Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Interpack 2023’e Türk Ambalaj Sektörü Damga Vurdu

Interpack 2023’e Türk Ambalaj Sektörü Damga Vurdu

Adil Pelister: “Türk Ambalaj Sektörünün Son 5 Yılda İhracat Artışı Yüzde 50’yi Geçti”

Interpack 2023’e Türk Ambalaj Sektörü Damga Vurdu
Ambalaj sektörünün dünyada en önemli fuarı olma özelliği taşıyan Interpack 2023 fuarı, 4-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirildi. 6 yıl aradan sonra bu yıl İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından ikincisi gerçekleştirilen milli katılım organizasyonu kapsamında 47, toplamda 293 Türk firması fuara damgasını vurdu. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister dış ticaret fazlası veren Türk ambalaj sektörünün son 5 yılda ihracat artışının yüzde 50’yi geçtiğini söyledi.

Üç yılda bir düzenlenen ve pandemi sebebiyle 2020 yılında gerçekleştirilmeyen, ambalaj sektörünün ve bu sektöre bağlı yan sanayinin en önemli uluslararası fuarı olan Interpack 2023, altı yıl aradan sonra bu yıl 4-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirildi. Ambalaj sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı fuara Türkiye’den İKMİB’in milli katılım organizasyonu ile 47 ve bireysel 246 olmak üzere toplam 293 firma katılırken, fuar 2 bin 700’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. 

Fuara katılan T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, T.C. Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem Ekmekci Konuk, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ve İKMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile TİM Delegeleri firmaları ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    AYMAKSAN AYLA HAKKINDA; Firmamızda satış kavramı, sadece makine satmak şeklinde gerçekleşmez. Makinenin projelendirme ve imalat aşamasından başlayan, devreye alma ve sonrasındaki rutin çalışma sırasında devam eden, tecrübeleriyle müşterilerine çözüm sunan firmamızda % 100 müşteri memnuniyeti bizim makine satış kavramımızdır. Biz sadece ambalaj makinesi üretmiyoruz, müşterilerimize mühendislik hizmeti veriyoruz, işimize mühendisliğimizi katıyoruz. Farkımız burada yatar. Cemal AYLA Aymaks... Devamı »