İnan Makine, geri dönüşüm makineleri üretiminde yarım asırı aşan tecrübesiyle sektörde iddialı bir isim haline gelmiş durumda. Bu anlamda İnan Makine olarak kuruluş amaçlarınız ve yapılanma süreçlerinizden bahsedebilir misiniz?
1962 yılında Levent sanayisinde küçük bir atölyede ilk üretimine başlayan İNAN MAKİNE, yarım asrı aşan tecrübesi ile bugün İstanbul Silivri lokasyonunda 15.000 m² kapalı alana sahip fabrikasında çalışmalarını sürdürmektedir. Firmamız, plastik üreticileri ve geri dönüşüm firmalarının ihtiyaç duyduğu plastik boyut küçültme makineleri, geri dönüşüm yıkama, kurutma, ekstrüzyon sistemlerini üreten Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında konumlanmıştır. Firmamız kurulduğu ilk günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.
Ürün yelpazeniz ve kullanım alanlarınız hakkında okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz? Yeni ürün, proje veya yatırım çalışmanız bulunuyor mu?
İnsanlığın tarih boyunca gösterdiği gelişmeye bağlı olarak ekoloji, sürdürebilirlik, karbon ayak izinin azaltılması ve döngüsel ekonomi gibi kavramlar hayatımıza girdi. Üretim araçlarının daha çevreci, imalat prosesinde minimum atık, kullanılan hammaddenin defalarca geri dönüştürülebilmesi, insana ve çevreye zararlı ürün ve üretim tekniklerinin terk edilmesi gerekmektedir. Bu açıdan sektör ihtiyaçlarını yakından takip etmekte ve çevreci çözümler sunmak adına AR- GE merkezimizle sürekli çalışmaktayız. Ayrıca Türkiye’nin en büyük makine üretim tesisine sahip olmak için gerekli çalışmaları da yapmaktayız.
İnan Makine olarak; mikronize makineleri, kırma makineleri, shredder parçalayıcılar, yıkama sistemleri, kurutma sistemleri, taşıma ve depolama sistemleri üretimini yaptığımız makine ve sistemler arasında yer almaktadır. Ayrıca, müşterimize sunduğumuz geri dönüşüm hatlarımız ile de sektördeki firmaların aradığı verimliliği ve kaliteli çözümleri sağlamaktayız. 3 ayrı gruba ayrılan üretim hatlarımız ve bu hatların kullanıldıkları atık grupları şu şekildedir:
Pet / Pet E -Şişe ve Deşe Kırma/Yıkama/Kurutma/ Eleme ve Depolama Hattı
Bu hat geri dönüşüm hattı şişeler, çapak, chips, deşe gibi atıkların boyut küçültme, ayrıştırma, yıkama, kurutma ve depolama makinelerini içerir.
HDPE/PP Kırma/Yıkama/Kurutma/Depolama ve Granül Hattı (3 Boyutlu Sert Plastikler)
Bu geri dönüşüm hattı ise daha çok şişe, kova, bidon, boru gibi atıkların boyut küçültme, ayrıştırma, yıkama, kurutma, depolama ve granül makinelerini içermektedir.
LDPE/LLDPE/PP Parçalama/Yıkama/Sıkma/Depolama ve Granül Hattı (2 Boyutlu Yumuşak Plastikler)
LDPE geri dönüşüm hattımız; streç film, naylon, torba, çuval, big bag, ambalaj gibi atıkların boyut küçültme, ayrıştırma, yıkama, kurutma, depolama ve granül makinelerini içermektedir.
Müşterilerinize satış sonrası hizmet konusunda ne gibi destekler sağlıyorsunuz?
İnan Makine, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile müşterilerinin değişken ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak adına çağdaş ve teknolojik çözümler bulması, sorunlara zamanında müdahale etmesi, satış sonrası sağlanan eğitim ve teknik servis hizmetleri sunmasının yanı sıra; vermiş olduğu garanti ve güven ile de sektörde yerini sağlamlaştırmıştır. Söz konusu geri dönüşüm makineleri üretiminde yarım asrı geride bırakmanın gururuyla, sektörde iddialı bir isim haline gelen İnan Makine, uzman kadrosu, imalat gücü, makine parkuru, üretim teknolojileri ile kalite ve ilkelerinden ödün vermeden plastik sektörünün ihtiyacı olan çözümleri sunmaya devam etmektedir.
Teknik servis departmanımız yurt içi ve yurt dışı müşteri taleplerini karşılamak ve herhangi bir arıza kaynaklı zaman ve maddi kayıpların yaşanmasını engellemek adına günün her saati aktif ve ulaşılabilirdir. Alanında tecrübeli servis personellerimiz her daim müşteri ile iletişim halinde çözüm odaklı çalışma anlayışı ile hareket etmektedir. Teslim ettiğimiz her makine için 10 yıl yedek parça temini sözümüzü satış sözleşmemizde yazarak garanti altına alıyoruz.
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve oldukça önemli bir terim olan ‘Endüstri 4.0’ı İnan Makine olarak nasıl tanımlarsınız? Sizin ‘Endüstri 4.0’ ile ilgili çözümleriniz ve yaklaşımlarınız nelerdir?
Endüstri 4.0 nesnelerin internet ve ileri analitik ile birlikte üretimin daha verimli, kaliteli ve kesintisiz bir şekilde yapılması hedefleri ile yönetilmesi için çözümler sunmaktayız. Bu amaçla çok sayıda hareketli parça ve motor bulunan geri dönüşüm tesislerimizdeki tüm ekipmanları iç haberleşme, sistemin uzaktan erişimi/kontrolü ve arıza durumunda hızlı müdahale imkanı sunan otomasyon sistem çözümleri ile donatmaktayız.
Geçmişten günümüzde kadar edinmiş olduğunuz bilgi ve birikimlerinizle sektörde en çok karşılaştığınız sorunlardan söz edecek olursanız neler söylersiniz? Bu sorunlara getirdiğiniz çözümler nelerdir?
Politika geliştirememe ve uygun olmayan regülasyonlar, altyapı yatırımlarının yetersizliği, teşvikler ve sübvansiyonların oransal düşüklüğü, kamusal farkındalık, eğitim programları ve araştırma geliştirme destekleme programlarının yetersizlikleri plastik geri dönüşüm sektöründe karşılaşılan sorunlardan birkaçıdır.
Bu sorunların aşılması için düzenleyici/denetleyici olan karar alıcı kurumların plastik atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini düzenleyen yasal çerçeveler oluşturması elzemdir. Bu tarz yasal düzenlemeler geri dönüşüm oranlarını artırmaya yönelik hedefler belirlemeyi ve uygun yaptırımları içerebilir. Geri dönüşüm tesislerinin kurulması ve mevcut tesislerin geliştirilmesi için finansal destek sağlanmalıdır. Bu doğrultuda şirketlere ve tüketicilere teşvikler verilebilir. Tüketicilerin geri dönüşüm süreçleri hakkında bilinçlenmesi için kamuya yönelik eğitim kampanyaları düzenlenebilir. Bu, geri dönüşüm pratiğini artırma konusunda farkındalık yaratabilir.
Plastik geri dönüşüm teknolojilerinin geliştirilmesi için araştırma projeleri desteklenmelidir. Yeni geri dönüşüm yöntemleri ve malzeme işleme tekniklerinin araştırılması, sektörü güçlendirecektir. Bu sayede plastik geri dönüşüm sektörünün daha etkili ve sürdürülebilir hale gelmesi sağlanabilir.
0 YORUM