Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Bir İşletme İçin Çember Neden Önemlidir? ''Onur Plastik Ambalaj''

Bir İşletme İçin Çember Neden Önemlidir? ''Onur Plastik Ambalaj''

Firmamız ürünlerinizi korumaya en uygun alternatif çember seçme ve doğru kullanıma yönelik bilgilendirme konusunda uzman kadromuz ile birçok sektöre ambalajlama sürecinde yol göstermektedir.

Bir İşletme İçin Çember Neden Önemlidir? ''Onur Plastik Ambalaj''
Yükleme esnasında ürünlerin zarar görmemesi, sabitlenmesi amacıyla kullanılan çemberler, ürünlerin dış kısmını sarar ve paketlerin dağılmasını önler.  Çember çeşitleri, sektöre göre seçenekler sunar. İhtiyaca en uygun olacak şekilde birçok alternatifi ile yükleri ideal ölçüde germeyi sağlar. 
Olası ürün hasarlarının önüne geçen çemberler, aynı zamanda taşıma esnasında hızlı çalışma imkânı sağlar. Nakliye ve depolama esnasında ürünlerin çalışanlara zarar vermesine engel olur. Hem çalışma performansını olumlu yönde etkiler, hem de şirketin depolama ve nakliye maliyetinin düşürülmesine katkı sağlar.

Çember, satın alınan bir ürünün adeta makyajıdır. O ürüne prestij sağlar. Müşteriye satın aldığı ürünün özenli ve titizce hazırlanmış olduğu hissini vererek memnuniyetini artırır. Nihayetinde, sipariş edilen bir ürün düzensiz paketlenmiş ve dağınık olursa, tüketici o firmayı bir daha tercih etmeyecektir.

Geri dönüşüme uygun, doğa dostu olan çemberler, istifleme esnasında uzun yıllar çürüme ve paslanma olmadan saklanma imkânı da sunmaktadır. 
Onur Ambalaj Plastik olarak, en yaygın kullanılan Polyester, Polipropilen, Kompozit ve Tekstil çember üretiminde sektörün nabzını belirlemekteyiz. Ürünlerin gereksinimlerine ve kullanım alanlarına göre sınıflandırılan bu çemberler arasında polyester çember en yaygın olanıdır. Yüksek mukavemet gerektiren durumlarda tercih edilir ve çelik çemberin alternatifidir. Çelik çembere oranla daha az maliyetli ve yüksek mukavemetli olması ile bilinir. Bims firmaları, kiremitçiler gibi sektörlerde tercih edilmektedir. Polipropilen çember ise hem ekonomik, kolay ve hem de hızlı kullanıma uygun olması ile avantaj sağlamaktadır. Ağır yüklerde ve hassas yüzeyli ürünlerde (genellikle cam, mermer vb. gibi.) tercih edilen kompozit çemberler ise, darbe ve kopmalara karşı direnç gösterir. 

Şeyda DOĞANAY
Satış Pazarlama Uzmanı 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Aile Şirketi olan DOL-MAK Makina’ya Yenilikler Katan İkinci Kuşak

    Aile Şirketi olan DOL-MAK Makina’ya Yenilikler Katan İkinci Kuşak

    DOL-MAK Makina İdari Koordinatörü Kübra Vardal Yavuztürk, DOLMAK’ın faaliyetleri ve ikinci kuşak olarak yapılan çalışmalarla ilgili yönelttiğimiz soruları yanıtladı. İkinci kuşak olarak, birincil hedefleri arasında şirketin var olan potansiyelini kullanarak geliştirmek, büyütmek ve ileriye taşımak olduğunu belirtti.... Devamı »