Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Sıfır Temas İçin Otomasyon: Yiyecek Ve İçecek Alanında Emniyeti, Kaliteyi Ve Verimliliği Artırma

Sıfır Temas İçin Otomasyon: Yiyecek Ve İçecek Alanında Emniyeti, Kaliteyi Ve Verimliliği Artırma

OMRON ELECTRONİCS Hakkında Detaylı Bilgi İçin: www.omron.com.tr

Sıfır Temas İçin Otomasyon: Yiyecek Ve İçecek Alanında Emniyeti, Kaliteyi Ve Verimliliği Artırma
Otomasyon, robotik, görüntü işleme ve yapay zeka (AI) alanlarındaki son inovasyonlar şirketlerin sıfır temaslı süreçlere geçiş yapmasına yardımcı olabilir.
Yiyecek, içecek ve emtia sektörlerinde faaliyet gösteren dünya genelindeki şirketler ve üreticiler, sıfır temasa geçiş sürecinde manuel faaliyetleri otomatikleştirmenin yeni yollarını arıyor. Bu sayede çalışanların korunması ve işlerinin kolaylaşması sağlanacak, süreçler optimize edilebilecek ve ürün kalitesi iyileştirilebilecek. Ancak, sıfır temasa ulaşabilmek için uygun teknolojiler gerekir.


Çalışma koşullarını iyileştirme

Sıfır dokunuşa geçiş, çalışanlar için birçok avantaj sunar. Manuel süreçler genellikle yüksek maliyetli, riskli ve pahalıdır. Ayrıca, çalışanlar makinelerle etkileşim kurduklarında ve çalışma ortamında saatlerce durduklarında, fiziksel duruşlarının zarar görme veya kaza riski artar, bu da verimliliği azaltabilir.


Tekrarlanan süreçlerin otomatikleştirilmesi

Robotlar ve otomasyon çözümleri, hem seri hem de özelleştirilmiş üretimde yüklerin taşınması, ayıklanması veya paletlenmesine yardımcı olabilir.
Mobil robotlar ürünleri ve ham maddeleri taşıyabilir. Fabrika veya depoda hareket eden çalışanların geçirdiği yaralanmalar nedeniyle yılda yaklaşık 95 milyon iş günü kaybı yaşanıyor. Otonom mobil robotlar (AMR'ler) ürünleri hızlı bir şekilde taşır, atıkları boşaltır veya bitmiş paketleri taşır. AMR filoları ve mobil manipülatörler (cobotlar ve mobil robotlar) ayrıca kalite kontrolünü, izlenebilirliği, sipariş yönetimini, sipariş tamamlamayı ve depolamayı destekler.
Çalışanlar üretim, paketleme veya etiketleme sırasında bir ürüne ne kadar sık dokunursa geri çağırma veya iade etme ihtimali o kadar yüksek olur. Hasarlı ambalajlar veya kurallara uygun olmayan etiketler de iyileştirme yapılabilecek alanlardandır.


Kaliteyi artırmak için teknolojiden faydalanma

Etiketleme ve kalite kontrolü, insan temasını en aza indirmek için otomatik sistemler, kamera ve robot çözümleriyle gerçekleştirilebilir.
Robotlar ürünle doğrudan teması ortadan kaldırabilir. Özel hatlarda, akıllı kameralarla donatılmış cobotlar hijyenik seçme ve yerleştirme süreçleri sağlar. Akıllı kamera teknolojisi; kalite kontrolü, kod ve rakam okumayı tek bir adımda birleştirir. Yapay zeka destekli otomatik ve ölçeklenebilir kalite kontrolü, hataların gözden kaçırılmasını önleyerek doğruluk oranını artırır.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Depart ve Dm Packaging Temsilcilik Anlaşması İmzaladı

    ​Depart ve Dm Packaging Temsilcilik Anlaşması İmzaladı

    Tüm dünyada 80’den fazla ülkede değirmencilik, makarna üretimi, lojistik çözümleri, gıda işleme ve paketleme endüstrileri alanlarında hızla büyüyen Depart; İtalyan paketleme makineleri üretici DM Packaging ile el sıkışarak paketleme alanındaki hizmet ağını bir kademe daha genişletti!... Devamı »