Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Sem Plastik’ten Üretimde İnovasyon İçin 15 Milyon Dolarlık Yatırım

Sem Plastik’ten Üretimde İnovasyon İçin 15 Milyon Dolarlık Yatırım

“Tüm ürünlerimiz geri dönüştürülebilir, kanunların müsaade ettiği tüm ürünlerde geri dönüştürülmüş içerik kullanıyoruz. Geri dönüşümde kullanacağımız makinelerimizi çeşitlendiriyoruz ve yeniliyoruz.”

Sem Plastik’ten Üretimde İnovasyon İçin 15 Milyon Dolarlık Yatırım
Genel merkezi İstanbul’da olan SEM Plastik, Silivri’deki 20 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasının yanı sıra Malatya’daki 8 bin 500 metrekarelik fabrikasıyla sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi olarak bilinmekte. Plastik bardak, tabak, çatal, bıçak, dondurma kutuları, ayran bardakları, yoğurt kapları, hava yolları için catering ekipmanları ve gıda ambalajı çeşitlerini de içinde barındıran oldukça geniş bir ürün portföyüne sahip Sem Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, üretim sürecinde birçok inovasyona imza attıklarını, son yıllarda sadece bu alana yaptıkları yatırımların 15 milyon dolara yaklaştığını belirtti.

Sürdürülebilirlik alanında yaptıkları çalışmalardan bahseden Eroğlu, “Döngüsel ekonomiyi nasıl oluşturabileceğimizin çerçevesini çizerek tüm paydaşlarımız için kapsamlı bir çözüm önerisi oluşturuyoruz. Yaklaşık 150 ülkeye ihracat yaptıklarını ve sürdürülebilirlik alanında yaptıkları yatırımlarla geçtiğimiz yıl ciroyu ikiye katladık. Artık dünyanın her yerinde tüm şirketler için model değişiyor. Tüketici beklentisi, bahsedilen ürünün ne kadar az karbon salımına sebep olduğu, yani çevreci olduğuyla çok alakalı. Biz de bu anlamda kendi yapımızı dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bütün dünya havayollarının gündeminde sürdürülebilirlik var
Tüm ürünlerinde geri dönüşmüş içerik kullanma amacıyla çalıştıklarını belirten Eroğlu, “Hiçbir müşterimize sadece yaptığımız ürünlerle gitmiyoruz. Bizim amacımız sadece ürün satmak değil. Müşterimizin karbon emisyonunu azaltacak know-how’ımız ve ürünlerimiz var. Bütün ürünlerde geri dönüşmüş içerik kullanma amacıyla çalışıyoruz. Örneğin, bütün dünya havayollarının gündeminde sürdürülebilirlik var. Türk Hava Yolları, Emirates, Qatar Airways, Singapur Airlines, Thai Airways, Avustrian Airlines gibi dünyanın önde gelen şirketleriyle çalışıyoruz. Onlara sunduğumuz ürünler de tamamen geri dönüşümlü ve döngüsel ekonomiye odaklanmış, kapalı devre geri dönüşüm sistemleri gibi ileri seviye uygulamalar içeriyor” cümlelerine yer verdi.

“Ambalaj ürünleri için kosher sertifikası alıyoruz”
Gıda sektöründe de farklı projeler konusunda çalıştıklarını söyleyen Eroğlu, Starbucks, McDonald’s, Burger King gibi küresel zincir markalara da ürün tedarik ettiklerini ve bu anlamda gıda sektöründe de farklı projeler konusunda çalıştıklarını söyledi. Geri dönüştürülmüş içeriğin sertifikalandırma sürecinin de son derece önemli olduğunu belirten Eroğlu, sözlerini şöyle devam etti:
“Ürünlerimizin geri dönüşüm içeriklerini, uluslararası akreditasyona sahip, uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca sertifikalandırıyoruz. ABD’ye ihracat yapıyoruz ve ürettiğimiz ambalaj ürünleri için kosher sertifikası alıyoruz.”

“Helal ambalaj sertifikasını ilk alan plastik ambalaj firması biz olacağız”
Yılın belirli dönemlerinde ABD’den gelen hahamların fabrikada denetim yaptığını söyleyen Eroğlu, “Biz de niye ambalajda helal sertifikası olmasın diye düşündük ve helal akreditasyon kurumuyla hemen çalışmalara başladık. Girdi ve üretimin tüm aşamalarında helal şartına göre çalışılarak; ‘temiz olmayan helal de değildir’ temel yaklaşımı içerisinde iyi üretim teknikleri başta olmak üzere gıda güvenliğini esas alırken bir yandan da üretim süreçlerinde etil alkol kullanılmaması gibi dini hassasiyetlere uygun çalışıyoruz. Bu anlamda bütün sistemi metil alkole göre yeniledik. Baskıların üzerinde kullanılan belli malzemelerin standartlarını da değiştirdik. Helal ambalaj sertifikasını ilk alan plastik ambalaj firması biz olacağız. Bu eminim, müşterilerimiz ve ihracatımız için de artı bir değer yaratacak” ifadelerini kullandı.

“Medikal üretim için SEM Biotech adı altında faaliyete başlayacağız”
Medikal alanında yaptıkları yatırımların 30 milyon dolara ulaşacağını öngören Eroğlu sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:
“Medikal yatırımımız için de düğmeye bastık. Son derece hassas bir sektör. Üretim tesisinde partikül sayısı o kadar düşük ki içeride ilaç üretimi yapılacak bir yer kadar dikkat ediliyor çünkü steril ve temiz olması gerek. Bu anlamda ISO 8 standardı uygulanıyor. Yaklaşık 2000 metrekarelik ISO 8 standardında temiz bir odada yapacağımız üretim için makineleri Kanada ve Güney Kore’den tedarik ettik. İlk makineler geç gelince projenin ikinci etabında yer alacak makineler için sipariş verdik. Böylece yatırım planlarımızın önüne geçmiş olduk. Bu anlamda yaptığımız yatırım ise toplamda 30 milyon dolara ulaşacak.”
KAYNAK: Ticaret Gazetesi

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR