Salı , 07 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / “Konsept Fuarcılıkta Öncüyüz”

“Konsept Fuarcılıkta Öncüyüz”

Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, gerçekleşecek olan 20. Bayim Olur musun - Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’ hakkında yönelttiğimiz soruları yanıtladı.

“Konsept Fuarcılıkta Öncüyüz”
Özhan EREM
Yönetim Kurulu Başkanı

 
Konsept fuarcılık konusunda öncü olan ve başarılarını bugüne dek organize ettiği birbirinden farklı fuarlarla kanıtlayan Medyafors Fuarcılık, geçmişten günümüze nasıl süreçlerden geçmiş, gelişmek ve ilerlemek adına nasıl bir yol izlenmiştir? Kısaca gelişim öykünüzden bahsedebilir misiniz?
1988 yılından kurulan Medyafors Fuarcılık, bünyesinde; nalburiye, kırtasiye, oto yedek parça ve ilaveten 6 sektör daha barındıran, perakendecilere yönelik dergiler çıkartan, yine aynı sektörlerde çok başarılı fuarlar düzenleyen Erem Grubu'nun devamı niteliğindedir.

Erem Uluslararası Fuarcılık (EUF)‘ın bir İngiliz şirketi tarafından satın alınmasıyla, bu satışa konu olmayan yeni fuarlar düzenlemek üzere Medyafors Fuarcılık kurulmuştur. Hemen akabinde, sektörel dergi yayıncılığı ve sektörel fuarcılığın yıllara dayanan tecrübesi, veritabanı ve yayıncılık tecrübesini daha geniş kitlelere yansıtmak üzere, Türkiye’nin ilk reel sektör ekonomi televizyonu Expo Channel kurulmuştur.

Medyafors Fuarcılık olarak, Türkiye’de ilk kez Private Label Fuarı'nı düzenlemekle birlikte sektörün gelişmesi ve büyümesi adına, PLAT Derneği'nin kurulmasına da öncülük etmiş bulunmaktayız. Aynı şekilde Private Label Fuarı'nın da yine bir İngiliz Fuarcılık şirketi tarafından satın alınmasıyla, Medyafors sonraki yıllarda artık sadece franchising sektörüne yönelmiş, ‘Bayim Olur musun?’ fuarını başlatmış ve taraflı tarafsız herkesin gıptayla izlediği bir fuar olmayı başarmıştır.

Bahsedilen bilgiler ışığında ulusal pazara dağıtılan 'Bayimolurmusun dergisi', bir girişim rehberine dönüşmüş, Medyafors Fuarcılık’ın uzman kadroları tarafından hazırlanan 'Bayim Olur musun Gazetesi', yatırımcı şirketlerin refarans kaynağı haline gelmiştir. bayimolurmusun.com.tr portalı ise kendi işini kurmak isteyenlerin ya da franchise vermek isteyen firmalarla ilgili güncel bilgileri yayınlamaya devam etmektedir.
 

Medyafors Fuarcılığın temel hedefi nedir?
Medyafors Fuarcılık, fuar organizasyonlarıyla sektörlerin gelişimine, Türkiye ve dünya ekonomisine katma değer sağlamayı, çevreye duyarlılığı, toplumsal faydayı öncelik olarak görmeyi kendisine görev bilmiştir. Medyafors Fuarcılık olarak "Ayrıntılar Önemlidir" sloganını ilke edinerek; ihtiyaçlara yanıt vermenin yanı sıra beklentilerin üzerinde hizmet sunma politikasıyla yola çıkarak, çalışanlarımızın niteliğinden, projelerinin tüm aşamalarında "kalite" unsurunu temel almaktayız. Amacımız, ülkemizde franchise modelinin gelişmesine katkı sağlayarak, çalışmalarımızı, sistematik biçimde yürüterek uzun vadeli ve sürdürülebilir projelere imza atmaktır.

Her yıl organize edilen ‘Bayim Olur musun - Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’ kapsamında yatırımcıları ve firma yetkililerini bir araya
getirerek sektöre ne yönde katkıda bulunuyorsunuz? Bu fuarların verimliliği hakkında düşünceleriniz nelerdir?

UFRAD desteği ve REDSTONE ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 20. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, bu yıl 27-30 Ekim tarihleri arasında İstanbul - Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yatırımcı ve markaları buluşturmaya devam edecek.

Konsept fuarcılıkta öncü olduğumuzu söyleyebilirim. 20’incisini düzenlediğimiz fuarımız bunun en güzel örneklerinden biri. Fuar, franchise sektörünün göz bebeği olarak görülüyor. 

Geçen yıl 19. kez kapılarını açan Bayim Olur musun - Franchising ve Markalı Bayilik Fuarında, 100’ün üzerinde yerli ve yabancı marka katılımcı olarak yer almış, 50 ülkeden 1.400 sektör profesyonelinin ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiği fuarın toplam ziyaretçi rakamı ise 12.900’e ulaşmıştı.

Fuar, katılımcı markaların franchise satışlarına doğrudan etki ederken, yatırımcı adaylarının karar süreçlerini hızlandırdı ve yatırımcı adaylarının kendi işini kurma hayallerini, sunduğu kategorik seçeneklerle şekillendirirken; gelenekselleşen UFRAD seminerleri, markaların aktiviteleri, showlar ve yine markaların yeni ürün lansmanları ile de fark yaratmıştı. Fuar boyunca, katılımcı her bir marka, stantlarını ziyaret eden yatırımcı adaylarıyla yaptıkları “verimli franchise görüşmelerinin” kimini fuar esnasında, kimini de fuar sonrasında sonuçlandırmak üzere adeta birbiriyle yarıştı. Bu doğrultuda yabancı yatırımcıların Türk markalarına ilgisi; Master Franchise ve firma satın almaları şeklinde oluyor. Fuar bu açıdan da yurt dışına açılmak isteyen Türk markaları için önemli bir fırsat yaratıyor.

Bayim Olur musun - Franchising Fuarları, ilk günden beri düzenlenen 19 yıl boyunca, katılımcı markaların franchise satışlarına ve büyümelerine doğrudan katkı sağlarken metrekare, katılımcı ve ziyaretçi sayılarıyla dünya franchise fuarları arasındaki zirve yarışında önemli başarılara imza attı. Ayrıca “Be My Franchise” sadece Türkiye’de değil uluslararası franchise kamu oyunda tanınan, takip ve takdir edilen bir fuar markası olarak yerini alıyor. Fuar, her geçen yıl markaların büyüyerek zincirleşmesine fayda sağlarken, aynı zamanda Türk markalarının uluslararası arenada boy gösterebilmesine olanak sağlıyor. Medyafors Fuarcılık olarak 2022 yılında da yerli ve yabancı pek çok markayı girişimci adaylarıyla buluşturmaya devam edeceğiz.
20. Bayim Olur musun - Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, katılımcı profili hangi sektörleri kapsamaktadır?
• Franchise ile büyüyen gıda, gayrimenkul, kozmetik, hazır giyim, ayakkabı, ev tekstili, mobilya ve yatak, oto bakım ve onarım, kominikasyon, mimarlık, eğitim, spor, hizmet, market, bankacılık ödeme sistemleri, inşaat, yapı market ve e-ticaret firmaları,
• Franchise sektörüne, markalara mal ve hizmet sağlayan tedarikçiler,
• Bayilik veren ürün ve markalar,
• İnovatif ürün tasarımcı ve üreticileri,
• İlk defa franchise verecek olan markalar, ve bayilik sistemiyle büyümek isteyen ve ilk lansmanını yapmak isteyen markalar katılımcı profilimizi oluşturmaktadır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Öncelikle firmam adına bizi bu röportajda konuk olarak aldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bir fuarcı ve yayıncı olarak, franchise sektörüne doğru hizmeti verebilmek, yerli markalarımızın özellikle yurt dışına açılarak büyümesine, ölçülebilir katkılar sağlayabilmek için yeni projelerimize büyük bir özenle devam edeceğiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR