Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Geleceğin Atık Yönetimi Teknolojileri Rewa Anatolia Fuarı’nda Sergilendi

Geleceğin Atık Yönetimi Teknolojileri Rewa Anatolia Fuarı’nda Sergilendi

Çocuklarımız için suyu, toprağı, atmosferi korumak zorundayız.

Geleceğin Atık Yönetimi Teknolojileri Rewa Anatolia Fuarı’nda Sergilendi
15-17 Şubat 2024 tarihleri arasında Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan REWA Anatolia - Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi
Fuar ve Konferansı, düzenlenen resmi açılış töreni ile ziyarete açıldı. 80’i aşkın katılımcı firma ve yüzlerce markanın en son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergiledikleri ve dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen REWA Anatolia ilk gününde yoğun ilgi gördü. Fuarda sektördeki en son gelişmeleri ve yenilikleri takip etmek ve okuyucularımıza bilgi sunmak amacıyla PACKWORLD Türkiye dergimizle yerimizi aldık. Çeşitli görüşmeler gerçekleştirerek sektörün nabzını tuttuk. Ayrıca sektör profesyonellerine, katılımcılarına ve ziyaretçilere dergimizin dağıtımını ücretsiz olarak gerçekleştirdik.

Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından organize edilen REWA Anatolia Fuarı’nda sektörün yakından takip ettiği konferanslar
ve B2B toplantıları gerçekleşti. Etkinlik ve görüşmelerde toprak, hidrosfer, kıyı ve kent alanlarının restorasyonu ve ekolojik yapının canlandırmasına
yönelik özellikle sektörel tedarik zincirlerinde döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesi gibi önemli konular ele alındı. REWA Anatolia Konferansı’nda alanlarında uzman üst düzey bölgesel, ulusal ve uluslararası 50’yi aşkın konuşmacı yer alıyor ve 15 oturum gerçekleşti.

“Türkiye’deki geri dönüşüm sektörünün gayri resmi olarak yüzde 80’i, Adana’da bulunuyor”
Kamu, yerel ve özel sektörü buluşturan fuarın açılışına katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Türkiye’deki geri dönüşüm sektörünün resmi olarak yüzde 60’ı, gayri resmi olarak da yüzde 80’i Adana’da bulunuyor. Geçtiğimiz yıl TÜİK rakamlarına göre 29.4 milyonu tehlikeli olmak üzere 109 milyon ton atık ürettik ülke olarak. Yerel yönetimlerin bu konuda bir an önce aksiyon alması lazım. Bu atıkları ayrıştırarak vahşi depolamadan vazgeçerek bunları doğal kaynak haline dönüştürmesi lazım. İşte bu atık fuarı REWA Anatolia onu sağlayacak. Döngüsel ekonomi modelini her alanda gerçekleştirmeliyiz.Atıklarımızı ayrıştırmamız ve doğayı kirletmememiz lazım. Doğa bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık ve çocuklarımıza daha iyi bir şekilde bırakmalıyız” dedi.

“Sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliği eylem planımızı çıkardık” Fuarın destekleyicilerinden ve stratejik ortaklarından olan Adana Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Başkan Vekili Cafer Boyraz, belediyenin yaptığı çalışmaları aktardı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda alternatif ve yeşil dönüşüm çerçevesinde elektrikli otobüslere geçişi başlattığını, bugün 6 olan elektrikli otobüs sayısının 50’ye yükseleceğini, kurumlarına ait binaların çatılarına üzere toplam 4 bin 740 adet güneş enerjisi paneli montajı yapıldığını söyledi.

Önümüzdeki dönemde 150 megabaytlık güneş enerjisi santrali yapacaklarını kaydeden Boyraz, “Bu santralle 65 milyonluk mevcut elektrik giderimizi karşılayacağımız gibi 65 milyon lira da gelir elde ederek halka hizmet için gücümüzü artıracağız. Büyükşehir olarak iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Çocuklarımız için suyu, toprağı, atmosferi korumak zorundayız. Sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliği eylem planımızı çıkardık. 2030 yılına kadar AB’nin yüzde 40’lık sera gazı azaltma hedefi çerçevesinde gerekli önlemleri almak iklim değişikliği ile mücadeleye yön vermek açısından ortak yaklaşımın benimsenmesi taahhüdü verilmiştir” dedi.

“REWA Anatolia gibi geri dönüşüm fuarları bizim için çok önemli”
Sözlerine, “2026 yılında Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Yönetmeliği uygulamasını devreye aldığı andan itibaren Çin ve Rusya’nın ardından en çok olumsuz etkilenecek ülke Türkiye gözüküyor” diyerek başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “İhracatımızın da yüzde 50’den fazlası Avrupa Birliği ülkelerine yapmaktayız.

AB Yeşil Mutabakatı ve onun getirdiği yükümlülüklere uymak ihracat yapmak isteyen tüm şirketler için hayati bir önem taşımaktadır. Gelecekte işlerimizi artırmak ve söz sahihi olabilmek için bunlara ayak uydurmaktan başka çaremiz yok. REWA Anatolia gibi geri dönüşüm fuarları artık bizim merkezimizde olmalı. Daha önce sanayide kaçırdığımız fırsatları inşallah şimdi yeşil dönüşüme uyum sağlayarak yakalama fırsatı elde edebiliriz” dedi.

“Bir İleri Dönüşüm Defilesi”, REWA Anatolia’da gerçekleşti
REWA Anatolia Fuarı’nda ilk gün açılışın hemen ardından gerçekleşen “Bir İleri Dönüşüm Defilesi” katılımcı ve ziyaretçilere renkli anlar yaşattı. Zeliha Sunal’ın, kağıt, metal, plastik ve tekstil atıkları kullanarak hazırladığı tasarımların sergileneceği defile ile katılımcı ve ziyaretçilere sürdürülebilir moda şöleni yaşattı. Böylelikle özellikle son dönemde aşırı tüketimi körükleyen ve fast fashion olarak adlandırılan büyüyen moda ve tüketim arzusunun neden olduğu aşırı üretim oluşan yüksek miktarda karbondioksit ve sera gazı emisyonlarına dikkat çekildi. Daha sonra protokol tarafından stantlar gezilerek incelemelerde bulunuldu.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Değişen İnsan Kaynakları Trendleri: ‘Personel Yönetiminden İnsan Kaynaklarına Geçiş’

    Değişen İnsan Kaynakları Trendleri: ‘Personel Yönetiminden İnsan Kaynaklarına Geçiş’

    Tekerleğin bulunuşundan 1760’ta gerçekleşen Sanayi Devrimi’ne kadar insanoğlunun pek çok yeniliğe imza atması ve gelişmeleri bir adım öteye taşıması, bu sistemlere sürekli bir yenisini eklemesi ile gerçekleşmiştir. Bu gelişmeleri sağlayıcı, emek eşittir iş gücüdür. Beraberinde nitelikli iş gücü ve teknoloji gibi pek çok faktörü etkin bir şekilde kazandırmıştır. Beyza Nur Dudak İnsan Kaynakları Uzmanı... Devamı »