Cuma , 18 Ekim 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Atık Yönetimi ve Esnek Ambalaj Uzmanlık Alanımızdır…

Atık Yönetimi ve Esnek Ambalaj Uzmanlık Alanımızdır…

Polytekprom’un Genel Müdürü Mustafa Altunbulak'ın şirket olarak kuruluş süreçlerinden, ürün gamından ve anahtar teslim proje çalışmalarından bahsettiği, sektöre özel değerlendirme ve tavsiyerlerde bulunduğu keyifli röportajımız Ağustos sayımızda...

Atık Yönetimi ve Esnek Ambalaj Uzmanlık Alanımızdır…
Atık yönetimi ve esnek ambalaj makineleri konusunda uzmanlaşmış sektördeki lider firmalarından birisiniz. Bu kapsamda Polytekprom’un kuruluş sürecini ve varlığını geliştirmek adına nasıl bir yol izlediğinizi anlatır mısınız?
20 yıllık atık yönetimi ve esnek ambalaj makineleri deneyimimizi 2006 yılında Polytekprom firmamızı kurarak yeni bir aşamaya taşıdık.
Atık yönetimi ve esnek ambalaj sektörlerinin birbirleriyle olan doğrudan ilişkisini tecrübemizle yorumlayarak; çevre dostu ve verimli sistemler kurabilmek, döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak, plastik dünyasının çevresel duyarlılığını artırmak adına atık yönetimi ve esnek ambalaj üretiminin iç içe geçtiği sistemler geliştirdik.
Sektörün dinamiklerini yakından takip ederek yenilenebilir ambalaj üretiminin ve geri dönüşümün bir arada olduğu komple çözümlere odaklandık.
 
Ürün yelpazeniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?
Uzun yıllar boyunca temsilciliğini yaptığımız üretici firmalara sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeni firmalar ekleyerek ürün yelpazemizi daha da geliştirdik.
Esnek ambalaj üretiminde plastik granüller ile başlayan hikayeyi ambalaja çeviren tüm sistemleri sunuyoruz. Tek katlı film extruderlerinden çok katlı film extruderlerine, flekso baskı, laminasyon, dilimleme ve poşet kesme makinelerine kadar geniş bir ürün portfolyomuz bulunmaktadır. Aynı zamanda bu makinelerin ihtiyaç duyduğu yan ekipmanları da sunuyoruz.
Atık yönetimi çözümlerimiz plastik atıkların geri dönüştürülmesi için kullanılan makineleri, otomatik plastik eriyik filtrelerini, plastik çapak ve plastik film analiz cihazlarını, atık su arıtma tesislerini, organik atık kompost tesislerini, atık ayrıştırma tesislerini içermektedir.
Sunduğumuz çözümler ile sadece orijinal hammaddeden esnek ambalaj üretimini sağlamıyor aynı zamanda makinelerimizle geri dönüştürdüğümüz hammaddenin esnek ambalaja çevrilmesini sağlıyoruz.
 
Başından sonuna kadar anahtar teslim hizmet sunan bir kuruluş olarak bu süreçte müşterilerinize ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz ve bu süreçte nasıl bir yol haritası izliyorsunuz? Firmanızın benzer projelerde çalıştığı referansları bulunuyor mu?
Atık yönetimi ve esnek ambalaj son derece butik sektörlerdir ve her proje birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Öncelikli olarak projenin kendi içinde değerlendirmesini yapıp, tecrübemizle yorumluyoruz ve yapılmak istenen işin niteliklerine uygun tesisler kuruyoruz.
Başlangıç olarak yapılmak istenen işin özelliklerini müşterimiz ile birlikte tespit ediyoruz, bu aşamada sektörel tecrübemizi kullanarak müşterimize tavsiyeler sunuyoruz. Ardından projelendirme ve bütçe aşamalarını tamamlıyoruz. Sektörün duayen üreticileriyle ortaklık kuruyoruz fakat üretim aşamalarının takip ve kontrolü tamamen Polytekprom tarafından yapılıyor ve müşterimiz bu aşamalar hakkında periyodik olarak bilgilendiriliyor.
Fabrika Kabul Testinde mutlaka alanında uzman bir personelimiz müşterimize eşlik ediyor. Makinelerin sevk edilmesi, kullanıcı adresinde kurulması, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi de Polytekprom uzmanları gözetiminde gerçekleşiyor. İşimiz tesisin teslim edilmesiyle tabii ki
neticelenmiyor; tüm teknik destek, yedek parça, servis hizmetlerinde de Polytekprom - Üretici firma ortaklığıyla %100 müşteri memnuniyetini hedefliyoruz.
Hizmet verdiğimiz sektörlerde ağırlıklı olarak yurt dışında birçok referansımız bulunmaktadır. Ayrıca, yurt içinde de gerçekleştirdiğimiz projelerimiz mevcuttur.
 
Sizi diğer üreticilerden farklı kılan özellikleriniz neler? Müşterileriniz neden Polytekprom’u tercih etmeli?
Polytekprom çözüm ortağı olarak hizmet vermeyi misyon olarak belirlemiştir. Biz müşterilerimize sadece makine sunmuyoruz, aynı zamanda 20 yılı aşkın sektörel tecrübemizle müşterilerimize çözüm ortağı oluyoruz. A’dan Z’ye anahtar teslim çözümler sunuyoruz, uzmanlığımız sayesinde sorunları yaşanmadan önce tahmin ediyor ve müşterimizi kaliteli ve verimli üretime yönlendiriyoruz.
 
Çevre politikası ve sürdürülebilirlik alanında yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?
Atık yönetimi sürekli olarak gelişen ve değişen bir sektördür. Farklılaşan tüketim trendleri ile atıklar da farklılaşıyor ve değişime uğruyor. Bu tarz atıkların yönetimi için yeni tesisler, farklı mühendislik hizmetleri sunmak gerekiyor. Polytekprom, sürekli olarak trendleri takip ederek değişen atıklara adapte olabilecek tesisler geliştirilmesine yardımcı oluyor.
Standart atıkların yanı sıra tehlikeli atıkların işlenmesine uygun teknolojiler sunuyor, organik atıklardan fermente kompost üretim tesislerine kadar atık suların geri kazanımı ve atık bataryaların geri dönüştürülmesi için tesisler kuruyoruz. Tüm bu atıkların ekonomiye kazandırılmasına yardımcı olurken çevreyi korumanın da gururunu yaşıyoruz.
 
Sizce ambalajlarda plastiklerin rolü nedir, kaliteli bir plastik ambalaj için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Müşterilerinize bu konuda ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Plastik, esnek ambalaj sektöründe vazgeçilmez bir girdidir. Modern dünyada plastiklerin girmediği sektör neredeyse kalmamıştır. Dolayısıyla plastik işleme ve plastik ambalaj üretimi kapasitesi dünyanın hemen hemen her noktasında ciddi artış göstermiş ve ivmelenmeye devam etmektedir.
Kaliteli bir plastik ambalaj üretiminin en önemli parametrelerinden biri doğru makine ile çalışmaktır. Yapılacak işin özelliklerine uygun makineyi seçmek kaliteli üretime ulaşmanın ilk noktalarından biridir. Ardından doğru hammadde ve eğitimli personel diğer önemli noktalardır.
Bu konuda Polytekprom uzmanlığı müşterilerimiz için büyük avantaj sağlıyor, doğru tesis mühendisliğimiz ile kaliteli üretime giden ilk ve büyük adımı müşterilerimiz bizimle atmış oluyorlar.
Rekabetin yoğun olduğu bu sektörü ulusal ve uluslararası anlamda değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz?
Hem atık yönetimi hem de esnek ambalaj sektörleri, sürekli olarak büyüme trendinde olan sektörlerdir. Dönemsel dalgalanmalardan etkilenseler de genel olarak büyüme trendi devam etmektedir. 
Polytekprom olarak kanıtlanmış uzmanlığımız ve tecrübemiz ile rekabetten en az etkilenen firmalardan biri olduğumuzu söyleyebilirim. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız ve kalite standartlarımız ile hizmet verdiğimiz sektörlerin aranan markası haline gelmeyi başardık.
 
Son olarak okuyucularımıza söylemek istedikleriniz?
Kıymetli zamanlarını ayırıp röportajımızı okudukları için tüm okuyucularımıza teşekkür ederim.
Sürdürülebilir, çevre dostu ve yüksek verimli üretime ulaşma yolunda sektörde bulunan tüm dostlarımıza ve iş arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR