Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Esnek Plastik Filmlerden Baskı Mürekkebinin Çıkartılması İçin Temizleme Sistemi

Esnek Plastik Filmlerden Baskı Mürekkebinin Çıkartılması İçin Temizleme Sistemi

ECO CLEAN Ambalaj Filmini Temizleyerek Mürekkebin Varlığını Neredeyse Tamamen Ortadan Kaldırır

Esnek Plastik Filmlerden Baskı Mürekkebinin Çıkartılması İçin Temizleme Sistemi
Gamma Meccanica SpA 1987 yılından beri plastiklerin geri kazanımı için ürünler tasarlıyor ve üretiyor. Şirket, baskılı filmlerden mürekkebin ayırılması için termoplastik materyallerin geri kazanımından oluşan bir çözüm sunuyor. Bu çözüm, kusurlu materyali geri kazanarak yeni bir film üretmek isteyen baskılı film imalatçıları için çok uygundur.
 
ECO CLEAN isimli sistem ambalaj filmini temizleyerek mürekkebin varlığını neredeyse tamamen ortadan kaldırmaktadır. Baskı mürekkebi materyalleri geri dönüştürürken karşılaştığınız ana sorunlardan bir tanesidir: sıkım safhasında, mürekkep buharlaşarak, gazın düzgünce alınıyor olmasına rağmen materyalin içinde hapsolan sözde “hava kabarcıkları” ile birlikte “şişkin” granüller yaratan bir gaz salar. Bu granüller renklidir ve bu yüzden değeri de düşürürler.
 
ECO CLEAN doğru mekanik fırçalar ve diğer mürekkep temizleme ekipmanlarını  kullanarak kalıntı halindeki mürekkebi ortadan kaldırır. Materyal bu noktada geri dönüştürülebilir. Sonuç ise yeni bir film üretme sürecinde kullanılmaya (olduğu gibi veya değişken oranlarda) hazır harika bir granüldür.
 
Sistem şu yöntemlerle çalışır: esnek materyalden yapılmış rulolar bir rulo çözücüye yüklenir. Materyalin üst yüzeyi proses sırasında deterjan ile kaplanır; sonrasında mekanik olarak temizlenir ve sonuç olarak doğru aletlerin kullanımı ile birlikte mürekkep yüzeyden temizlenmiş olur. Makinada son kısımda yeniden yıkama ve kurutma için bir kısım vardır. Şimdi materyal, yüksek baskılı film atığı rulolarından neredeyse yepyeni granüllerin elde edilmesi için geri dönüşüm birimine gönderilmek üzere tekrar ruloya sarılır.
Süreç sırasında kullanılan kirlenmiş deterjan devamlı olarak ECO CLEAN sisteminden damıtma tesisine gönderilerek ECO CLEAN sürecinde tekrar kullanılmak üzere yenilenir.
ECO CLEAN prosesi baskılı veya üst yüzeyinin kirlenmiş olması fark etmeksizin her türlü esnek, baskılı materyal rulosu için uygundur.
Filmin minimum kalınlığı yüzey üzerinde mekanik işleme yapılması esnasında yüzey bozulmaları veya yırtılma olmaması için gerdirme tansiyonunu kaldırabiliyor olması gereklidir.
Zamandan ve sarfiyattan kazanmak için, ECO CLEAN ile plastik filmler temizlenerek şirketin tasarruf faktörüne dahil olması sağlanır. Baskılı, “kirli” kısmın filmden kaldırılmasına olanak sağlayarak film rengini transparan/nötre yakın “el değmemiş” hale getirir. Bu yöntemle, geri dönüşüm hattındaki filmin katkısı üstün kaliteye sahip, renksiz ve yeni süreçte kullanılmaya hazır bir granül sağlamaktır. Sistemin sağladığı bir diğer avantaj ise deterjan sıvısının geri kazanılmasıdır. Geri dönüşüm sistemi kirlenmiş deterjan sıvısından temiz bir oranın damıtılması ile, söz konusu oranın temizleme döngüsüne tekrar dahil edilmesine olanak sağlar.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR