Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Geleceğin Tasarımcıları Buluştu

Geleceğin Tasarımcıları Buluştu

‘Cam Ambalaj: İçinde Hayat Var’ Afiş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Geleceğin Tasarımcıları Buluştu
 
Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Cam Ambalaj: İçinde Hayat Var’ konulu afiş tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.
 
Türkiye genelinde 30 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin başvuruda bulunduğu yarışmada, dereceye girenlerin ödülleri, 15 Mayıs Cuma günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının da yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda, birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 2 bin 500 TL’lik para ödülü verildi.
 
Cam ambalajın gerçek bir doğa dostu olduğu konusunda farkındalığın artırılması ve camın en sağlıklı ambalaj olduğuna dikkat çekmek amacıyla Anadolu Cam Sanayii A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Cam Ambalaj: İçinde Hayat Var’ konulu afiş tasarım yarışması sonuçlandı.
 
Dünyanın önde gelen cam ambalaj üreticilerinden biri olan Anadolu Cam’ın genç tasarımcıları desteklemeyi amaçlayan ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği afiş tasarım yarışmasının sonuçları 15 Mayıs Cuma günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Törene, Şişecam Topluluğu Türkiye Cam Ambalaj Grubu Başkanı Abdullah Kılınç, Anadolu Cam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Altınoğlu, öğrenciler, jüri üyeleri ve öğretim üyeleri katıldı.
 
30 üniversiteden 257 başvuru
Türkiye genelinde 30 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin başvuruda bulunduğu yarışmanın jüri üyeleri ise Grafik Tasarımcı Aydın Erkmen (Jüri Başkanı), Grafik Tasarımcı Ali Batı, Anadolu Cam Ürün Tasarım Müdürü Tamer Öztürk, Grafik Tasarımcı Ulaş Eryavuz ve Grafik Tasarımcı Onur Bayiç’ten oluştu. Jürinin 257 başvuruyu değerlendirmesi sonucunda; Selçuk Üniversitesi’nden Fatma Maral birinci, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Emir Yiğit ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Selçuk Üniversitesi’nden Ömer Çobanoğlu aldı. Anadolu Üniversitesi’nden Ayhan Orkun Aksakal, Marmara Üniversitesi’nden Hakan İhtiyaroğlu, Anadolu Üniversitesi’nden Ali Derinoğullu ve M. Furkan Aydın’ın tasarımları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin önde gelen grafik tasarımcılarından oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 2 bin 500 TL ödül verildi.
 
Ödül töreninde konuşan Şişecam Topluluğu Türkiye Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç, Anadolu Cam’ın cam ambalajda üretimden gelen gücü ve tasarım yeteneğiyle sektörünün en güçlü oyuncusu konumunda olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Dünyada ve ülkemizde cam ambalaj tüketicinin gözünde ayrıcalıklı bir konumdadır. Cam ambalajı ayrıcalıklı kılan en önemli unsur ise sağlıktır. Doğanın bir parçası olan ve 1500 derecede eriyen kum cam olarak hayat bulmaktadır. Kumdan başlayan bu yolculukla hayatımızın parçası haline gelen cam, içinde saklanan ürüne de güveni artırmaktadır. Sağlıklı olmak, doğal yaşamak, bilerek tadına varmak, hayatın içine ‘cam ambalaj’ı yüzde 100 katmak demektir. İçinde hayat olan, hayatla özdeşleşen en doğru, en iyi ambalaj camdır. En sağlıklı ambalaj olan camın bir yandan bu özelliğini korumasını, diğer yandan tasarımla farklılaşmasını sağlamak ve böylece tüketicinin ilgisini sürekli kılmak sektörümüzün önceliklerinden biri haline gelmiştir. İşte bu nedenledir ki, bugün başarılarını alkışlayacağımız öğrencilerimizin ‘Cam Ambalaj: İçinde Hayat Var’ temalı afiş tasarım yarışmamıza gösterdikleri ilgi hem Anadolu Cam adına, hem de sektörümüz adına çok önemli bir kazanımdır.”
 
 
Anadolu Cam Sanayii A.Ş. Hakkında:
 
Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam Sanayii A.Ş., günümüzde toplam 2,2 milyon ton/yıl üretim hacmiyle Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 5’inci büyük cam ambalaj üreticisidir. Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Anadolu Cam Sanayii A.Ş.’nin gelirlerinin yarısı uluslararası satışlardan gelmektedir.
 
Anadolu Cam Sanayii A.Ş., gıda, su, madensuyu, meşrubat, meyve suyu, süt, bira, şarap ve diğer alkollü içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 cc'den 15000 cc'ye kadar çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlamaktadır. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR