Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / EXXON MOBİL, BATON ROUGE'DA POLİPROPİLEN ÜRETİMİNİ İKİYE KATLADI

EXXON MOBİL, BATON ROUGE'DA POLİPROPİLEN ÜRETİMİNİ İKİYE KATLADI

Yeni polipropilen ünitesinin devreye alınması, yüksek performanslı ürünlere yönelik artan talebi karşılamaya olanak sağlıyor.

EXXON MOBİL, BATON ROUGE'DA POLİPROPİLEN ÜRETİMİNİ İKİYE KATLADI
IRVING, Teksas

— ExxonMobil bugün, Baton Rouge, Louisiana’daki Poliolefin Fabrikasında yeni polipropilen üretim biriminin başarıyla devreye alındığını duyurdu.
Ünite, Körfez Kıyısı boyunca polipropilen üretim kapasitesini yılda 450.000 mt artırarak, özellikle yakıt verimliliğini artırabilen ve araç emisyonlarını azaltabilen otomotiv parçaları olmak üzere yüksek performanslı, hafif ve dayanıklı plastiklere yönelik artan talebi karşılıyor.

Çesitli uygulamalara sahip bir polimer olan polipropilen, tıbbi maskeler ve gıda ambalajları gibi günlük ürünlerin güvenliğini ve verimliliğini artırmak için de kullanılıyor. ExxonMobil Ürün Çözümleri Baskanı Karen McKee, “Bu yeni üretim biriminin devreye alınmasıyla, bu yüksek performanslı
polimerlere yönelik artan küresel talebi sorumlu bir sekilde karşılamak için iyi bir konuma geldik. Çalışanlarımızın yaratıcılığı ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar, günlük yasam için gerekli olan yüksek kaliteli ürünler üretmemizi sağlıyor.”dedi. ExxonMobil, bu avantajlı projeye yatırımlarını, COVID salgını ve buna bağlı ekonomik gerileme sırasında sürdürmeye devam ediyordu. Toplam sermaye yatırımı 500 milyon dolardan fazlaydı. ExxonMobil’in kapsamlı mega proje yönetimi deneyimi ve rakipsiz teknoloji kapasitesi, birimin planlanan maliyet ve programa göre başlatılmasını sağlıyor. ExxonMobil’in Baton Rouge’daki entegre operasyonları arasında günlük 500.000 varilden fazla rafinerinin yanı sıra kimyasallar, endüstriyel yağlayıcılar,
poliolefinler ve plastik üretimi yer alıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İskandinav Yarımadası

    İskandinav Yarımadası

    İskandinavya Avrupa'nın kuzey kısmında yer alan coğrafi bölgenin adıdır. İskandinav ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'dır.... Devamı »
  • Uykusuzluk Nedenleri

    Uykusuzluk Nedenleri

    Sizde uykusuzluk problemi yaşıyorsanız ve uykusuzluk nedenleri hakkında bilgi sahibi değilseniz, işte uykusuzluğun en bilinen nedenleri…... Devamı »
  • MISIR'IN 5 FARKLI TARİHİ ATMOSFERİNE YOLCULUK

    MISIR'IN 5 FARKLI TARİHİ ATMOSFERİNE YOLCULUK

    Kuzey Afrika’nın kuzeydoğusunda bulunan bir turizm cenneti olan Mısır, görkemli görüntüsüyle nefes kesen ve coğrafya, kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra dalış meraklılarını cezbeden zengin su altı yaşamı ve renkli eğlence hayatıyla da öne çıkıyor.... Devamı »