Yeni nesil fabrikalar için entegre çözümleri bir araya getiren ve bu yıl 17-20 Mart tarihleri arasında 23’üncüsü düzenlenen WIN Eurasia Automation Fuarı’nda Mitsubishi Electric’in ileri teknoloji ürünleri dikkat çekti. Marka, bu yılın lansman ürünü FR-F800 Yeni Nesil Entegre PLC Yüksek Seviyeli Frekans İnverteri’nin yanı sıra sergilediği tüm fabrika otomasyon çözümleri ve mekatronik CNC ürünleriyle Türkiye’nin yeni otomasyon devrimine hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.
“Otomasyon gücümüzü Türkiye’nin küresel rekabeti için kullanıyoruz”
Dünya genelinde üreticilerin ileri otomasyon ekipmanları için 75 yılı aşkın süredir Mitsubishi Electric’e güvendiğini vurgulayan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, şu açıklamalarda bulundu;
“Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri; dünyada çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren fabrikalara hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. Mitsubishi Electric olarak, Türkiye’de de bu gücümüzü, hızla büyüyen Türk sanayisinin çağın gereklerine uygun üretim kabiliyeti kazanması, kalitede en üst seviyeye ulaşması ve küresel ölçekte çok daha kolay rekabet edilebilmesi için kullanıyoruz. Büyük bir hızla gelişen Türk endüstrisinin ileri teknolojiyle donatılmış ve enerji verimli otomasyon çözümleri ihtiyacının artacağına inanıyoruz. Bu zorlu göreve adres olarak ise kendi teknolojimizi gösteriyoruz. En önemli otomasyon fuarlarından WIN Eurasia Automation’da, başta FR-F800 Yeni Nesil Entegre PLC Yüksek Seviyeli Frekans İnverteri ürünümüz olmak üzere yeni nesil fabrika otomasyon çözümlerimizi ve mekatronik CNC ürünlerimizi kullanıcılarımızla buluşturmaktan heyecan duyuyoruz.”
“Türkiye’ye yüksek kaliteli çözümler sunuyoruz”
Fabrika otomasyonu ürünlerini, dizayn, projelendirme, yazılım ve devreye alma çalışmalarındaki mühendislik becerileriyle birleştirerek Türkiye’ye yüksek kaliteli hizmet sunduklarını belirten Masahiro Fujisawa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Faaliyet alanlarımız içinde önemli bir yer tutan altyapı projeleri kapsamında, İstanbul için hayati önem taşıyan Marmaray’ın “İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemi Projesi”ni gerçekleştirdik. Mitsubishi Electric’in Marmaray BC1 Boğaz Geçiş Projesi’ndeki hizmetleri; ileri teknoloji ürünü otomasyon ekipmanları, mühendislik ve tasarım, projelendirme, yazılım programlama, donanım montajı, devreye alma, eğitim ve servis desteğini kapsıyor.
Sektöre güç katan fabrika otomasyon çözümleri
Fabrika otomasyonu içinde tüm prosesleri kapsayan çözümler üreten Mitsubishi Electric, fabrikaların çalışma verimliliğini ve çalışanların konforunu arttırmak için üstün teknolojisini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Otomotiv, gıda, paketleme, metal ve plastik işleme makineleri gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarının bulunduğu alanlarda hizmet veren Mitsubishi Electric, birçok sanayinin üretim aşamasında kullanılan dijital fabrika ürünlerini, mekanik, elektronik ve yazılım hizmetleri bir arada mekatronik biçimde sunuyor.
WIN Eurasia Automation 2016 Fuarı’nda FR-F800 Yeni Nesil Entegre PLC Yüksek Seviyeli Frekans İnverteri ürününün lansmanını gerçekleştiren Mitsubishi Electric, fabrika otomasyonunda öne çıkan SCADA çözümü, IQR ve IQF ürünleri ile birlikte e-F@ctory konseptini, ileri robot teknolojilerini ve mekatronik CNC ürünlerini sektör temsilcileriyle buluşturdu.
FR-F800 Yeni Nesil Entegre PLC Yüksek Seviyeli Frekans İnverteri
Mitsubishi Electric’in fuarda lansmanını gerçekleştirdiği yeni ürünü, entegre PLC fonksiyonları sayesinde geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlıyor. Özel fonksiyonları ile pompa, kompresör ve fan uygulamaları için ideal olan FR-F800, gelişmiş enerji tasarrufu olanakları sayesinde toplam maliyeti azaltıyor. Ayrıca ileri PID ve dahili PLC fonksiyonları ile çevre elemanları ile mükemmel bir uyum sağlıyor.
PM IPM motorunu çalıştırabilen FR-F800, USB’den yedekleme ve trend alma kabiliyetine sahip bir ürün olarak öne çıkıyor. Bakım faaliyetlerini de kolaylaştıran ürünün, TLL ve SynCos gibi farklı kodlama protokolleriyle çalıştırılabilmesinin yanında, IP55 destekli modelleri de bulunuyor. PLC yazılımında kullanılan gerçek zamanlı saat de bu yüksek seviyeli frekans inverterinde yerini alıyor.
SCADA Çözümü
Çoğu PLC-SCADA entegrasyon araçlarındaki eksiklikleri giderecek şekilde mühendislik ve entegrasyon aşamalarında değer sağlayan Mitsubishi Electric’in SCADA çözümü, otomatik olarak PLC ve SCADA projeleri oluşturabilen sihirbaz arayüzleri sayesinde, geliştirme ve yapılandırmada harcanan mühendislik zamanını önemli ölçüde azaltıyor. Aynı zamanda yaşam döngüsü boyunca tesisin devam eden bakımını kolaylaştıracak standart bir yapıya imkân tanıyor.
MAPS (Mitsubishi Electric Adroit Process Suite) ile giriş/çıkış planları, PLC ve SCADA etiket yapılandırmaları gibi alanları kapsayan raporlar otomatik olarak oluşturulabiliyor. Bu otomatik rapor oluşturma özelliği, aynı zamanda teslim tarihinde projenin, SCADA tagleri ve PLC G/Ç’larına uyan “kurulduğu şekliyle” güncel, elektrik ve enstrümantasyon çizimlerini içermesini de sağlıyor. Raporlar veritabanı üzerinden çalışıyor ve böylelikle devam eden bakımlar boyunca her zaman elektrik ve enstrümantasyon yapılandırmasının güncel durumu yansıtılıyor. MAPS ayrıca proje belgelerinin güncel tutulmasına yardımcı oluyor. Tasarım aşamaları boyunca ve hatta sistemler zaman içinde değiştirildiğinde ya da güncelleştirildiğinde MAPS, PLC/SCADA projeleri ve tesis için sistemin kurulduğu şekliyle oluşturulan elektrik belgelerine göre kesintisiz yönetim yeteneği sağlıyor.
iQ-R Yeni Nesil Proses Otomasyon Kontrolörü
Bu ürün, yeni otomasyon devrimi için tüm otomasyon bileşenlerini tek platformda birleştiren iQ Platform yapısının en yeni nesli olarak dikkat çekiyor. Nano saniye mertebesinde işlem hızı (LD işlemi hızı 0,8 ns) ile en yüksek sistem gereksinimlerini bile rahatlıkla karşılayabilen iQ-R, yeni endüstri evresine ve bu yeni devrimin Mitsubishi Electric’teki karşılığı e-F@ctory’e hazır platform sunuyor. Geleceğin PLC'si Mitsubishi Electric tarafından tasarlandı ve kullanıma hazır hale getirildi.
iQ-F Yeni Nesil Kompakt PLC
Dünyada en çok satılan kompakt PLC'nin Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen en yeni nesli olan iQ-F, eski modeline göre hızı 150 kat arttırılmış BUS haberleşmesine sahip. Dahili 4 eksen pozisyonlama özellikleri ile de öne çıkan kompakt PLC, motion kapasitesi, kolay kurulumu ve yeni mühendislik yazılımı ile artık çok daha sofistike uygulamalar için bile kullanılabiliyor. Standart donanımında yer alan analog giriş/çıkışlar, ethernet ve hızlı girişleri ile de panolarda çok az yer kaplarken çok iş yapabiliyor.
Yeni M80 ve M800 Serisi CNC Kontrol Üniteleri
Mitsubishi Electric’in 2016 yılı itibariyle Türkiye’de satışa sunduğu bu yeni ürünü, bir önceki seri olan M70 ve M700 serisi ile müthiş bir uyum içerisinde olduğundan yeni seriye geçiş yapacak müşteriler için herhangi bir uyumlaştırma çalışması ya da ekstra eğitim gerekmiyor. Yüksek işlem kapasitesine sahip yeni seri, servo motor sürücüleri ile optik kablo üzerinden haberleşiyor.
Yüksek çözünürlüklü ekran 8.4 inch, 10.4 inch, 15 inch ve 19 inch seçenekleriyle geliyor. 10.4 inch ekran ve üzeri için standart olan dokunmatik özellik istendiğinde iptal edilebiliyor. Yeni dokunmatik ekran cep telefonlarında ve tabletlerde olduğu gibi kapasitif ekran kullanıyor ve sezgisel kullanım deneyimi sunuyor. 19 inch ekran 2 parçalı olarak kullanılabiliyor. Üst yarımda CNC ekranı görüntüleniyorken, alt kısımda sanal klavye, operatör paneli, doküman görüntüleyici veya memo pad açılabiliyor.
Dijitalleşen dünyaya dijital fabrikalar
Dünyadaki yeni endüstri devriminin Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon dünyasındaki karşılığı e-F@ctory, yani digital fabrikalar. e-F@ctory konseptinde, fabrika otomasyon alanındaki robotlar dahil tüm yeni nesil ürünler internette haberleşebiliyor. Böylece üretim hatlarını kişisel bazı ihtiyaçlara göre optimize ederek pazardaki rekabet koşullarına ayak uydurmak hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor.
Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor. Mitsubishi Electric ile bir fabrikayı yeni endüstri evresindeki tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde kurmak ve kurmadan önce bir sanal fabrika oluşturarak ortaya çıkacak fabrikayı ve üretimi test etmek mümkün.
Hızlı bağlantısı ve kısa yenileme süresi ile verimli üretimde vites artırmayı sağlayan Mitsubishi Electric’in e-F@ctory konsepti, bilgisayar kullanılan bir sistem olmadığı için bilgisayarın çökmesi, bilgisayara virüs girmesi gibi riskleri de elimine ederek güvenli ve sürekli üretimin kapısını aralıyor. Sistemde bulunan enerji ölçüm cihazları sayesinde üretilen her bir ürün için ne kadar enerji harcandığını görmek ve böylelikle maliyet hesabını daha rahat yapmak mümkün. Online olarak izlenebilen sistem, üretimin istenilen her an ve her yerde kontrol edilebilmesini sağlıyor. Üretim aşamasında ihtiyaç duyulan pek çok bilgiye ulaşmayı mümkün kılan bu sistem sayesinde, örneğin hatalı bir ürün söz konusu olursa geriye dönüp üretim hattında bir sorun olup olmadığına bakılabiliyor.
İnsan eli hassasiyetinde hızlı robotlar
İleri robot teknolojisi ile dikkatleri üzerine çeken Mitsubishi Electric, gıda, ilaç, ambalaj, otomotiv, beyaz eşya gibi pek çok sektörde insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan hızlı robotlarıyla fark yaratıyor. Robotlarının tüm parçalarını da kendisi üreten Mitsubishi Electric, böylece üretimden gelen bilgi birikimi ve tecrübesini robotlarıyla birleştirerek sanayinin farklı kollarına hizmet veriyor.
Yeşil bir gelecek için “Eko Değişim”
Küresel ölçekte öncü bir yeşil şirket olma yolunda ilerleyen Mitsubishi Electric, ileri teknolojisini topluma katkıda bulunmak için kullanıyor. Mitsubishi Electric, çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden “Eco Changes” (Eko Değişim) ilkesi çerçevesinde, hem kendi çalışanlarının hem de toplumun eko-bilinç düzeyini artırmak için çalışıyor ve tüm faaliyetlerini bu ilkeye bağlı kalarak sürdürüyor. Mitsubishi Electric’in her zaman gelişmeye ve değişmeye olan bağlılığını ifade eden kurumsal sloganı "Changes for the Better" (Daha İyisi İçin Değişim) ile aynı doğrultuda olan “Eko Değişim”, yaşadığımız dünyayı ve çevreyi daha iyi hale getirmek için Mitsubishi Electric’in gösterdiği çabaları temsil ediyor.
Mitsubishi Electric, 100’üncü yıldönümü olan 2021 yılına doğru ilerlerken, hedeflerine ulaşmak için uzun dönemli çevresel yönetim vizyonu “Çevre Vizyonu 2021” doğrultusunda hareket ediyor. Bu vizyon kapsamında; toplumun karbon salınımını düşürmeye, geri dönüşüme dayalı bir toplum yaratmaya, biyolojik çeşitliliğe saygı duyarak doğaya uyum sağlamaya ve çevre bilincini artırmaya yardımcı olmayı hedefliyor.
Sürdürülebilir bir gelecek için çalışan Mitsubishi Electric, köklü inovasyon mirası ve bilgi birikiminin yanı sıra üstün teknolojiye sahip, enerji verimli, çevreci, yenilikçi fabrika otomasyon ürünleri ve çözümleri ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sanayiye, alt yapı projelerine, AVM’ler, oteller, konut ve ofis projeleri gibi her türlü büyük yapıya katma değer sağlamayı hedefliyor.
0 YORUM