Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Ayakkabı Kutunuzda Sürdürülebilir Poliüretanlar

Ayakkabı Kutunuzda Sürdürülebilir Poliüretanlar

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar önemli değişiklikler yapmak ve moda endüstrisini de etkileyen yeni bir zihniyet olan sürdürülebilirliği benimsemek istiyor. Ancak son yıllarda çok fazla plastikten yapılmış ayakkabıları nasıl daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirebilirsiniz?

Ayakkabı Kutunuzda Sürdürülebilir Poliüretanlar
Plastiklerin sürdürülebilir olduğu mutlaka bilinmez ve bunun bir örneği ayakkabı tabanlarının aşınmasıdır. Gerçekten geri dönüştürülemedikleri için çoğu çöpe atılır. Olasılıklarla mücadele eden yeni konsept ayakkabılar, sürdürülebilir bir yaklaşımın ve modaya uygun bir görünümün birbirini dışlamadığını gösteriyor. Proje sektör için önemli bir adım, çünkü daha sürdürülebilir çözümlerin artan tasarım özgürlüğüne izin verdiğini ve iyi çalıştığını gösteriyor.
 
İşbirliği, plastik atık gibi alternatif hammaddelere dayalı şık kadın pompaları ve rahat günlük ayakkabılarla sonuçlandı. Atık gaz olarak atmosfere salınmak yerine döngüsel bir ekonomide iyi bir şekilde kullanılırlar. Her iki ayakkabı konseptinin iç astarı, mükemmel bir uyum ve rahat ayak basması sağlamak için tasarlanmıştır. Bu yastıklama etkisi tipik olarak geleneksel bir yumuşak köpükten gelir. Konsept ayakkabılar, üreticilerin yumuşak ayak tabanları oluşturmasını sağlayan yenilikçi bir hammadde olan cardyon'dan yapılmış yeni bir köpüğe sahiptir. Bu öncü ürün yüzde yirmiye kadar karbondioksit içerir ve daha önce kullanılmış bazı fosil hammaddelerinin yerini alır. Cardyon, geleneksel olarak üretilen köpüğün olumlu özelliklerinden ödün vermeden bunu mümkün kılar.
 
Cardyon'un yanı sıra her iki ayakkabı modelinin de dış tabanlarında termoplastik poliüretan (TPU) bulunur. Karbon içeriğinin yüzde altmışı biyokütleden elde edilir. Sonuç olarak, her iki ürün de fosil bazlı TPU'dan daha düşük CO₂ ayak izine sahip ve karbon döngüsünün kapanmasına yardımcı oluyor. Geri dönüştürülmüş plastikler de ayakkabılarda yeni bir faydalı ömür buluyor. Kullanılmış polikarbonat ürünler parçalanıyor, temizleniyor, muhtemelen yeni plastikle karıştırılıyor ve geri dönüştürülmüş malzeme olarak yeniden kullanılıyor. Bu, ayakkabıların iç tabanına ve topuğuna kalıcı güç ve dayanıklılık katar.
 
Moda aksesuarı üretimi, sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda da öncelikle müşterilere fayda sağlamayı ve onları memnun etmeyi amaçlar. Ayakkabı üreticisi, yeni konsept ayakkabıları için, geçmişte kullandığı solvent bazlı maddelerden önemli ölçüde daha az uçucu organik bileşen yayan su bazlı hammaddeleri giderek daha fazla kullanıyor. INSQIN teknolojisi, su bazlı hammaddelere dayanmaktadır ve daha sürdürülebilir bir tekstil kaplaması için özel olarak geliştirilmiştir. Bu, kadın pompalarının astarı, üst malzemesi ve topuğu için idealdir. Şirket ayrıca daha sürdürülebilir bir ayakkabı yapıştırıcısı kullandı. Poliüretan dispersiyon Dispercoll U ile sulu yapıştırıcılar her iki ayakkabının da üst ve dış tabanında gerekli gücü sağlar.
 
Tüm endüstriler gibi moda sektörü de sürdürülebilirlik amaç ve hedeflerini yeniden gözden geçirmelidir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR