Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Biz Her Zaman Çözüm Ortağı Olmaya Çabalayan Bir Firmayız "ENFORMAK VAKUM"

Biz Her Zaman Çözüm Ortağı Olmaya Çabalayan Bir Firmayız "ENFORMAK VAKUM"

ENFORMAK VAKUM Satış Direktörü Uğur Yavuz ve İşletme Direktörü Ahmet Yavuz yönelttiğimiz soruları yanıtlayarak, ENFORMAK VAKUM'un çalışmalarıyla ilgili okuyucularımızı bilgilendirdi.

Biz Her Zaman Çözüm Ortağı Olmaya Çabalayan Bir Firmayız
Öncelikle röportaj için çok teşekkür ederiz. Bize biraz Enformak Vakum’un kuruluş aşamaları, yapılanması, gelişim süreci hakkında bilgilendirebilir misiniz?
 
Firmamız 1987 yılında, Süleyman YAVUZ & İlyas YAVUZ tarafından İstanbul Bayrampaşa da 2 adet manual thermoform makinasıyla yola çıkmıştır, 1987-2007 yılları arasında önce Güngören Sanayi bölgesinde 500 metre karelik bir alanda üretim faaliyetlerini sürdürmüştür, daha sonrasında kaliteli üretimi sebebiyle, talepler çoğalmış ve büyüme ihtiyacı oluşmuştur; özellikle stant dalında ”Nestle, Ülker, Şölen ‘’ gibi uluslararası firmalara yoğun hizmet vermesi sebebiyle 1000 metrekareye kadar tesislerini büyütmüş ve 80 kişilik bir ekip ile projelerinde ilerlemiştir, 2007 yılında ise Beylikdüzü Mermerciler sanayi sitesine taşınmış 2000 metrekarelik üretim alanıyla otomasyon ağırlıklı ürünlerde çalışmalara karar vermiştir, ürün gamı açısından lider olduğu Helva Kapları gibi ürünleri burada yeni nesil otomatik kalıplar ile daha da seri hale getirmiş ve gücüne güç katmıştır. 2007-2015 arası bu tesiste daha geniş kitlelere hitap eden‘’ Peynir KABI-Çikolata Seperatörü ‘’ gibi ürünleri Türkiye de geçmişten günümüze lider pozisyon olduğu ‘’ Helva Kapları ‘’ ürün gamının yanına eklemiştir, 2015 yılında ikinci kuşak yönetimde söz hakkına sahip olmuştur ve yine bir büyüme aşamasına geçilmiştir, bu vesileyle 9000 metre karelik bir tesise geçilmiştir. Halen bu tesiste üretimine devam eden Enformak Vakum 2007 yılından bugüne yaptığı ihracatları daha da geliştirmiş ve 32 ülkeye ihracat yapan bir firma konumuna da gelmiştir, Haziran 2024 itibariyle %70 ihracat hedefine ulaşmayı planlamaktadır.

Üretim tesisiniz, üretim kapasiteniz ve üretim kapasiteniz ve ürünleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ağırlıklı olarak hangi sektörler için üretim yapmaktasınız?
• Üretim tesisimiz 9000 metrekaredir
• Üretim kapasitemiz net KG bazında 750 Tondur.
• Ağırlıklı olarak endüstriyel grupta ‘’ Peynir Kabı, Helva Kabı, Map Ambalaj, Kuruyemiş Kabı, Hijyen grubu ‘’ ürünlerinde hizmet vermekteyiz, bunun yanında kullan at ambalaj grubunda ise ‘’ Kebap kapları, pasta kapları ve salata kapları konusunda ‘’ faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.
 
Müşteri memnuniyeti günümüzde oldukça önemli bir yere sahip. Bu bağlamda değerlendirecek olursak siz müşteri memnuniyeti bakımından neler yapıyorsunuz?
Müşterilerimizi memnun edebilmek adına Segment kriterini uyguluyoruz, firmamızın özel bilgisi olduğu için çok detay vermeyeceğim, ancak bizimle iş birliği yapma fırsatına sahip olanlar, bu farkımızı göreceklerdir… Peki genel olarak ne yaptığımızdan bahsetmek gerekirse; 
• Ödeme kolaylığı sağlıyoruz.
• Kaliteli ürün tedariği yapıyoruz.
• Türkiye’nin en geniş renk yelpazesini sunuyoruz, PET hammadde ile üretilen ürünlerimizde sınırsız renk opsiyonu seçeneği sunuyoruz. Müşterilerimiz dilediği renkten dilediği adette ürün temin edebilirler, minimum sipariş miktarı gibi bir sorunumuz yoktur.
• EFM serisi ürünlerde, maksimum 6 iş günü içerisinde siparişi sevk etme garantisi veriyoruz, ancak genellikle siparişten bir gün sonra sevkiyatı gerçekleştiriyoruz.
• Özellikle Marmara bölgesinde sipariş miktarı fark etmeksizin, çok uygun lojistik maliyetleriyle sevkiyat organizasyonu sağlıyoruz, örnek vermek gerekirse Bursa’ya 1 palet malzeme de sevk edebiliyoruz, 1 tır malzeme de sevk edebiliyoruz.
• Çözüm ortağı olduğumuz müşterilerin yeni yapılacak kalıplarından, kalıp bedeli talep etmiyoruz… Aslında bu biraz segmentasyon sisteminden örnek vermek oldu.
• Müşteri memnuniyet anketlerinin yanı sıra dönemsel olarak, memnuniyet ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.
 
Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Tabi ki teknolojik gelişmelerin takipçisiyiz bu doğrultuda özellikle son 2 senede tesisimizi baştan aşağı yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz, hatta el değmeden, insan gücüne ihtiyaç duymadan ışıklar kapalı üretim yapabilmek adına otomasyon çalışmalarımızı da başlattık.
 
Enformak Vakum olarak, çevreye duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Bu bağlamda yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir? 
 
Firmamız  0 ATIK sertifikasına sahiptir, bu doğrultuda firma bünyesinde hiçbir ürün atık sınıfına girmeyip, bütün ürünlerimizi geri dönüştürmekteyiz, örnek vermek gerekirse kendi bünyemizde aylık 300 Ton civarı malzemeyi geri dönüştürüyoruz, bu tonajın içinde dışarıdan tedarik ettiğimiz geri dönüştürülmüş hammadde yani sektörümüzün söylemiyle’’ Flake ve DEŞE ‘’ alımlarımız da en az kendi bünyemizdeki tonaj kadardır. KALIPHANE tarafında CNC hattının firelerini dahil tedarikçimize gönderip tekrardan değerlendiriyoruz, kolilerimiz için yine aynı felsefe geçerlidir. Peki doğa için ne yapıyoruz derseniz, satış departmanımız tarafından belirlenen hedeflere ulaşan müşterilerimiz adına Tema gibi vakıflara fide bağışında bulunmaya karar verdik. Ek ama çok önemli bir eylemimiz ise Karbon ayak izi takibi çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.
 
Sahip olduğunuz kalite belgeleri ve patentleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Az önce bahsettiğim üzere bir AR-GE sistemi üzerinde patent aldık, ek olarak çok yakında kendi ürün gamımızın dışında yepyeni bir ürün için FAYDALI MODEL grubuna girebilecek bir ürünü pazara sunacağız, bunun haricinde 4 adet üründe patentimiz bulunmaktadır. Kalite belgelerimiz ‘’ ISO9001, ISO 22:000, Sıfır ATIK’’ belgeleridir, bunun yanı sıra Aralık ayı itibariyle ‘’ FSC, BRC,Sedex’’ belgeleri için denetime gireceğiz ve bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  Yani 2024 Ocak itibariyle ‘’ ISO 9001-ISO22:000-FSC-BRC-SEDEX’’ belgelerine sahip olacağız.
 
2022 yılı hedefleri beklediğiniz gibi geçti mi? 2023 yılından beklentileriniz nelerdir?
2022 yılı beklentilerimizin üzerinde geçti diyebiliriz ancak 2023 yılı üçüncü çeyrek itibariyle hedeflediğimiz, beklediğimiz şekilde ilerlemektedir.
 
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
 
Bizler tedarikçi olmaktan ziyade, her zaman çözüm ortağı olmaya çabalayan bir firmayız, sizlerin vizyonuna ortak olacak, projelerinizde kendi projesi gibi heyecanlanacak ortaklar arıyorsanız, doğru adres bizleriz. Hem çevreye duyarlı hem de tüketici odaklı ürün geliştirmeleri yapan bir çözüm ortağı arıyorsanız, sizlere de hizmet vermekten memnuniyet duyarız.
 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Polonez’in Hem Glütensiz Hem De Mini Paketleri Raflarda!

    Polonez’in Hem Glütensiz Hem De Mini Paketleri Raflarda!

    Polonez’in Mini Lezzet ürünlerini, çemensiz pastırma ailesine dahil olan Mini Lezzet 50 gr pastırma, 40 gr kurutulmuş füme et ve 50 gr karabiber kaplamalı sucuk ile genişledi. Paketlerin üzerinde bulunan glütensiz amblemi sayesinde çölyak hastaları da bu ürünleri kolaylıkla seçilebiliyor.... Devamı »