Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Rockwell Automation’ın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Market Otomasyon oldu

Rockwell Automation’ın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Market Otomasyon oldu

Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde satış ofisleri açılacak

Rockwell Automation’ın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Market Otomasyon oldu
Dünyanın sadece endüstriyel otomasyon ve bilgiye odaklı en büyük şirketi RockwellAutomation, globalde uygulanan Tek Distribütör (Limited Distributor) modelini Türkiye’de de uygulamaya başladı. RockwellAutomation, uzun süredir işbirliği yaptığı Market Otomasyon ile tek distribütörlükanlaşması imzaladı. Bu kapsamda RockwellAutomation, Market Otomasyon ile birlikte Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde satış ofisleri açacak.

Dünyada 80'den fazla ülkede 23 binden fazla kişiye istihdam sağlayan RockwellAutomation, Türkiye’de Market Otomasyon ile tüm ürün gruplarına hizmet edecek tek distribütörlük anlaşmasını imzaladı. Tek distribütörlük modelinin duyurulduğu basın toplantısına RockwellAutomation Ülke Direktörü Ediz Eren ve Market Otomasyon Genel Müdürü Gökhan Bozdağ katıldı.
Endüstri 4.0 konusundabüyükbiristekvar
Dünyada Endüstri 4.0 konusunda en çok yatırımın Avrupa Birliği ülkelerinde yapıldığını söyleyen Rockwell Automation ÜlkeDirektörüEdiz Eren, “Türkiye olarak Endüstri 4.0 konusunda henüz gerideyiz. Ancak bu konuda müşterilerimizde ciddi bir istek var. Biz de RockwellAutomation olarak müşterilerimize daha kaliteli teknik ve ticari hizmet desteği sağlayabilmek için globalde olduğu gibi Türkiye’de de Tek Distribütör (Limited Distributor) modeline geçtik. 2009 yılındanbuyanaişortaklığımızolan Market Otomasyon, bugündenitibarençözümlerimizin ve ürünlerimizinTürkiye’dekitekyetkilidistribütörüolacak” dedi.
Bu anlaşmadoğrultusunda Market Otomasyon ilebirlikte Marmara BölgesidışındaözellikleAnadolu’dabüyümehedeflediklerinisöyleyenEdiz Eren, sözlerineşöyledevametti: “Market Otomasyon ileişbirliğimizçerçevesindebölgeofisiuygulamasınabaşlıyoruz. Bu yıliçerisinde Bursa, İstanbul ve İzmir’desatışofisleriaçılacak. 2022 yılınınsonunakadarise Ankara, Konya ve Gaziantep illerinde de Market Otomasyon tarafındanaçılansatışofisleriilevarolacağız. HedefimizözellikleEge, Akdeniz ve İçAnadolubölgelerindehızlıbirbüyümegerçekleştirmek.”
Market Otomasyon çalışansayısını 2 katına çıkaracak
Türkiye’ninekonomisine ve sanayidekipotansiyelineduyduklarıgüvenleyatırımyapmayakararverdikleriniifadeeden Market Otomasyon Genel Müdürü GökhanBozdağ, “Endüstri Otomasyon sektöründeenyeniteknolojilerimüşterilerimizlebuluşturuyoruz. Türkiye’ninsanayigücüneolangüvenimizlebirlikteotomasyonihtiyaçlarınındaha da artacağınıöngörerek, böylebiryatırımıhayatageçirmeyekararverdik.  Bu kapsamda Rockwell Automation ileTekDistribütörlükanlaşmasıyapmaktandolayıbüyükbirmutlulukduyuyoruz. Ülkeekonomisineduyduğumuzgüvenileyatırımlarımızıhızlandırarakistihdamımızıartıracağız. Bu anlaşmailebirliktekısasüreiçerisinde 30 olançalışansayımızı Rockwell Automation’ın da desteğiileikikatınaçıkarmayıhedefliyoruz” diyekonuştu.
 
Meslekl iselerinde otomasyon eğitimi verilecek
Rockwell Automation’ın otomasyon alanındaki know-how’ınıTürkiye’yle paylaşmak istediklerini belirten Bozdağ, “Bu anlaşma kapsamında Rockwell Automation ile birlikte bir çok önemli çalışmayı da başlatıyoruz. Ülke ekonomimize katkı sağlamak için en önemli konularımızın başında sektördeki kalifiye eleman eksikliğini gidermek yer alıyor. Bu kapsamda Eylül ayı itibarıyla Rockwell Automation ile müşterilerimize yönelik “Dijital Dönüşüm” başlıklı seminerler ve teknik eğitimler düzenlemeye başlayacağız. Bununla birlikte tüm bilgi birikimimizi aktarmak için pilot okullar belirledik. İnönü Teknik ve Endüstri MeslekLisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Rosvita-Timur İmrağ Mesleki ve Teknik AnadoluLisesi’nedeneysetleriverdik. Öncelikleöğretmenlerimizeotomasyoneğitimivereceğiz” dedi.
Rockwell Automation, 2013 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi’nde hayata geçirdiği Endüstriyel Otomasyon ve Hareket Kontrolü Laboratuvarı’nda öğrencilerin eğitimine destek olmaya devam ediyor.
 
RockwellAutomation hakkında:
RockwellAutomation (NYSE: ROK) Dünyanın en büyük endüstriyel otomasyon vşirketi olarak müşterilerinin daha verimli çalışmasını ve dünyanın daha sürdürülebilir bir yer olmasını sağlamaktadır. Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin'de olan RockwellAutomation 22.000 çalışanı ile 80'den fazla ülkede müşterilerine hizmet vermektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • PLAST EURASIA İSTANBUL 2019 FUARI'NA REKOR ZİYARETÇİ!

    PLAST EURASIA İSTANBUL 2019 FUARI'NA REKOR ZİYARETÇİ!

    Fuar Gelecek Yıl 2-5 Aralık Tarihleri Arasında... TÜYAP tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Arastırma, Gelistirme ve Egitim Vakfı) is birligi ile düzenlenen Plast Eurasia Istanbul 2019, 29.Uluslararası Istanbul Plastik Endüstrisi Fuarı, 40 ülkeden 1.085 firma ve firma temsilciligi ve 106 ülkeden 52.361 sektör profesyonelini 4 – 7 Aralık tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, Istanbul’da bir araya getirdi.... Devamı »