Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / %99’u Havadan Oluşan Çanta Üretildi

%99’u Havadan Oluşan Çanta Üretildi

Fransız lüks moda markası Coperni, Fashion Week 2024 Fuarı’nda görenleri şaşkına çeviren bir çanta sergiledi. Bu çantayı farklı kılan özelliği ise çantanın %99’unun havadan, %1’inin camdan oluşması ve ağırlığının ise sadece 33 gram olması.

%99’u Havadan Oluşan Çanta Üretildi
Hacminin %99’undan fazlası havadan oluşan bu çantanın yapımında NASA’nın dünyadaki en hafif katı madde olarak adlandırdığı nanomateryal silika aerojeli kullanıldı. Bir polimerin, bir çözücü ile birleştirilmesiyle oluşturulan bu karışım jel, havayla değiştirilmek üzere karışımdan çıkarılıyor ve ekstrakte edilerek aerojellerin gözenekli, düşük yoğunluklu ve katı olması sağlanıyor. Bu yarı saydam malzeme, çantaya şeffaf bir görünüm vererek içerisinde bir bulut varmış gibi harika bir görünüm sunuyor. Cam takviyesi ile de nesneleri tutacak dayanıklılık kazanan bu çanta, uzay teknolojisi nanomalzemeden yapılmış şimdiye kadarki en büyük nesne olarak kabul görüyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Müzeler gerek mimari açıdan gerek seyahat edilen şehirler hakkında içerdiği bilgiler nedeniyle önemli bir yere sahip. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesini sizler için derledik.... Devamı »