Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / İhracat Artışını Sürdüren Sakarya'daki Makine Sektörü 2022'den Umutlu

İhracat Artışını Sürdüren Sakarya'daki Makine Sektörü 2022'den Umutlu

Sakarya’da makine ve aksamları sektöründe geçen yıl dış satımını 2020’ye göre yüzde 15,6 artıran üreticiler, 2022’yi de yüksek ihracatla kapatmayı hedefliyor.

İhracat Artışını Sürdüren Sakarya'daki Makine Sektörü 2022'den Umutlu
www.samib.org.tr 

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, geçen yıl 152 ülke ve 9 serbest bölgeye 5 milyar 99 milyon 790 bin dolarlık ihracat yapan Sakarya’dan en fazla dış satım yapılan kalemler arasında 56 milyon 260 bin dolarla makine ve aksamları sektörü yer aldı.

“Avrupa’ya ciddi ihracat söz konusu”
Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Turgay Çelik, AA muhabirine, 2021’de Covid-19 salgını ve seyahat kısıtlamalarına rağmen kentten katma değeri yüksek makine ve ürünlerin ihraç edildiğini söyledi. Makine üretiminin Sakarya’da eskilere dayandığını anlatan Çelik, “Avrupa’ya ciddi ihracat söz konusu. Şu anda Avrupa pazarında iyi konumdayız. Asya bölgelerine, Hindistan’a gıda makineleri gönderiyoruz.” dedi. Çelik, kentten yurt dışına otomotiv dışında paketleme, ambalaj, kesme ve robotik makineler de gönderdiklerini belirterek, kur farkı ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen 2022’den beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR