Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / J Serisi Kompakt Silindirler

J Serisi Kompakt Silindirler

Rekabetin her geçen gün daha da arttığı günümüzde firmalar, müşterilerine daha kaliteli ürünleri daha hızlı tedarik etme yarışı içine girdiler

J Serisi Kompakt Silindirler
 Bunu yaparken de maliyetlerini en düşük seviyelerde tutmak istemektedirler. Firmaların bu taleplerini karşılamak için pnömatik sektörü de kendini sürekli olarak yenilemektedir.
Endüstride küresel rekabetin söz konusu olduğu günümüzde, üretimde verimlilik çok önemli bir yer işgal etmektedir. Çağımızın son endüstriyel vizyonu olan ”Endüstri 4.0” terimi bu kapsamda ortaya çıkmıştır. Bu yeni imalat düzeninin en önemli işçileri de robotlardır.
Robotik uygulamalarda yaşanılan en büyük sıkıntılardan biri robotların boyutlandırılmasıdır. Bilindiği üzere robotlar taşıyacakları yüklere göre boyutlandırılırlar. Taşıyacakları yükler ise hem son ürün veya iş parçası, hem de onun tutucularıdır. Bu noktada tutucuların ve üzerindeki ekipmanların hafif olması robotların boyutlarını da etkilemektedir.
SMC’nin J Serisi ürünleri, robotik uygulamalarda hafiflik ve kompaktlık söz konusu olduğu zaman rakipsiz özellikte çözüm sunar.

JCQ Serisi Kompakt Silindir
 
ISO 21287 standartlarındaki silindirler ile kıyaslandığı zaman %65'e kadar daha hafif %60'a kadar hacimsel olarak daha az yer kaplar.

JCM Serisi Yuvarlak Silindir
 
CM2 Serisi ile kıyaslandığı zaman %54'e kadar daha hafif bir tasarım. Dar alanlarınızda kesin çözüm. Farklı bağlantı olanakları sağlar.

MXZ Serisi Kompakt Yataklı Silindir
 
Lineer yatak entegre edilmiş J serisi kompakt silindir sayesinde hafif parçalar çok hassas bir şekilde taşınabilir, montaj edilebilir veya kenetleme işleminde kullanılabilir. Son stroke da pozisyonda, pozisyon kaybı 0,05 mm’dir.
 
JMGP Serisi Yataklı Silindir
 
Dönmezlik istenen noktalarda rahatlıkla kullanılabilecek bir silindir. Dönmezlik hassasiyeti MGP serisi ile aynı. MGP serisi ile kıyaslandığı zaman %70'e kadar daha hafif, ve hacimsel olarak çok daha az yer kaplar.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR