritme cihazının sıcak tankına doldurulmaz, aksine ısıtılmamış ve ayrı duran GlueFill granül haznesine doldurulur. Granüller, tanktaki seviye düştüğünde, GlueFill haznesinden eritme cihazının tankına iletilir. Bu sistem ile aynı anda birçok avantaj elde edilmektedir: Schützengarten firmasından Üretim, Şişeleme Yöneticisi HolgerGärtner, “Bu, personelimiz için harika bir şey ve işi çok daha kolay hale getiriyor. Güvenliğin gözle görülür şekilde artmasının yanı sıra personelin karton kutular için artık daha fazla zamanı oluyor. Şişeleme bölümünde yüksek kapasitede çalışıyor olmamıza rağmen, granül haznesinin sadece iki saatte bir doldurulması gerekiyor,” açıklamasında bulundu.
Schützengarten firması ikna oldu ve 2017’de yükseltmeyi gerçekleştirdi. HolgerGärtner çok etkilendi: “Granül formundaki tutkallara yönelik otomatik dolum sistemi ilk günden itibaren tam kapasite çalışmaya başladı. Faydasını anında deneyimledik, zira paketleme hattında üretimin durması artık neredeyse imkansız.”
Robatech Bölge Satış Müdürü JürgBaumann da sonuçtan oldukça memnun, zira onun için önemli olan, Schützengarten firmasının optimize bir çözümle güvenli, sorunsuz ve daha verimli bir şekilde üretim yapabilmesi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • PLASTİK SEKTÖRÜNÜN YIL SONUNDA %3,9 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

    PLASTİK SEKTÖRÜNÜN YIL SONUNDA %3,9 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

    Plastik sektörünün 2018’in özellikle ikinci yarısında agırlıgını hissettiren kur sokunun yaralarını bu yılın son iki çeyreginde sarmaya basladıgını dile getiren Gülsün, sözlerine su sekilde devam etti: “2019 yılsonu üretimi, hala 2017 yılındaki ya da 2018 yılının ilk yarısındaki seviyenin altında seyrediyor olsa da 2018’in ikinci yarısında görülen dip seviyeden çıkılmıs bulunuyor. Bu baglamda, üretimin miktar bazında 2018 yılına göre %3,9’luk bir artıs ile yılı kapatması beklenmektedir. Sektörün... Devamı »