Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / ​BECKHOFF’tan Çözümler…

​BECKHOFF’tan Çözümler…

EtherCAT I/O sistemi: Son derece zorlu çevre koşulları için IP 67 modüller, Pres döküm çinko muhafazalı kompakt I/O modülleri

​BECKHOFF’tan Çözümler…
Yeni ER serisinin tanıtımıyla Beckhoff, EtherCAT Box ürün serisinin kullanılabileceği uygulamalar yelpazesini genişletiyor. Pres döküm çinko muhafazalı bu olağanüstü dirençli ER serisi I/O modülleri, özellikle zorlu ağır sanayi, otomotiv sanayi ve robotik uygulamar gibi çevre koşulları için tasarlanmıştır. EP ve EQ modül serileriyle birlikte EtherCAT Box I/O sistemi, tüm endüstriyel uygulamalar için geniş bir sinyal aralığını sunuyor ve kontrol kabinlerinin dışında kullanılması amaçlanıyor.

Muhafaza malzemesi olarak pres döküm çinkodan yararlanılması, ER serisi IP 67 sınıfı I/O modüllerinin son derece zorlu endüstriyel ve proses ortamlarında kullanılmasını sağlıyor. Tamamen pres döküm olan bu muhafazalar, daha yüksek yük kapasitesi ve dayanımın istendiği tüm uygulamalarda kullanmak için idealdir. Tipik uygulama alanları arasında ağır sanayi, örneğin pres hatları ve metal dökümhaneleri ve kaynak parçacıklarının sıçramasına karşı dirence güvenilen robotik uygulamalarda pres döküm çinkonun standart olduğu otomotiv endüstrisidir.

Yeni EtherCAT Box Modüller, plastik ve paslanmaz çelik muhafaza içindeki mevcut modellere ideal tamamlayıcılardır. Plastik EP çeşidi, genel makine mühendisliği, montaj teknolojisi ve yarı iletken ve lojistik ortamları uygulamalarındaki ıslak, kirli ya da tozlu ortamlarda kullanmak için uygun çözümdür. Buna ek olarak, tam 'hijyenik tasarım'a sahip EQ modül serisi, paslanmaz çelik muhafazası ve IP 69 K koruma sınıfı ile gıda, kimya ve ilaç endüstrilerindeki uygulamalarda kullanmak üzere tasarlanmıştır.

Pres döküm çinko modüller geniş bir sinyal aralığı sunuyor

ER serisi modüller, EP serisi modüllerle tam olarak uyumludur ve aynı genişlikle I/O alternatifleri sunar: Çeşitli filtreleri olan dijital girişler, 0,5 A çıkış akımı olan dijital çıkışlar ve serbestçe yapılandırılabilen dijital girişleri ve çıkışları olan "kombinasyon modülleri". Bunlara ek olarak, akım / gerilim ölçümü için analog giriş modülleri de mevcuttur. Seriyi sıcaklık ölçüm modülleri, seri arabirimler, enkoder girişleri ve hareket modülleri tamamlar.
Hacimden tasarruf sağlayan 30 mm modüller ve 60 mm modüller, farklı kanal seçenekleriyle sunulmaktedır. 126 mm yükseklikleri ve 26,5 mm derinlikleriyle ER serisi modüller son derece kompakt yapıdadır. Saha cihazları ve sinyalleri modüllere M8 ya da M12 konnektörlerle aktarılır. ER serisi üzerinde sinyal yönlendirmek (forwarding) için bir EtherCAT arabirimi, bir güç kaynağı bağlantısı ve M8 fişler ya da soketler bulunmaktadır. Yüksek akımlı çıkışlar için, bir 7/8” güç kaynağına ve M12 EtherCAT soketine sahip modüller mevcuttur. Pres döküm çinko muhafazalı EtherCAT Box Modüller,  -25 ile +60 °C arası genişletilmiş sıcaklık aralığında çalışabilir (depolama sıcaklığı -40 ile +85 °C).

CP27xx Intel® Celeron® veya Atom™ işlemcili çoklu dokunmatik Panel PC'ler
Fansız bir Panel PC’de performanstan ödün vermeyen PC gücü ve çoklu dokunmatik

Makinelerin kontrolü, işletmesi ve izlemesine yönelik geniş kapsamlı gereksinimleri karşılamak için bilgi işlem gücüne olan talep giderek artıyor. Aynı zamanda, daha basit bakım avantajı elde etmek için soğutma fanları gibi hareketli parçalardan kaçınma yönünde bir istek var. Bu alandaki ideal çözüm gelişmiş bir çoklu dokunmatik ekran paneliyle yüksek performanslı Endüstriyel PC (IPC) teknolojisini ve fansız tasarımı birleştiren yeni CP27xx Panel PC serisi ile geldi. Bu güçlü, hepsi bir arada cihaz, kontrol kabinlerine doğrudan kurulum için idealdir.

CP27xx yerleşik Panel PC'ler, fansız ve kompakt olduğu gibi, dört adede kadar çekirdekli entegre 1,4 GHz Intel® Celeron®  veya Intel® Atom®  işlemcilerin yüksek işlem gücü ile birlikte çoklu dokunmatik işlevselliğini de sunuyor. Yeni modeller işletim sistemine bağlı olarak ikili dokunmatik işlevselliğinden 5 parmaklı çoklu dokunmatik olanlara kadar uygulamaları gerçekleştirmekte kullanılabilen 12 – 24 inç arası boyutlarda ekranlarla (yatay ve dikey yönlü) temin edilebiliyor.

Cihazlar, ön kısımdaki IP 65 koruma sınıfı (arkada IP 20) ve 0 ile 55 °C arasındaki geniş çalışma sıcaklığı aralığı sayesinde, geniş bir uygulama yelpazesi için uygundur. Bu cihazlar, tüm bağlantılarının ve bileşenlerinin kolayca erişilebilecek şekilde alt arka kısımda yer almasıyla kullanıcı dostudur. Ayrıca, iki CFast kartı yuvasına dışarıdan kolayca erişilebiliyor.
Bir fiş konnektörü bağlantı bölümünde panele,  anakart arabirimlerinin bağlantısını kolaylaştırıyor. Dışarıya çekilen tipte sıkma kolları parçaların gevşek olmasına izin vermeden hızlı kurulum sağlıyor. İsteğe bağlı bir PCIe modülü yuvası kullanıcıya mümkün olan en yüksek esnekliği sağlıyor: Bu arabirim üzerinden, örneğin iki ek bağımsız Ethernet veya EtherCAT portu cihaza entegre edilebiliyor.

CP27xx serisinin sunduğu özelliklerden bazıları şöyledir: 2 GB DDR3 RAM (8 GB'a kadar genişletilebilir), CFast kartı (2 GB, 32 GB'a kadar genişletilebilir; geniş sıcaklık aralığı), tümleşik 10/100/1000 Base-T bağlantılı çift Ethernet adaptörü ve tümleşik SATA RAID 1 kontrolör (Intel® Rapid Storage Technology). İki bağımsız Ethernet arabirimiyle donatılmış olan Panel PC'ler, bir EtherCAT kontrol sistemi dahilinde kompakt bir merkezi işlem birimi olarak kullanmak için idealdir.   Üçüncü bağımsız Ethernet arabirimi, isteğe bağlı bir özellik olarak mevcuttur. Dört USB 2.0 bağlantı noktası, ek standart bağlantılar için kullanılabiliyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR