Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ERTÜRK MAKİNE

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ERTÜRK MAKİNE

Nihat ERTÜRK Genel Müdür

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ERTÜRK MAKİNE
Firmanızdan ve hizmetlerinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Firmamız ilk kurulduğu zaman ayakkabı sektörüne hizmet veriyordu. 1998 yılından itibaren su sektörüne hizmet vermeye başladık. Biz komple hat kuruyoruz. Bizim markamızın altında, bize üretim yapan tedarikçilerimiz mevcut.
 
Fuarınız nasıl geçiyor? Katılım oranından memnun musunuz?

Bu sene geçen seneye göre ziyaretçi sayısı az, ama gördüğüm kadarı ile katılımcı sayısı fazla. Dolayısıyla bu sene geçen seneye göre daha düşük.
 
Daha önceki fuarlara katılım göstermiş miydiniz?

Tabi ki biz buraya yaklaşık 20 yıldır katılım gösteriyoruz. Tabi ki pandemi döneminde sıkıntılar oldu. Bu sene kalabalık var; fakat alıcı müşteri çok fazla yok. Bizim sektör için durum bu şekilde, ama diğer sektörler için farklılık gösterebilir. Biz daha çok hat sattığımız için biz de maliyetler yüksek dolayısıyla satış daha zor oluyor. Geçen sene %70 civarındaydı bu sene %50’ye kadar düştü.
 
Yabancı ziyaretçilerin katılım oranını nasıl değerlendirirsiniz?

Yabancı ziyaretçilerimiz mevcut. Hali hazırda varolan müşterilerimiz ziyaretimize geliyor. Yabancı ziyaretçilerimiz bir önceki seneye göre daha az. Bir önceki sene daha fazlaydı.

Ambalaj Fuarından beklentileriniz nelerdir?

Müşteri bulmak diyebilirim. Artı olarak söylemem gerekirse marka farkındalığını arttırmak için de fuarlara katılıyoruz. İsim olarak akılda kalmak için katılmak gerekiyor.
 
Son olarak sektör için neler söylemek istersiniz?

Sektör çok hızlı bir biçimde büyüyor. Biz de kendimizi geliştiriyoruz. Örneğin katılımcı bu sene çok fazla. Geçen seneye göre katılımcı oranı %20 artmış diyebilirim. Ama ziyaretçi sayısında düşüş var. Bu pandemiden kaynaklı olabilir, ekonomik kriz nedenli de olabilir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

    Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

    Ev bakım, temizlik kâğıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya; üretim, teknoloji, insan kaynakları, marka ve AR-GE’ye odaklanarak büyümeye devam ediyor... Devamı »