Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Dünya’nın En Kaliteli Çemberini Yapmakla Kalmıyoruz, Tedarikçilerimiz Ve Rakiplerimiz İçinde Çıtayı Yükseltmiş Bulunuyoruz.

Dünya’nın En Kaliteli Çemberini Yapmakla Kalmıyoruz, Tedarikçilerimiz Ve Rakiplerimiz İçinde Çıtayı Yükseltmiş Bulunuyoruz.

Emre KURT - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Dünya’nın En Kaliteli Çemberini Yapmakla Kalmıyoruz, Tedarikçilerimiz Ve Rakiplerimiz İçinde Çıtayı Yükseltmiş Bulunuyoruz.
1983 yılına dayanan bir geçmişiniz olduğunu biliyoruz. “Öncelikle Packworld Türkiye Dergisi olarak o tarihe yakın tarihten bugüne kadar sizlerle güçlü bir gönül bağı oluşturup, değerli çalışmalar yürütmekteyiz, Sizlere sonsuz teşekkürlerimizi, minnetimizi iletmek isteriz.”
Sorumuza gelecek olursak, O günlerden bugüne gelene kadar firmanız nasıl bir süreçlerden geçti, nasıl bir gelişim gösterdi ve bugün geldiği noktadan okuyucularımıza bahsedebilir misiniz? Gelmek istediğiniz yerdemisiniz.?
 
Sizlerin de belirtmiş olduğu gibi firmamız 1983 yılından itibaren ambalaj çemberi sektöründe faaliyet göstermektedir. Yıllar içerisinde göstermiş olduğumuz gelişim ile bölge ülkeleri arasında kalite ve kapasite kriterleri göz önünde bulundurulduğunda lider konumundayız. Dünya da ambalaj çemberi sektöründe marka haline gelen firmamız 52 ülkeye ihracat yapmakta ve 2023 hedefi ile süper güç olma yolunda ilerleyen ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte yakaladığımız başarı ve elde ettiğimiz piyasa gücü bizleri doyum noktasına ulaştırmamış, aksine uluslararası manada sektör liderliğine yürüdüğümüz bu yolda bizleri daha çok kamçılamıştır.
 
Sürekli olarak gelişime açık ve yenilikçi üretimi benimseyen yapınızı yakından takip ediyoruz. Teknolojilerinizden ve Ar-Ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz ?
 
Onur Ambalaj ailesi olarak Dördüncü Endüstri Devriminin tam ortasında olduğumuzun bilincindeyiz. Bununla birlikte verimli ve yaratıcı imalat yöntemlerini benimseyerek uluslararası pazarda rekabet avantajını kullanmaktayız. Şirketimizin tüm departmanlarında ve müşteri ilişkilerinin her aşamasında dijital dönüşüme odaklanmış durumdayız. Ümit ediyorum 2021 yılı içerisinde bu dönüşümü tamamlamış olacağız ve tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz Onur Ambalaj kalitesi ile kendilerini birkez daha özel hissedecekler. Dileğim, sektördeki çok değerli rakiplerimiz ve iş ortaklarımızın da aynı süreçleri benimseyip içinde bulunduğumuz çağa ayak uydurmalarıdır.
 
En çok hangi sektörlere yönelik üretim yapıyorsunuz?
 
40 yıla yakın bir süredir ürettiğimiz ve uzmanlaştığımız ambalaj çemberi, sevkiyat aşamasında birçok sektör tarafından kullanılmakla birlikte, ürünlerimizin kullanıldığı başlıca sektörler inşaat ve lojistik sektörleridir.
 
 
Müşteri Memnuniyeti, Kalite sizin için olmazsa olmazlar arasında, Bu konuda çok hassas olduğunuzu da biliyoruz. Okuyucularımıza bu çalışmalarınızdan sözedebilirmisiniz.
 
4.0 Endüstri Devrimi ile birlikte mevcut kalite kavramı değişmiş olup, artık nihai ürün ile birlikte üretim süreçleride kalite kavramına dahil edilmiştir. Bu doğrultuda Onur Ambalaj olarak bizler sadece Dünya’nın en kaliteli çemberini yapmakla kalmıyoruz, tedarikçilerimiz ve rakiplerimiz içinde çıtayı yükseltmiş bulunuyoruz. Zincirin son ve enönemli halkası olan müşteri memnuniyetini her daim en başa koyduk ve bu doğrultuda ilerlemeye devam edeceğiz.
 
Onur Plastik olarak müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? Ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
 
Onur Ambalaj olarak müşterilerimize yıllar içinde bizlere vermiş oldukları destek için teşekkür ederek söze başlamak istiyorum. Bununla birlikte, maksimum kaliteyi; makul fiyata verme politikamızın yıllar içinde değişmediğini ve asla değişmeyeceğini söyleyerek satın alımlarında bu ilkemizi dikkate almalarını rica ediyorum.
 
 
Birazda yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarınızdan söz edecek olursak neler söylemek istersiniz. Bayi çalışmalarınızdan, dünya pazarınızdan bizlere sözedebilirmisiniz.
 
Onur Ambalaj %100 Türk sermayesi ile kurulmuş Dünya da ambalaj sektöründe adından söz ettiren bir kuruluştur. Bizlere bu vizyonu benimseten kendi insanımız, yani çok değerli yurtiçi müşterilerimizdir. Bu sebepten ötürü yerli ve yabancı Pazar ayrımı yapmadan ürettiğimiz yüksek kaliteli ürünleri ihtiyacı olan firmalar ile buluşturmaktayız. Firmaların talepleri her geçen gün arttığından ihracatımız ve bununla birlikte kapasitemiz her yıl üstüne koyarak gitmektedir. Uluslararası fuarlar ve sempozyumlarda müşterilerimiz ile buluşmakta ve ilişkilerimizi geliştirmekteyiz.
 
Geri Dönüşüm özellikle dikkat çektiğiniz, sizin için önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Ülke ekonomisi açısından da önemli bir yer teşkil etmekte. Geri dönüşüm çalışmalarınız hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
 
Onur Ambalaj olarak üretim süreçlerinde “0” atık hedefine ulaşmak için amansız bir mücadele içindeyiz. %100 geri dönüştürülebilir ürünler üreterek gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu doğrultuda 14001 gibi başlıca belgelere sahip olarak yine sektörün öncüsü olmaya devam ediyoruz.
 
Sektör sorunlarından da söz edecek olursak, Türkiye’de ve Dünya’da sektörün, şuanda içinde bulunduğumuz koşullarını da göz önünde bulundurarak, değerlendirirsek neler söyleyebilirsiniz?
 
Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzünde çeşitli sorunları var fakat bizler sorunlara odaklanmak yerine her daim çözüm odaklı olduğumuzdan bu sorunuzu M.ScottPeck’den bir alıntıyla cevap vermek istiyorum “Sorunlar, bizim bilgeliğimizi ve cesaretimizi ortaya koyar.”
 
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Bizlere vakit ayırıp bizimle birlikte bu güzel sohbete dahil olan çok değerli okuyucularımızdan isteğim, ülkemizi Dünya’nın heryerinde başarı ile temsil eden Onur Ambalaj gibi bir firmanın varlığında dolayı gurur duymaları ve bu kaliteyi çevrelerindekilere anlatmalarıdır.



ONUR PLASTİK HAKKINDA :
 
Ambalaj çemberi sektöründe temelleri 1983 yılında İstanbul da atılan Onur Ambalaj 1987 yılında hattı modernize ederek üretim kapasitesini iki katına çıkarmıştır. 1989 yılında ise yatırımlarına hız kesmeden devam ederek fabrikasını Küçükköy’deki tesislerine taşımıştır.
1995 yılında firma bünyesine yeni bir polipropilen hattı daha katarak, Türkiye’nin en yüksek kapasiteye sahip firması olmuştur. Küçük çekmece tesislerini 2000 yılında devreye sokarak alanında daha da güçlü hale gelmiştir. İstanbul da üretime başlayan Onur Ambalaj 2005 yılından itibaren Dünyada kullanılan en son teknoloji ve en yüksek kapasiteli polyester çember hattını devreye alarak üretim yelpazesini daha da genişletmiş ve üretim tesislerinin tümünü bir arada bulundurduğu bugün hala üretime devam ettiği Düzce Tesislerini kurmuştur. Çevreye duyarlı Teknolojisi ile hayata anlam katmak isteyen Onur Ambalaj bu alanda Türkiye’nin sektör lokomotifi ve lider firması olmuştur.
2010 yılında Polipropilen hatlarını modernize edip yenileyerek yakaladığı başarıyı artırmıştır. İş gücünde ki çeşitliliğin ilhamı, üretkenliği ve güvenirliliği sayesinde 2015 yılında Kompozit lifli çember üretmeye başlayarak FiberOlif markası ile ürün gamını çeşitlendirmiştir.
2018 yılında bir pet hattı daha satın alarak sektörü yönetecek güce sahip hale gelmiştir.
2020 yılında 3. Yeni ve son teknoloji Polipropilen hattının da devreye alınmasıyla birlikte yıllık üretim kapasitesi 12 bin ton olmuştur.
37 yılı aşan yolculuğunda etik ve sorumlu iş anlayışına sahip olarak her geçen gün büyüyen gelişen bir firma olmayı başarmıştır. Sahip olunan değerlerin ve gayelerinin uğrunda; önceliğine insanları ve gezegeni koyarak sektöre örnek çevre dostu bir şirket olma gayreti ve çabasında olmuştur.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR