Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Simatic Endüstriyel PC’ler Uzaktan Yönetim Yazılımı

Simatic Endüstriyel PC’ler Uzaktan Yönetim Yazılımı

Endüstriyel PC’lere Uzaktan Erişimle İyileştirilmiş Sistem Erişilebilirliği ve Etkili Servis

Simatic Endüstriyel PC’ler Uzaktan Yönetim Yazılımı
Siemens tarafından sunulan yeni yazılım paketi SIMATIC IPC Remote Manager, Intel Core 2010 i5 ve i7 işlemcilere sahip SIMATIC endüstriyel PC’lerin etkili bir şekilde uzaktan yönetilmesi ve bakımı için kullanılıyor.

Yazılım, şifre korumalı uzaktan erişim için, işletim sistemi ve yazılımdan bağımsız hareket eden ve sistem açık halde veya bekleme modundayken de çalışan Intel AMT (Aktif Yönetim Teknolojisi) işlevlerini kullanıyor. SIMATIC IPC Remote Manager, örneğin bir üretim vardiyasının sonunda tesis bilgisayarlarının planlı kapatılmasıyla, zaman alan maliyetli tesis içi servis ziyaretlerinin sayısını azaltıyor ve enerji tüketimini düşürüyor. Bu yeni yazılım özellikle otomobil, kimya, güneş enerjisi ve deniz üstü (offshore) rüzgâr enerjisi endüstrileri gibi geniş bir coğrafi alana yayılmış tesisler için kullanışlı.

Yeni SIMATIC IPC Remote Manager yazılım paketi, merkezi servis konseptlerinin SIMATIC IPC’lerin uzaktan erişimi için kullanılan AMT fonksiyonlarında uygulanmasını sağlıyor.

Örneğin sistem veya program hataları düzeltilebiliyor ve BIOS veya program güncellemeleri tesis ziyareti yapmayı gerektirmeden kontrol odasından yürütülebiliyor. Sistemlerin merkezi olarak çalıştırılması veya devre dışı bırakılması, ayrıca üretimdeki kesintiler sırasında güncellemelerin yüklenmesi sayesinde verimlilik artırılıyor. Uzaktan erişim, güvenli bağlantılar aracılığıyla sadece HTTPS (Hipertekst Transfer Protokol Güvenliği) veya TLS (Taşıma Katmanı Güvenliği) şifrelemeleriyle yetkilendirilmiş kişilere erişim izni verilerek gerçekleştiriliyor. İkonların yer aldığı kullanıcı dostu menü çubuğu tüm fonksiyonlara hızlı erişimi destekliyor.

“Klavye Video Fare Yönlendirme” (KVM) fonksiyonu uzaktaki bilgisayarın KVM sinyalini ek bir cihaz gerektirmeden merkezi bir bilgisayara yönlendirmek için kullanılabiliyor.

Böylece, örneğin bir yönetici uzaktaki bir bilgisayarı uzaktan kontrol edip gerekli parametreleri ayarlayabiliyor.
is ziyareti yapmayı gerektirmeden kontrol odasından yürütülebiliyor. Sistemlerin merkezi olarak çalıştırılması veya devre dışı bırakılması, ayrıca üretimdeki kesintiler sırasında güncellemelerin yüklenmesi sayesinde verimlilik artırılıyor. Uzaktan erişim, güvenli bağlantılar aracılığıyla sadece HTTPS (Hipertekst Transfer Protokol Güvenliği) veya TLS (Taşıma Katmanı Güvenliği) şifrelemeleriyle yetkilendirilmiş kişilere erişim izni verilerek gerçekleştiriliyor. İkonların yer aldığı kullanıcı dostu menü çubuğu tüm fonksiyonlara hızlı erişimi destekliyor.

Bunun için şimdiye kadar anahtar gibi ek cihazlar gerekiyordu. “Uzaktan Aç / Kapa / Sıfırla” fonksiyonu, bakım amaçları için veya yönetim sistemi yanıt vermediğinde uzaktaki bilgisayarı açıyor, kapatıyor ve sıfırlıyor.

Bu fonksiyon aynı zamanda, üretim durduğunda veya üretimin yapılmadığı hafta sonlarından önce tesis bilgisayarlarının merkezi olarak yavaşlatılmasını destekliyor. “Uzaktan Yeniden Açma” fonksiyonu, örneğin bir güncellemenin yüklenmesinin ardından sabit disk, CD veya şebeke sürücüsündeki uzaktaki bir bilgisayarın yeniden başlatılmasını sağlıyor. Taşıma Katmanı Güvenliği) şifrelemeleriyle yetkilendirilmiş kişilere erişim izni verilerek gerçekleştiriliyor. İkonların yer aldığı kullanıcı dostu menü çubuğu tüm fonksiyonlara hızlı erişimi destekliyor.

SIMATIC IPC Remote Manager “B” nesil tüm SIMATIC IPC’ler ve SIMATIC Field PG programlama cihazları için uygun

Siemens Endüstri Otomasyon Bölümü tarafından sunulan yeni yazılım paketi SIMATIC IPC Remote Manager, Intel Core 2010 i5 ve i7 işlemcilere sahip SIMATIC endüstriyel PC’lerin etkili bir şekilde uzaktan yönetilmesi ve bakımı için kullanılıyor.

Yazılım, şifre korumalı uzaktan erişim için, işletim sistemi ve yazılımdan bağımsız hareket eden ve sistem açık halde veya bekleme modundayken de çalışan Intel AMT (Aktif Yönetim Teknolojisi) işlevlerini kullanıyor. SIMATIC IPC Remote Manager, örneğin bir üretim vardiyasının sonunda tesis bilgisayarlarının planlı kapatılmasıyla, zaman alan maliyetli tesis içi servis ziyaretlerinin sayısını azaltıyor ve enerji tüketimini düşürüyor. Bu yeni yazılım özellikle otomobil, kimya, güneş enerjisi ve deniz üstü (offshore) rüzgâr enerjisi endüstrileri gibi geniş bir coğrafi alana yayılmış tesisler için kullanışlı. 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR