Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / 15. Sanayi Kongresi Yoğun Katılımla Haliç Kongre Merkezi’nde Gerçekleşti

15. Sanayi Kongresi Yoğun Katılımla Haliç Kongre Merkezi’nde Gerçekleşti

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 7 Aralık 2021 tarihinde “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” başlığı ile düzenlediği 15. Sanayi Kongresi’nde 1200’e yakın katılımcıyı ağırladı.

15. Sanayi Kongresi Yoğun Katılımla Haliç Kongre Merkezi’nde Gerçekleşti
“Sürdürülebilirlik, bir yolculuk”
İSO olarak “sorumlu üretim” yaklaşımını benimsediklerini vurgulayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 15. Sanayi Kongresi’nden sizleri sürdürülebilir dönüşüm konusunda daha kararlı adımlar atmak üzere uğurlamayı hedefliyoruz. Uluslararası ticaretin değişen koşulları, güncellenen yasa ve mevzuatlar, tüketici beklentileri ve en önemlisi gençliğin talepleri şirketlerin bir an önce sürdürülebilirlik bakış açısını benimsemelerini gerektiriyor. Sürdürülebilirlik konusundaki dönüşümü gerçekleştirmenin belirli maliyetlere katlanmayı gerektirdiği ise hepimizin malumu. Bununla birlikte dönüşüm için gerekli kaynak ihtiyacının karşılanması için sürdürülebilir finans kapsamındaki ürün ve hizmet çeşitliliğini her geçen gün artırıyor. Sürdürülebilirlik stratejisini benimseyen şirketler; doğaya ve topluma olan olumlu etkilerini görünür kılarak dönüşüm için ihtiyaç duydukları finansal desteklere daha kolay ulaşabiliyorlar.” dedi.

“Dönüşüm süreci adil ve kapsayıcı olmalı”
Sürdürülebilirlik yolculuğunda dijitalleşmeyi iş süreçlerine entegre etmenin şirketler için kazanım olacağını da vurgulayan Bahçıvan, “Başta çalışanlarımız olmak üzere şirketlerimizin paydaşları için yarattığı faydanın kalıcı olması için, dönüşüm sürecinin adil ve kapsayıcı olmasını da önemsemeliyiz.” dedi. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri

    Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri

    Bitkisel yağ, mısır nişastası, bezelye nişastası veya mikrobiyota gibi yenilebilir biyokütle kaynaklarından türetilen Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri daha düşük sera gazı salınımına neden olur.... Devamı »